İçeriğe Yönlendir

Hava Filtresi Kapağı Tam Oturmuyor

Yigit Özdal

Recommended Posts

Yigit Özdal

Aldığım gündem beri sağ taraftan hava filtresi kapağı tam oturmuyor,vidalar yalama olmuş tek vida tutuyor,bunu tam oturtmak için ne yapılmalı.

Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Ya daha uzun bir vida ve alttan somun ile sıkıştırılabilir ya da daha orijinal olması için bu linkteki kuvvetli macun alınıp yalama olan vidanın girdiği yere doldurulup kurumadan vida  takılarak diş açması sağlanır kuruduktan sonra olur sanırım...

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Ya daha uzun bir vida ve alttan somun ile sıkıştırılabilir ya da daha orijinal olması için bu linkteki kuvvetli macun alınıp yalama olan vidanın girdiği yere doldurulup kurumadan vida takılarak diş açması sağlanır kuruduktan sonra olur sanırım...

hocam üstten bastırıyorum hala acıklık var kapanmıyor sorun olur mu
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Eğer açıklık çok ise bir ihtimal hava filtreden geçmeden o açık olan yerlerden gidebilir motora diyeceğim ama benim arabada hava filtresini söküp taktığımda baya sağlam oturuyordu kaçmaz gibi yinede açıklığı görmeden bişey demek zor...

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Eğer açıklık çok ise bir ihtimal hava filtreden geçmeden o açık olan yerlerden gidebilir motora diyeceğim ama benim arabada hava filtresini söküp taktığımda baya sağlam oturuyordu kaçmaz gibi yinede açıklığı görmeden bişey demek zor...

yarın resim atarım cok acıklık yok ama turuncu kısım gözüküyor
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Aracın önüne geçip araca doğru baktığınızdaki sağ tarafındaki turuncu ucun görünmesini kastediyorsanız o kısımda filtrenin sadece lastik bir parçası var hava alacak bir kısım değil. Merakımdan özellikle baktım 2012 model Citroen Nemo 1.4 dizel araçtada aynı motor var ve aynı açıklık onda da var o kısım sorun edilecek bişey değil.

Bu fotoğrafta görünen askı gibi yer oraya denk geliyor

FIESTA-HAVA-FILTRE-14-TDCI-20022008_1222

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Aracın önüne geçip araca doğru baktığınızdaki sağ tarafındaki turuncu ucun görünmesini kastediyorsanız o kısımda filtrenin sadece lastik bir parçası var hava alacak bir kısım değil. Merakımdan özellikle baktım 2012 model Citroen Nemo 1.4 dizel araçtada aynı motor var ve aynı açıklık onda da var o kısım sorun edilecek bişey değil.

Bu fotoğrafta görünen askı gibi yer oraya denk geliyor

ever askı gibi olan yer gözüküyor yalama olduğu için oldu zannetim yarın uzun vida uyduruyum olmazsa macuna başvurucam

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Eğer toz filtreden geçmeden motora girerse durum tehlikeli. Bu işin sonu sibop kaçırmaya kadar gidebilir. Bir an önce sorun giderilmeli. En kötü ihtimal kutu değiştirilmeli. 

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Eğer toz filtreden geçmeden motora girerse durum tehlikeli. Bu işin sonu sibop kaçırmaya kadar gidebilir. Bir an önce sorun giderilmeli. En kötü ihtimal kutu değiştirilmeli.

aldığımda beri böyle 1 bucuk yıl oldu nerdeyse
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

aldığımda beri böyle 1 bucuk yıl oldu nerdeyse

Yiğit Bey hava girişi riskli. Sizin şansınıza açıklık hava filtresinin üst kısmında oluştuğu için hava filtreden süzülerek motora giriyordur. Ama yine de risk almaya gerek yok diye düşünüyorum. Tedbir her zaman iyidir. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...