İçeriğe Yönlendir

Spoiler Tutturma Sorunu

Serkan Danış

Recommended Posts

Serkan Danış

Aracımda aşağıdaki fotoğraftaki araçta takılı spoilerın aynısı var ilk taktırdığımda silikon uç taraflardan açılma yaptı, kırmadan söktürüp tekrar silikonladık maalesef bu sefer dahada fazla açılma yaptı.Bu sefer söktükten sonra iyice temizleyerek tutturmak istiyorum.

Ford-Mondeo-MK--Bo-boot-spoiler_125439.j

Sizce bunu artık bu işten sıkılmış biri olarak çok daha kalıcı nasıl yapabilirim?

1. Eski silikon kalıntılarını temizlemek için ne kullanmalıyım(ürün önerisi? varsa link verirseniz sevinirim.)

2. yapıştırma işlemi için hangi marka özellikte silikonu kullanayım? Araç siyah?

3. Çift taraflı bant kullanmalı mıyım?İlk yapıştırma da kullanmıştık çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum...

Bu en uç kısımları gerdiriyor ne yazık ki, bu yüzden  zamanla silikon özelliğini güneş ve ısıdan kaybedip açılmaya başlıyor.

Son olarak silikonladıktan sonra alt taraftan bagaj içinden en uç kısımlardan olmak üzere 1er vidayla delip mi tuttursam? (bunu hiç istemiyorum fakat harbiden sıkıldım yani !)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Mazotla bastırarak sil çıkar, siyah cam silikonu kullan, öyle boydan boyada değil, nohut tanesi kada spoilerin üst kısmına 2 uca gerisinede 3 tane yani toplamda 5 nokta, eşit olarak dağıtacaksın, spoilerin dikey kısmına 3-4 nokat yeter, fazla sürme, sonra bantla sabitle 1-2 gün dursun, sonra istesende sökemezsin :)

Siyah cam silikonu sürmeden önce iki yüzeyide alkolle sil, yada camcıya gittiğnde (silikonu ondan alırsın zaten, o sürer) silikon geleek yerlere primer sürsün.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

3M 4611 VHB çift taraflı yapısal akrilik bant kullanın. Kaynak yapmış kadar sağlam olur.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Siyah silikon fsüreceksen yani spoiler çıktıktan sonra da o kısımlarda iz kalsın boyanır kazınır falan diyorsan kullan.. Geri dönüşü olmaz siyah silikonun. Gayette iyi tutar.. Doğru uygulandığında..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim arabada aynı spoylerden var, siyah silikonla tutturdum, boydan boya ince bir çizgi haline çektim sonra kağıt bant..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Siyah silikon fsüreceksen yani spoiler çıktıktan sonra da o kısımlarda iz kalsın boyanır kazınır falan diyorsan kullan.. Geri dönüşü olmaz siyah silikonun. Gayette iyi tutar.. Doğru uygulandığında..

Çizmeden sililonu kesip çıkarırsan sıkıntı olmaz, mazotla bastırarak sil bak bakalım cam silikonu ne oluyor, önce kabasını jiletle alacaksın ama, geri dönüşü çok kolay oluyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çizmeden sililonu kesip çıkarırsan sıkıntı olmaz, mazotla bastırarak sil bak bakalım cam silikonu ne oluyor, önce kabasını jiletle alacaksın ama, geri dönüşü çok kolay oluyor...

Abi olur elbet ama kaportada gözüken kısımda jilet falan riskli işler. Plakalıklarda gözümüzü karartıp kullanıyoruz. Zaten yine plaka geliyor üstüne diye.. ama bu kısımda sıkıntı olabilir. Arkadaşı baştan uyarmak istedim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Abi olur elbet ama kaportada gözüken kısımda jilet falan riskli işler. Plakalıklarda gözümüzü karartıp kullanıyoruz. Zaten yine plaka geliyor üstüne diye.. ama bu kısımda sıkıntı olabilir. Arkadaşı baştan uyarmak istedim..

Bunun da üstüne zaten spoyler gelir, mk3 spoylersiz olmaz.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Danış

Cevaplarınız icin tsk ederim hepinize.

Bugün foruma ancak girebildim. Bu arada bi arkadaşım gaz yağıyla çıkarabilirsin dedi.Acaba sizce de işe yarar mı gaz yağı yerine mazot kullanmak yada zarar verir mi?Bu aralar yoğunum. Hafta sonu girisicem inşallah:-)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Cevaplarınız icin tsk ederim hepinize.

Bugün foruma ancak girebildim. Bu arada bi arkadaşım gaz yağıyla çıkarabilirsin dedi.Acaba sizce de işe yarar mı gaz yağı yerine mazot kullanmak yada zarar verir mi?Bu aralar yoğunum. Hafta sonu girisicem inşallah:-)

her ikiside zarar vermez, gaz yağı çözermi denemedim ama mazot euro dizelse çözer  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...