İçeriğe Yönlendir

Ka - Benzin Kokusu

can lafcı

Recommended Posts

can lafcı

Selamlar. Aracı yeni aldım. Bayağı da hoşuma gitti. Ancak sürerken özellikle kalkışlardan sonra ya da yüksek devirde ciddi benzin kokusu geliyor. Bujilere baktırdım. Orijinal ka bujisi taktırdım. Ancak koku gitmedi. Hava filtresini de değiştireceğim başka nelere dikkat etmek gerekir. Bu arada egzoza da baktırdım. Herhangi bir kaçak yok. Ama çiğ benzin atıyor. Tahminim zengin karışımla çalışıyor ondan. Daha önceki arabamda da (Alfa Romeo) benzer sıkıntı vardı. Çözememiştik tüp taktırmıştım. Ama Ka da çözmek istiyorum. arabayı değiştirdik arıza değişmedi:))

Yorum bağlantısı
can lafcı
(düzenlendi)

Araçta LPG mevcut mu? Var ise; bu koku LPG'de iken mi geliyor?

hayır lpg yok benzin kokusu. 

Alfa 145 idi. Acaba oksijen sensörü ile de alakalı olabilir mi?

tarihinde can lafcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

KA'da yakıt kokusu dediğiniz gibi çiğ yakıt attığındandır. Bujilerle beraber buji kablolarını da yenileyin ve subap ayarlarını yaptırın aracın. Tabii ki standart bakım mutlaka ama mutlaka yapılmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

KA'da yakıt kokusu dediğiniz gibi çiğ yakıt attığındandır. Bujilerle beraber buji kablolarını da yenileyin ve subap ayarlarını yaptırın aracın. Tabii ki standart bakım mutlaka ama mutlaka yapılmalı.

Gerekli cevap verilmiş. :good1:

Subap ayarı, buji+buji kabloları yenilenecek. Bobinden de olabilir. Yüksek devirde olmasından dolayı subap ayarından şüphelendim. Ateşleme sorunları genelde düşük devirlerde kendini belli ediyor.

Yorum bağlantısı
can lafcı

Çok Teşekkürler.

Ankara'da Yüksel Usta tavsiye edilmiş. Bir gidip tanışayım. Umarım hallolur sorun. 

Yorum bağlantısı
Halil Dündar2

Çok Teşekkürler.

Ankara'da Yüksel Usta tavsiye edilmiş. Bir gidip tanışayım. Umarım hallolur sorun. 

can bey hayırlı olsun..

tuncay ustada var tavsiye edilen.onada gidebilirsin..

çiğ benzin sorunu bende de var.bende haftaya gösterebilirim ancak.sorun çözüldüğünde haber verirsen ona göre hazırlıklı olayım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
can lafcı

can bey hayırlı olsun..

tuncay ustada var tavsiye edilen.onada gidebilirsin..

çiğ benzin sorunu bende de var.bende haftaya gösterebilirim ancak.sorun çözüldüğünde haber verirsen ona göre hazırlıklı olayım.

filtreler değişti. bujiler kablolar değişti. yağ su bakım yapıldı. hatta jantlar orijinal değildi. orijinal ebatlara geri dönüldü. ancak araçtaki çiğ benzin kokusunda zerre azalma olmadı. Benzin deposu üst kısmında hafif terleme var ve buradan olabilir dedi usta. benzin deposunu değiştirsek dahi kokunun gideceğini sanmıyorum. Zira koku bariz biçimde egzozdan geliyor. Sorun hallolmadı yani. oksijen sensörü olabilir mi acaba kokunun kaynağı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

filtreler değişti. bujiler kablolar değişti. yağ su bakım yapıldı. hatta jantlar orijinal değildi. orijinal ebatlara geri dönüldü. ancak araçtaki çiğ benzin kokusunda zerre azalma olmadı. Benzin deposu üst kısmında hafif terleme var ve buradan olabilir dedi usta. benzin deposunu değiştirsek dahi kokunun gideceğini sanmıyorum. Zira koku bariz biçimde egzozdan geliyor. Sorun hallolmadı yani. oksijen sensörü olabilir mi acaba kokunun kaynağı

1 depo ile kaç km yapıyorsunuz ortalama?

hego sensör . egsozdaki..

Çağlar abi, KA'larda hego yoktu diye hatırlıyorum? Sadece oksijen var. Map / Maf harici tabi.

Yorum bağlantısı
can lafcı

1 depo ile kaç km yapıyorsunuz ortalama?

Çağlar abi, KA'larda hego yoktu diye hatırlıyorum? Sadece oksijen var. Map / Maf harici tabi.

Sani Bey depo olarak ölçmedim ancak 100 km de bakımlardan önce 11 lt idi. filtreler ve lastik ebatları değişince 8-9 a düştü. egzoz da hego sensör yokmuş öyle dediler. ne olduğunu da bilmiyorum  ama böyle sorunca çok biliyormuşum gibi oluyor ustalara karşı:))) teşekkürler

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani Bey depo olarak ölçmedim ancak 100 km de bakımlardan önce 11 lt idi. filtreler ve lastik ebatları değişince 8-9 a düştü. egzoz da hego sensör yokmuş öyle dediler. ne olduğunu da bilmiyorum  ama böyle sorunca çok biliyormuşum gibi oluyor ustalara karşı :))) teşekkürler

Ve bütün bunlara rağmen çiğ koku devam mı?

Katalitik dolmuş falan diyeceğim ama...

Yorum bağlantısı
can lafcı

arabamıza önceki sahibi maşallah baya titiz(!) baktığından yeni yeni pek çok şey çıkıyor. şarj dinamosunun orda olaması gereken gergi braketi yok araçta. Dolayısıyla V Kayışı gergi olarak değil de sıktırma şekilde takılmış. alırken baktığımda yepyeniydi v kayışı usta eskimiş deyince şaşırdım sonra bakıldı ki bahsettiğim parça yok. Yani bu şekilde sür kayışı kopar at sonra küfredersin diye düşünmüş aldığımız arkadaş. neyse şu işde hallolsun en son oksijen sensörüne de bir bakacağız. sonra rahat rahat bineriz. Sonunda kokuya razı olacağım:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
can lafcı

Yüksel Usta aradı taradı buldu gergi braketini. v kayışı düzgünce takıldı. subap ayarı da yapılınca araba rahatladı. koku da kesildi. umarım sık sorun yaşatmaz bana. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...