İçeriğe Yönlendir

Windows Orjinal Lisansı Kabul Etmiyor

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Merhabalar Windows 8 bilgisayarım yavaşladığı için format atmak istedim ve attım. Daha önceki formatta lisanslıydı ama lisans kutuda veya bilgisayarda yazmadığı için uğraşmayıp bi crack ile halletmiştim. Ama Windows 10 a güncellemek için lisans anahtarı şart oldu. İnternette ufak bi araştırmadan sonra orijinal lisansın bios'a gömüldüğünü okudum  ve paylaşılan program ile bir lisana vardım. Buraya kadar her şey çok normaldi. Sistemi kurduktan sonra Windows'u Etkinleştir bölümünde lisans anahtarını yazdım ve "Ürün anahtarınız çalışıyor! Hazır olduğunuzda devam edin" diye bilgi çıktı Etkinleştir dedim ve Hüsran. Bu seferde Girdiğiniz ürün anahtarı bu Windows 8 sürümüyle çalışmayacak" diye hata aldım.
Yanlış Windows'u kurduğumu düşünerek birde Windows 8 Pro ile denedim yine aynı hata verdi. Sizce neden olabilir. Lisans Windows 8.1 de olabilir mi? Yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.

3aWDV4.png

RV8Yvj.png

Yorum bağlantısı
Emin Yaren
(düzenlendi)

Lisansınızın orjinal olduğunu düşünüyorsanız microsoft iletişim hattını arayın.

tarihinde Emin Yaren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Merhaba, 

O seriale ait sürümü bulun ve indirin, indirdiğiniz sürüm farklı bir sürüm muhtemelen. Bence ardından Win10 yükleyin.

-Orijinal Win8'i kurun ve elinizdeki lisans ile aktif edin

-Win8 üzerinden Win10 güncellemesi alın

-Win10 güncellemesi aldıktan sonra, o ufak yazılımla win10 lisansını görüntüleyin

-Daha sonra sıfırdan win10 kurup o lisansla aktif edebilirsiniz

Win8 lisansınız, Win10 sürümünü aktif etmez, kurulum yaptığınız zaman yeni bir lisans anahtarınız olur.

tarihinde Murat Yılmaz. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

8.1 lisansı olabilir elinizdeki. Microsoft ile iletişime geçin, hemen yardımcı oluyorlar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Eğer cihazınız ile gelen bir sistem ise Windows 8 Single Language olan versiyonu indirmeniz gerekli. Lisans anahtarınızdan emin değilseniz RW ile bilgisayarınızın Anakartından okuyabilirsiniz.

Eğer elinizdeki 8.1 lisansı ise 8 de sıkıntı olabilir. Ancak; 8.1, 8 lisanslarını kabul ediyor.

Yorum bağlantısı

Bende windows 7 üzerinden windows 10 a geçtim crakli sürümü kabul edip orjinal windows 10 yüklenmiş oldu dilerseniz birde windows 7 üzerinden windows 10 a geçmeye çalışın

Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci
(düzenlendi)

Lisansınız Windows 8 Sl ; windows 8 with Bing , windows 8.1 Sl ; windows 8.1 with Bing olabilir bunun dışındaki lisanslar genelde ön yüklü gelmezler .Notebook Asus ise genelde Bing li sürüm ile gelmekte Biosta kayıtlı olan lisans anahtarını alıp kurulum yapmanız gerekmez .Doğru sürüme sahip medya (CD veya USB) ile kurmaya başlarsanız sizden lisans anahtarı girmenizi istemeden kurulum tamamlanır.Ancak biostaki key kurmaya çalıştığınız cd deki windows ile uyuşmaz ise sizden key ister.İnternette Bing içeren orjinal ISO bulmakta zorlanabilirsiniz.Kurulum işlemini UEFI mod'da kurmanızı tavsiye edrim buda çoklu windows setleri ile olmaz.En kötü ihtimalle korsan W7-w8 Kurup üzerine W10 yüklersiniz.

tarihinde Özcan Cepheci tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Lisansınız Windows 8 Sl ; windows 8 with Bing , windows 8.1 Sl ; windows 8.1 with Bing olabilir bunun dışındaki lisanslar genelde ön yüklü gelmezler .Notebook Asus ise genelde Bing li sürüm ile gelmekte Biosta kayıtlı olan lisans anahtarını alıp kurulum yapmanız gerekmez .Doğru sürüme sahip medya (CD veya USB) ile kurmaya başlarsanız sizden lisans anahtarı girmenizi istemeden kurulum tamamlanır.Ancak biostaki key kurmaya çalıştığınız cd deki windows ile uyuşmaz ise sizden key ister.İnternette Bing içeren orjinal ISO bulmakta zorlanabilirsiniz.Kurulum işlemini UEFI mod'da kurmanızı tavsiye edrim buda çoklu windows setleri ile olmaz.En kötü ihtimalle korsan W7-w8 Kurup üzerine W10 yüklersiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim. Galiba kafamda bir şeyler oluştu. Birde kurulum esnasında benden serial istedi bende yazdım kabul etmeyince atla dedim. Sizin söylediğinize göre benim sürüm yanlış. Bende şuanda hem 7 çoklu hemde 8 çoklu var. Bunlarla olmayacak o zaman. Birde windows 7 sp1 bulmaya çalışıyım. Sizce korsanla beraber servis pack 1 çalışır mı ?

Lisansınız Windows 8 Sl ; windows 8 with Bing , windows 8.1 Sl ; windows 8.1 with Bing olabilir bunun dışındaki lisanslar genelde ön yüklü gelmezler .Notebook Asus ise genelde Bing li sürüm ile gelmekte Biosta kayıtlı olan lisans anahtarını alıp kurulum yapmanız gerekmez .Doğru sürüme sahip medya (CD veya USB) ile kurmaya başlarsanız sizden lisans anahtarı girmenizi istemeden kurulum tamamlanır.Ancak biostaki key kurmaya çalıştığınız cd deki windows ile uyuşmaz ise sizden key ister.İnternette Bing içeren orjinal ISO bulmakta zorlanabilirsiniz.Kurulum işlemini UEFI mod'da kurmanızı tavsiye edrim buda çoklu windows setleri ile olmaz.En kötü ihtimalle korsan W7-w8 Kurup üzerine W10 yüklersiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim. Galiba kafamda bir şeyler oluştu. Birde kurulum esnasında benden serial istedi bende yazdım kabul etmeyince atla dedim. Sizin söylediğinize göre benim sürüm yanlış. Bende şuanda hem 7 çoklu hemde 8 çoklu var. Bunlarla olmayacak o zaman. Birde windows 7 sp1 bulmaya çalışıyım. Sizce korsanla beraber servis pack 1 çalışır mı ?

8.1 lisansı olabilir elinizdeki. Microsoft ile iletişime geçin, hemen yardımcı oluyorlar.

Sani abi lisansın programla bulduğumu söylemeli miyim? Yoksa format atmadan önce öğrendiğimi mi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Lisansiniz oldugu surece neyle buldugunuzla ilgilenmez microsoft. Yeter ki orjinal lisansla iletişime gecin onlarla.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Lisansiniz oldugu surece neyle buldugunuzla ilgilenmez microsoft. Yeter ki orjinal lisansla iletişime gecin onlarla.

teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kasada etiket olmalı.

Oem alinan lisanslar icin gecerli degildir bu durum. Bazi markalar artik icinde lisans gelmesine ragmen etiket koymamaya basladi. Ibm thinkpad lerde mesela artik windows logosu harici etiket göremezsiniz.
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Oem alinan lisanslar icin gecerli degildir bu durum. Bazi markalar artik icinde lisans gelmesine ragmen etiket koymamaya basladi. Ibm thinkpad lerde mesela artik windows logosu harici etiket göremezsiniz.

Aynen öyle sadece windows8 in kare logo yapıştırması var. Bilgisayar EXPER.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...