İçeriğe Yönlendir

2. Viteste Araba Gidiyor

Ramazan Başkan

Recommended Posts

Ramazan Başkan

arkadaşlar arabam Ford Fiesta 2012 model Dizel araba  2. viteste hız gaz pedalına dokunmadan gidiyor yanı 2.viteste hic gaza basmadan gezebiliyorum bu normal mı birde benim arabaya binenler gaz pedalının takılı kalması gibi şeyler söylediler örnek verecek olursak vites değiştireceğim de araba hız kesmiyor bağırıp kalıyor bu sık sık başıma geldi.gazı kesince araba diğer arabalar gibi hemen yavaşlamıyor bunun sebebi ne olabilir

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence normal. Bu motorun sağlıklı olduğunu gösterir. Yalnız bu şekilde kullanmanızı önermem.

Yorum bağlantısı

Normal bir durum benim sıfır aldığım dizel Courierde 2.viteste kendi kendine gaz vermeden gidiyor.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

2. viteste araba hangi devirde kendi kendine gidiyor? Eğer 1000 devir altındaysa yani rolanti devrinde gidiyorsa normal. Ama düz yolda üst devirlerde sabit gidiyorsa sıkıntı var demektir.

Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Peki ustadlar özellikle 1.viteste gitmesi icin soruyorum. Aracin rolantide gaza basmadan kendi kendine gitmesinin bir sıkıntısı olur mu ? Genelde sıkışık trafikte otomatik vites yerine bu şekilde kullanıyorum :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Peki ustadlar özellikle 1.viteste gitmesi icin soruyorum. Aracin rolantide gaza basmadan kendi kendine gitmesinin bir sıkıntısı olur mu ? Genelde sıkışık trafikte otomatik vites yerine bu şekilde kullanıyorum :D

Olmaz zaten kendi kendine gitmesi normal bir durum.Kavrama sırasında motor zaten kendi kendini götürür siz gaza basıp devamını getirirsiniz gaza basmazsanızda kendi kendine ilerler.

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Değil 1-2, 5. viteste bile araç gidebilir. Düz yolda hızlanın biraz, sonra takın 5'e ve çekin ayağı gazdan, araç devam eder.

Sonuçta motor çalışıyor, viteste doğal olarak aktarmasını yapıyor.

Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan

siz sıkıntı yok diyorsanız yoktur ozaman :D verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Dizel araçlar gaz vermeden gidiyor. Ancak benzinlilerde bu olmuyor.

Yorum bağlantısı

Ford tdci motorunun guzelligi ikinci viteste aracin gaz vermedan sarsilamadan gidebilmesidir. Yogun trafikte hem sizi yormaz hem de gereksiz 1-2 degisimlerinden kurtarir. Multijette bu olmaz mesela. Dizel arac dogru kavramada duz zeminde gaz vermeden kalkar. Bu durum hemen her dizelde gorulur.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Burak Güler2

Hocam bir önceki 1.4 benzinli manuel polomda da aynı durum mevcuttu kendi kendine gitmesi yani :) saygılar. Sonuç olarak aracı böyle kullanmanın da ekstra bir yıpratması olmayacak yani devam o zaman :)

Yorum bağlantısı
Emre Candan

Dizel araçlar acemiler içinde bu yüzden uygundur, gaz vermeyen kaldırırsın, gaz vermeden gider vs... tork ve tork devir bandıyla alakalı bir durum. Benzinli araçta ise dururken stop eder, hareket halinde ise teklemeye başlar.

Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can
(düzenlendi)

"Debriyaja basmama ragmen araba bagiriyor" kismina kadar yasadiklariniz normal (cunku yurumeye baslamis her araba gaza basmasaniz da yurumeye devam eder, her dizel araba gaza basmadan da kalkar) diyordum, burasi normal degil.

Ford araclarinda vites gecirirken debriyaja bastiginizda bir miktar devir yukselmesi normaldir. Ama cok yuksek devirlere cikiyorsa gaz pedaliyla alakali, simdi adini hatirlayamadigim bir sensorde sikinti var demektir. Benim Connect'imde de boyleydi. Hatta soyle gaz pedalini ayaginizla bir tokatlamayi dener misiniz? Gecici olarak duzelmesi gerekir.

tarihinde Aykut Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan

öyle olmasa aracı 2. viteste nasıl vurduracaksınız,

sürekli gaza basılarak zaten araç sürülmez,

aracınız gayet sağlıklı,

ben sıkışık trafikte gaza hiç basmam  bazen , zaten araç kendisini toparlar

Geri viteste de gaza basmadan gider ,

gitmez ise problem vardır,

düz de deneyin 1 de bile gider

evet denedim aynen dediğiniz gibi araçın sağlıklı oldunu göstermeside güzel

Tam yol ileri☺

evet yakına kadar cekiniyordum sıkıntı var diye şimdi ayrı bir keyifi var izelin:d

"Debriyaja basmama ragmen araba bagiriyor" kismina kadar yasadiklariniz normal (cunku yurumeye baslamis her araba gaza basmasaniz da yurumeye devam eder, her dizel araba gaza basmadan da kalkar) diyordum, burasi normal degil.

Ford araclarinda vites gecirirken debriyaja bastiginizda bir miktar devir yukselmesi normaldir. Ama cok yuksek devirlere cikiyorsa gaz pedaliyla alakali, simdi adini hatirlayamadigim bir sensorde sikinti var demektir. Benim Connect'imde de boyleydi. Hatta soyle gaz pedalini ayaginizla bir tokatlamayi dener misiniz? Gecici olarak duzelmesi gerekir.

evet asıl sorunda bu belki arabaya kim binerse binsin araba durmuyor vites değiştirecez araba bağırıyor diyor ayrıca araba diğer dizel arabalara gore ayağımızı gazdan cekince yavaşlıyor ama ol istediğimiz gibi yavaşlamıyor bunun sebebi olarak araba hafif ondan boyle diye düşünüyordum ama son zamanlarda bunu kendimde hisseder oldum arabayı sanki başkası kullanıyor gibi gaz konusunda beni dinlemiyor gibi.

Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın
(düzenlendi)

Araç vitesteyken motor tekerleklerden güç alır siz gaza basmasanızda. O yüzden 1. 2. viteste kendi kendine gidebilir rahatlıkla özellikle yeni araçlarda.

Yokuş yukarı dahi 1. viteste stop etmez kendisi gider.

Özellikle birçok kişinin yanlış bildiği bilgiyide bu vesile ile söylemiş olalım. Yokuş aşağı boşa atılır genelde yakıt yakmasın diye. Ancak yanlış bu. Vitesteyken hiç yakıt yakmaz aslında.

Araç boşta olduğunda motor kendi kendini çalıştırmak için yakıt harcar. Ancak yürür vaziyetteyken araç viteste olduğunda motor gücünü tekerleklerden alır. Elektrik üreten pervaneler misali. Teker döndükçe motor çalışmak için yakıt harcamaz.

tarihinde Ufuk Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Güngör

aynı durum benim aracımda da mevcut (2011 tdci  fiesta) küçük rampalarda bile 1. viteste gaz vermeden kendi kendine çıkıyor kerata

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan

aynı durum benim aracımda da mevcut (2011 tdci  fiesta) küçük rampalarda bile 1. viteste gaz vermeden kendi kendine çıkıyor kerata

:D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Karaman

Tek ikide degil beste dearaba kendiliginden gider hatta daha hizli;),connectin gaz pedalinda sorun oldu.gaza basilmiyordu.araci beste kaldirdim kirkla gidiyordum gaz vermeden.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...