İçeriğe Yönlendir

Servis Fazladan Arabamın Iki Kapısını Boyamış.

Mahmut Şahin

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali Boyacıoğlu afferim sana, benle takıla takıla öğrendin bu işleri :)

Mahmut hocam cok gecmiş olsun. İnsanı zıvanadan çıkarır boyle dingiller. Iyi yine kendine hakim olmuşsun. Ozru kabahatlerinden büyük bir de akıl öğretiyorlar. Bence hem bu yazilari cikti al forum sayfasi olarak hem de servisden yazi al yanlışlıkla boyandigina dair, bir de resimlerle desteklersen satarken problem ve değer kaybi yaşamazsın. Kazadan veya büyük hasardan olmadigi belli olur, kapi zaten fabrikada boyaniyor bir kere daha kaliteli ve düzgün işçilik ile boyanmis sa, alıcı akıllı bir adam ise ve çakallık yapmazsa değer kaybi yaşamazsın.

:D sendeki cihazla olmaz yalnız, dediğim cihaz baya baya pahalı ve büyük zaten, onunla hangi boyadan kaç gram konmuş onu bulursun, mesela benim boya 8 ayrı rengin karışımı, sedef oranı acaip farkettiriyor mesela, bu arada senin cihaz kalibrasyon hatalı haberin ola, senden sonra Ford-Reno ve VW da arabayı takasa vereceğim dedim baktırdım, hepsindede araba orjinal çıktı, bagaj kapağıda dahil, Fordun 2. elcisi beni tanımadı  :D

boya ustası ile kenardan pis pis sırıttık birde  :D senin eskiyi boyatırsan (Allah kaza bela vermesin) bizim serviste ustayı bul, selamımı söyle manyak boya atar senin arabaya, zaten For dan çok Audi falan boyuyorlar aşşağıda :)

Dediğin gibi servisten belge almalı ve hatalı boyanan kısımları tekrar boyatmadan önce astara kadar zımparalatmalı sonra adam gibi tekrar boyatmalı, adam gibi boyacıları varsa başkası boyandığını anlamaz bile, adamlar boya rengini bırak, kalınlığına kadar tutturuyor, ne el varsa artık adamlarda, elle boya atıyor ve herşey tutuyor, pes yani :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

yuhh değer kaybı orjin parça değişimi ve bunun kendi hatalarının olduğunu belirten bir yazılı ve onaylı rapor temin etmeye çalışın bence ne lan bu 

Yorum bağlantısı

Çok geçmiş olsun.

Bu arada şunu da söylemek istiyorum arabanın yok rengi solmuş yok bilmem ne olmuş gibi şeylere katılmıyorum. Benim sattığım aracın bagajında yarım boya vardı. Aracı satarken bakan kişi burayı tespit edemedi. Ben söyledim. Tekrar baktı evet burada da boya var gibi dedi..  Burayı boyayan usta öyle bir boya yaparım ki cihazla falan anlaşılmaz demişti gerçekten de boyalı olduğuna bakan inanmıyordu. Ben bildiğim halde anlayamıyordum. Araç 2007 modeldi boya işi 2013 de yapılmıştı. Orjinal boyası hiç solmadı mı bu aracın.. Renkte tutturması en zor olan aytozu griydi. İşi bilen usta hünerini gösteriyor. Bilmeyende aracın boyasına laf ediyor işte..

Abi ufak bi lokal boya var bende. 20-30 cm civarında. Fakat o bölgeye güneş vurunca kabak gibi ben boyalıyım diyor. Aytozu gri malesef. Sizin boyacınız Ankara'da mı? Ankara'ya geldiğimde bi baktırmak isterim.

0b979ec8e9e3ae78d177d8ddb2685db9.jpg

Kapı altındaki bölge

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Çok geçmiş olsun.

Abi ufak bi lokal boya var bende. 20-30 cm civarında. Fakat o bölgeye güneş vurunca kabak gibi ben boyalıyım diyor. Aytozu gri malesef. Sizin boyacınız Ankara'da mı? Ankara'ya geldiğimde bi baktırmak isterim.

Kapı altındaki bölge

çok fena belli oluyor yahu  :unsure2:

Yorum bağlantısı

çok fena belli oluyor yahu :unsure2:

Güneş vurunca çıkıyor ortaya abi. Gölgede ve karanlıkta sıkıntı yok. Yarasa gibi geceleri geziyorum bende :biggrin:

Ankara da.. siz geldiğinizde ulaşın bana yardımcı olurum..

Tamam abi ;)
Yorum bağlantısı
Kenan Koç

hep öyledir tek parça boyaya gider yok rengi tutturmak için diğer parçalarada vernik attık derler sırf kaskodan fazla para almak için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Fatih Dursun

Opel servisi de ön kapıdaki çizik nedeniyle az bir boya atmıştı ama tramerde iki kapı değişmiş gözüküyordu. Para için her şeyi yapar mayası bozuk olanlar.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bir resimli örnek de benden. Ben almadan önceki sahibinde oluyor bu:

Tatildeyken bir sabah uyandığında arabanın sol kısmında kimin yaptığı belli olmayan bir sürtme izi görüyor eski sahibi. Sadece sol ön çamurlukta ezilme var sol iki kapıda da yüzeysel çizik var. Hemen kaskodan Antalya'da bir serviste Üç parça boyanıyor, ki ben olsam kapılara hiç dokunmazdım bile. Sonra bir bakıyor bizimki, acayip bir renk tonu farkı var. Sonra memleketi Elazığ'a geliyor ve servisçilerle kavga dövüş boyanın çok kötü olduğunu belirtiyor ve tekrar boyattırıyor. Bu sebeple tramerde 1 hafta arayla iki ufak kayıt oluşuyor. Ve hala bariz bir ton farkı mevcut. Kafaya takar mıyım, aslında takarım ama nazarlık olsun diye ses etmiyorum:

20150828_191937_zpsoqp0eb5n.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Özol

Bir de yetkili servis olacaklar. Sahtekarlar..Anlayana anladığı dilden konuşacaksın arkadaş..

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Off kâbus gibi ya

Büyük geçmiş olsun. Hata yapabilir insan ama böyle göz göre göre yapılınca hele ki geri dönüşü yoksa..... Ölür müsün öldürür müsün

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

Çok geçmiş olsun benim başıma gelmiş olma ihtimalini düşünüyorum  :unsure2: vazgeçtim düşünmek istemiyorum çünkü müdüre ile boyacıyı o kapıya zımpara niyetine sürtmem geçti aklımdan  :) sırf bu yüzden arabalarımı opak renk almak istiyorum hanımda hep siyah istiyor o yüzden arabayı satmıyorum bende  :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok geçmiş olsun benim başıma gelmiş olma ihtimalini düşünüyorum  :unsure2: vazgeçtim düşünmek istemiyorum çünkü müdüre ile boyacıyı o kapıya zımpara niyetine sürtmem geçti aklımdan  :) sırf bu yüzden arabalarımı opak renk almak istiyorum hanımda hep siyah istiyor o yüzden arabayı satmıyorum bende  :D

Opakta işlerin o kadar kolay olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun yalnız :)

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

Opakta işlerin o kadar kolay olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun yalnız :)

Ali abi 6 sene oto döşemecide çalıştım yanımızda boyacı vardı ne zaman metalik renkli araba boyasalar %80 inde renk mutlaka çok azda olsa fark ediyordu ama tabi bu boyayı aldıkları kişinin rek tutturamamasından kaynaklanıyordu ama opak renklerde tek seferde sıkıntısız tutuyordu sadece aracın renginde solma varsa parlak kalıyordu ama pasta ciladan sonra birebir tutuyordu renk hemde başka hiçbir işlem yapmadan

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

O ehil olmayan boyacı kimbilir kaç tane daha mercedesi mundar etti..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali abi 6 sene oto döşemecide çalıştım yanımızda boyacı vardı ne zaman metalik renkli araba boyasalar %80 inde renk mutlaka çok azda olsa fark ediyordu ama tabi bu boyayı aldıkları kişinin rek tutturamamasından kaynaklanıyordu ama opak renklerde tek seferde sıkıntısız tutuyordu sadece aracın renginde solma varsa parlak kalıyordu ama pasta ciladan sonra birebir tutuyordu renk hemde başka hiçbir işlem yapmadan

Nispeten daha kolay tabii, katılan boya sayisi da az, yinede bu boya bile ugrastirir, öyle şak diye olmuyor, bunu demek istemistim...
Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş
(düzenlendi)

Nispeten daha kolay tabii, katılan boya sayisi da az, yinede bu boya bile ugrastirir, öyle şak diye olmuyor, bunu demek istemistim...

haklısın abi hiç birşey şak diye olmuyorki tutmadığı zaman illa oluyordu ama metalik rengin bakması zahmetli olmasa aldığım arabanın metalik renk olmasını çok istemişimdir mesela senin araba hep imrenerek bakıyorum beyaz renge bile senin baktığın kadar bakamıyorum   :)

tarihinde Ramazan Altıntaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Çok hafifte olsa fark belli oluyor. Ama birebir tutması zaten çok zor bu renkte. Hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Abi, hatalı boyanmış hali mi?  Düzeltilmiş hali mi?

düzeltilmiş hali. birinci fotoğrafta arka kapıda hareli duran yer aslında cila sürmüştüm o kısmı kurumadan bezle üstünden geçmeyi atlamışım. şu an o kısmı da düzelttim. eski haline göre düzelmiş hali diyelim artık. var düşün eski halini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

bu fotoğrafları biz niye göremiyoruz? 

aynen böyle gözüküyor

+1

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...