Mahmut Sayar 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 2 haftalık tecrübem çok acil değilse alınmayacağı yönünde... Peder beyin aracı çok zaman bende, öyle aciliyetim filan da olmamasına rağmen 2 haftadır baya araçla ilgilendim. 25-60 bin arası geniş bir yelpazede Honda Jazz, Jatcolu Mondeo, Mk 4 Mondeo, dizel C-Max, Focus benzinli-dizel hatta bazı Renault-Citroen araçlara dahi baktım. Üst limitlerde alırsam seneye, orta limitlerde ise seçim sonrası ev almayı düşünüyordum. Malum kredi oranları çok uçuk, seçenek çok olunca kafa karışıklığı da bir o kadar arttı. Ama hesap edemediğim şey bayram fırsatçıları oldu, ilan fazla, sıkıntılı araç çok, fiyatlar dengesiz. Jatco hayalimden ötürü aracım varken dahi haftalık ilanları takip ederim 3-4 ay önce 27 istenen araç 33 olmuş, döviz kurunu hesap ederek 30 vermeye ve bayram sonunu beklemeye razıyım fakat imkanı yok. Satıcılar bayramı araçsız geçirmenin acısını fiyatlara yansıtıyor sanki, tabi bu niyeti taşımayanlar olsa da onlarda yükselen fiyatları referans alıyor. Beklemeye devam... Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 abi bende geçen sene tam bu zamanlar seninle aynı durumdaydım alayım mı almayayım mı çok kararsız kaldım. Kurban bayramının arefe günü aracı aldım. O günden bu güne arabaların fiyatı 1 kuruş bile düşmedi malesef 2 Yorum bağlantısı
Sinan Kozan 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 (düzenlendi) düşünceniz aslında dogru fakat ülkemizde sıfır araç fiyatları her geçen gün artıyor 2.5 ay önce 1.3 corolla 50 bin idi simdi 57-58 liraya çıktı bu basit bir örnek hal böyle oluncada 2. el fiyatlarıda hiç düşeceğe benzemiyor bence bakmaya devam edin ve dek gelen bir araç olursa hiç affetmeyin. 15 Eylül 2015 tarihinde Sinan Kozan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Yükselen fiyatlar maalesef düşmüyor, geçen seneden beri artan rakamlar gerilemedi aksine artıyor. Eli yüzü düzgün bulursanız alın bayram sonrası düşme olmaz. Sadece yeni yıl öncesi eldeki araçları çıkarmak için sıfır araçlarda kampanya olur oda 2 senedir ikinci eli etkilememeye başladı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 bayramda KuIIanabiIecekseniz artısı var. onu da düşünün. Yorum bağlantısı
Guest Aykut Can 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 (düzenlendi) Sıfır, 2. el farketmez, araba fiyatları yükseliyor, yükselmeye devam da edecek. Kılçıksız fiyatı 20 bin etmeyen sıfır km araçlara 40-50 bin ödemek zorunda bırakıldıkça insanlar ikinci ele yönelmeye devam edecek, ikinci elde fiyatlar da yükselmeye devam edecek. Araba almak ciddi bir mesele haline geldi ülkede. İkinci elin de suyu çıktı. Ben 42 bin küsüre aldığımda aracımı, ikinci eli 39-40'tan başlıyordu. Bu ülkede rekabeti artırıp, piyasayı düşürecek yerli marka ve kaliteli araç artık şart. Eskiden 80-90 bine araba alana zengin derdik, artık sıradan arabalar 80-90'dan başlıyor. Özetle; içinize sinen bir araba düşerse alın gitsin. Fiyatlar düşmez bayram sonrası da. 16 Eylül 2015 tarihinde Aykut Can tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Kurban bayramından öce kurbanlık hayvanların fiyatı artar senelerdirde araba fiyatını bayram ile bağdaştıramadım İnsanların aklı fikri üç kağıçılıkta nerden nasıl 3-5 kuruş karşımdakine çakarım düşüncesinde. Eski tarihlerde Sinoplu Diyojen güpegündüz elinde lambayla dolaşırken kendisine ne yaptığını soranlara: Adam arıyorum, adam! demiş. Gariban şimdilerde kalkıp gelse yok denecek kadar azaldığını görecektir "Adam gibi adamın" 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 16 Eylül 2015 Yazar Paylaş 16 Eylül 2015 Araçların tl bazlı değerinin bu hızla artması enflasyonun ve döviz kurunun marifeti. Aldığı rakamdan yükseğe aracını satanlar seviniyor ta ki araç almaya niyet edip araştırmaya girene kadar. 2. elin değerlenmesini şu koşullarda normal karşılıyorum, bayram öncesi esas sıkıntı al-sat miktarının artmasıyla aracını satmayı düşünmeyenlerin dahi hele şu fiyattan bir deneyelim demesi, F.2,5 benzinliye 53-54 isteniyor. Galericilerin bu dönemleri sevmesi boşa değil diye düşünüyorum. İki bayram arası araç bakmayacağım yine de... Yorum bağlantısı
Onur Doğan 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Şu da bi gerçek, piyasasından 5 bin yukarıya aldığınız aracı iki üç bilemediniz beş ay içerisinde kâr ile satabilecek bi piyasaya sahibiz.. Her alip satici aracın üstüne 2 lira koyup kâr etmeye kalksa... Durum ortada Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Yakın zamanda aracını satıp ikinci el almış biri olarak, konuştuğum tüm bayilerdeki ikini el satış sorumlularının ortak lafı şu: İkinci el araba fiyatları düşmez, bunun için bekleyecekseniz beklemeyin. Ben 2011 jazz fun modeli aldım 43,250 ye 2 haftayı geçti 41/43 arası yazılıyordu hep piyasada. Hatta bin tl fazla aldım piyasasına göre diye düşünürken şimdi 45 den aşağıda fiyat isteyen yok. Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Temiz araba bulursanız bencede bayramı beklemeden alın derim. Piyasa gerçekten çok yüksek. Siyasete girmeden şunu söylemek isterim, eğer seçimlerdede beklenen tablo oluşmassa fiyatlar artar mı azalır mı bunu iyi kestirmek gerekli. Bayramla seçim arası 1 ay var, inşaallah istediğiniz aracı bulursunuz. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Sıfır Focus olmuş 110.000 Tl.. Piyasanın düşeceğini hiç sanmıyorum. Temiz bulursanız alın derim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Ülkemizde ne olursa olsun vakitlice almak iyidir. Yani alacağın bir şeyi fiyatı düşünce alırım diye ertelemek bizim ülkemizde pek geçerli değil. Bayram biter yılbaşı gelir yılbaşı biter başka bir şey gelir.. Beklemeyip alan her zaman karlıdır.. Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Geçen hafta oto pazarını dolaştık ya fiyat yüksek yada iple bağlamışlar millete kepirtmeye çalışıyolar bayram sonrasını beklemek daha iyi gibi Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Mahmut kardeşim forumda aracını satan arkadaşlar var.Dışarıya göre bir nebze olsun daha uygun ve güvenilir diye düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Örnek ilanlar, ikincisi benim ama kepirtmeye falan çalışmıyorum http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/274547-2010-model-focus-hb-comfort-75-binde-manuel/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/271955-muğladan-focus-satılık/ Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Bu saatten sonra 2.el piyasası normale dönmez, niyetiniz varsa, temiz, sıkıntısız araç bulursanız alın. Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 16 Eylül 2015 Yazar Paylaş 16 Eylül 2015 Mahmut kardeşim forumda aracını satan arkadaşlar var.Dışarıya göre bir nebze olsun daha uygun ve güvenilir diye düşünüyorum... Forumu müstesna tutuyorum zaten, geçmişini bildiğiniz araç gibisi olmaz. Bu minvalde Cenk Bey ile de C-Max için anlaştık hayırlı olur inşallah. Hiç düşünmediğim bir model olmasına karşın aldığım güven kafi geldi. 6 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Forumu müstesna tutuyorum zaten, geçmişini bildiğiniz araç gibisi olmaz. Bu minvalde Cenk Bey ile de C-Max için anlaştık hayırlı olur inşallah. Hiç düşünmediğim bir model olmasına karşın aldığım güven kafi geldi. Hayırlı olsun, güzel tercih Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.Bende daha 1 hafta önce aldım... Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Forumu müstesna tutuyorum zaten, geçmişini bildiğiniz araç gibisi olmaz. Bu minvalde Cenk Bey ile de C-Max için anlaştık hayırlı olur inşallah. Hiç düşünmediğim bir model olmasına karşın aldığım güven kafi geldi. Hem marka ve tip olarak güzel araba, hem de bildik bir araba, tanıdık birisinden de almak daha güzel. iki tarafa da hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 Forumu müstesna tutuyorum zaten, geçmişini bildiğiniz araç gibisi olmaz. Bu minvalde Cenk Bey ile de C-Max için anlaştık hayırlı olur inşallah. Hiç düşünmediğim bir model olmasına karşın aldığım güven kafi geldi. Her iki tarafa da hayırlısı olsun 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Eylül 2015 Paylaş 16 Eylül 2015 bayram öncesi fiyat kıracam ama bu seferde sıkıntısı var diyip ters tepecek değişik bir piyasa bvar 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts