İçeriğe Yönlendir

C Segmenti Hangi Araç?

Misafir

Recommended Posts

arkadaşlar maksimum 39 bin tl verebileceğim..aracı şehiriçi sürecem genelde ve lpgli olsun istiyorum.aklımdan ford focus mk2 hb comfort (100 hp) düşünüyorum lpg uyumu sıkıntısız diye duydum sizin önerileriniz nelerdir? şimdiden teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Benzin/LPG'li alınacaksa Civic 1.6 alınmalı, dizel düşünüyorsanız 2008-2011 Focus 2.5 TDCi düşünülebilir. Focus'un benzinlisindense Civic çok daha mantıklı.

Yorum bağlantısı

bekar olduğum için hb araba daha iyi olur benim için ama civic de iyi bir seçenek astra h kasa baktım lpg de %85 i sıkıntı yaşamış subap yakmış sonrasında da sıkıntı düzelmemiş focuslar gerçekten hoşuma gidiyo bilemedim ne yapacağımı  :blush:

Yorum bağlantısı

Astra'dan uzak durun bence. Uyumu da olsa o kasa o motor ile gitmiyor. lpg de takılınca iyice eziyet olacak.

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Bu paraya alınacak en güzel araç fd7 civic, dizel focusta bir seçenek ama benim tercihim civic olurdu.Sorunsuz ve performanslı.

Yorum bağlantısı

civiclerin elegance imkansız gibi görünüyor bütçeme göre diğer donanımlarınında temizini bulamıyorsunuz ilanları baktığınız zaman

Yorum bağlantısı

Neden Focus değil? (ilk ağızdan dinleyelim ;) )

Çok fazla neden var.

Basit bir tanesini yazayım; bazen aracınızın camında telefon numarası buluyorsunuz, "satmayı düşünürseniz görüşelim" diyorlar. :blush:

Ali tabi ki yukarıya yazdığım etken aracı alışınızda belirleyici bir unsur. Ancak bu demek değildir ki Civic dışındaki araçlar yaramaz. Tabi ki her aracın kendince avantajları vardır. Donanım konusunda Ford, Reno, Citroen hep başı çeker, sağlamlık konusunda Japonlar öndedir. Ucuz araç Fiat, Dacia'dır. Yani her araç için bir albeni unsuru bulabiliriz.

Kişi araç alırken önce tercihlerini belirler, sonra da bu tercihlerin en fazlasını karşılayan seçeneğe yönelir. :yes:

Yorum bağlantısı

civiclerin elegance imkansız gibi görünüyor bütçeme göre diğer donanımlarınında temizini bulamıyorsunuz ilanları baktığınız zaman

İthal üretim Megane 3 olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kişi araç alırken önce tercihlerini belirler, sonra da bu tercihlerin en fazlasını karşılayan seçeneğe yönelir. :yes:

Şu cümle herşeyi anlatıyor. Çok güzel özetliyor. Tebrik etmek haddim değil ama tebrik ederim.

Kimi Yakıt

Kimi tasarım

Kimi özellik

Kimi güç

Kimi sağlamlık

Kimi marka

Kimi fiyat

....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İthal üretim Megane 3 olabilir.

fransız arabalarının tamamından uzak duruyorum ama öneriniz için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

fransız arabalarının tamamından uzak duruyorum ama öneriniz için teşekkürler

Bu da tercih zevk meselesi.

Kimi de kesinlikle FRANSIZ Arabası diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bu da tercih zevk meselesi.

Kimi de kesinlikle FRANSIZ Arabası diyor.

Ana neden: Yakıt ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

megane 2 ve citroen c3 sürdüm hiç haz almadım 

Megane 2 aracım vardı ve 5 sene kullandım haz neye göre almadınız bilemiyorum ama bana çok keyifli geliyordu sürüş dinamikleri, megane 3 te kullandım aralarında çok büyük fark var level atlamışlar megane 3 te (ithal üretimler), tabi karar ve tercih sizin sonuçta hayırlısı olsun.

Ana neden: Yakıt ;)

Mesela hangisi ? 

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Megane 2 aracım vardı ve 5 sene kullandım haz neye göre almadınız bilemiyorum ama bana çok keyifli geliyordu sürüş dinamikleri, megane 3 te kullandım aralarında çok büyük fark var level atlamışlar megane 3 te (ithal üretimler), tabi karar ve tercih sizin sonuçta hayırlısı olsun.

Mesela hangisi ? 

PSA Grubun 1.4 HDi/1.6 HDi (Ford grupta TDCi) olan motorları az yakıyor, Renault'da ise 1.5 dCi az yakıyor. Bu durum ülkemiz piyasasında araçların yol tutuşu/konfor/güvenliğinin önüne geçip araçların albenisini arttırmıyor adeta katlıyor.

Yorum bağlantısı

PSA Grubun 1.4 HDi/1.6 HDi (Ford grupta TDCi) olan motorları az yakıyor, Renault'da ise 1.5 dCi az yakıyor. Bu durum ülkemiz piyasasında araçların yol tutuşu/konfor/güvenliğinin önüne geçip araçların albenisini arttırmıyor adeta katlıyor.

Özür dilerim siz ana neden yakıt deyince fransızlar fazla yakıyor dediniz gibi anladım o yüzden sordum.. pardon.  :thank_you2:  :thank_you2:  :blush:

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Özür dilerim siz ana neden yakıt deyince fransızlar fazla yakıyor dediniz gibi anladım o yüzden sordum.. pardon.  :thank_you2:  :thank_you2:  :blush:

Estağfurullah.  :good1:

Yorum bağlantısı

2008-2009 civic elegance öneririm.

Civic te dream donanım da bile otomatik klima var sanırım.Otomatik 4 ileri klasik mi?

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Fiat fiorino araçla yolda gidiyordum basit bir hata yaptım. Kurtulacağım ama bas gitmiyor. Fren durmuyor. Kılı kılına kurtulduk. Toplamda 10 sn etmeyecek bir olay ama haftalarca aklımdan çıkmadı. Aracı satmaya karar verdim ve hemen ardından araştırdım. Google emmiyi açtım ve arama kriterlerini yazdım.

"yol tutuşu iyi+sağlam+az yakan+c segmenti" diye arattırdım ve 1. sayfadaki 10 sonuçtan çoğu focus dedi.

Burayı kapatıp yine google emmiye "focus kaza" diye arattırdım ve görselleri seçtim. resimleri inceledim. Gördüğüm kaza resimlerinin hemen hemen tamamında focusun yaşam kafesinin sağlam kaldığını gördüm.

Burayı da kapatıp bütçe hazırladım 32 +2-3 masraf yapacağım bir bütçemin olduğunu gördüm.

Kaportası düzgün ama motor bakım isteyen böylece nispeten ucuz olacak bir araç almaya karar verdim. Amacım hem ucuza alabileceğim hem de parçalarını yenileyerek rahatça binebileceğim bir araca sahip olmaktı.  

Şimdiki 2008 tdci collection aracımı bulup aldım 3-4 ay içerisinde 3 milyarın üzerinde masraf yaparak yürürünü, trigerini, v kayışını, baskısını, balatasını, bilyasını, volantını ve turbosunu sıfır orjinalleriyle değiştirdim. Bana araç 34-35 e mal oldu. Kafam rahat. Binip gidiyorum. 

Uzunca bir yazı oldu Kusura bakmayın. Yukarıda büyüklerin dediği gibi "size uygun ve önceliklerinize göre" bir araç bakmanız daha iyi olacaktır.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı

Fiat fiorino araçla yolda gidiyordum basit bir hata yaptım. Kurtulacağım ama bas gitmiyor. Fren durmuyor. Kılı kılına kurtulduk. Toplamda 10 sn etmeyecek bir olay ama haftalarca aklımdan çıkmadı. Aracı satmaya karar verdim ve hemen ardından araştırdım. Google emmiyi açtım ve arama kriterlerini yazdım.

"yol tutuşu iyi+sağlam+az yakan+c segmenti" diye arattırdım ve 1. sayfadaki 10 sonuçtan çoğu focus dedi.

Burayı kapatıp yine google emmiye "focus kaza" diye arattırdım ve görselleri seçtim. resimleri inceledim. Gördüğüm kaza resimlerinin hemen hemen tamamında focusun yaşam kafesinin sağlam kaldığını gördüm.

Burayı da kapatıp bütçe hazırladım 32 +2-3 masraf yapacağım bir bütçemin olduğunu gördüm.

Kaportası düzgün ama motor bakım isteyen böylece nispeten ucuz olacak bir araç almaya karar verdim. Amacım hem ucuza alabileceğim hem de parçalarını yenileyerek rahatça binebileceğim bir araca sahip olmaktı.  

Şimdiki 2008 tdci collection aracımı bulup aldım 3-4 ay içerisinde 3 milyarın üzerinde masraf yaparak yürürünü, trigerini, v kayışını, baskısını, balatasını, bilyasını, volantını ve turbosunu sıfır orjinalleriyle değiştirdim. Bana araç 34-35 e mal oldu. Kafam rahat. Binip gidiyorum. 

Uzunca bir yazı oldu Kusura bakmayın. Yukarıda büyüklerin dediği gibi "size uygun ve önceliklerinize göre" bir araç bakmanız daha iyi olacaktır.

Çok güzel bir özet olmuş. Beklentiler = karşılığı ancak bu kadar net olur. Ve yazdıklarınıza da katılıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...