İçeriğe Yönlendir

Mazot Filtresi Kaç Bin De Değişmeli

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

Arkadaşlar dizel araçların mazot filtresi her bakımda mı değişmeli ? yada değişeceğini nasıl anlarız 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önerilen 2 bakım veya 40bin km'dir.

Ben sadece km'yi baz alıyorum, o ayrı.

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

bugün seyir halinde ufak bi tekleme oldu 20 km sonra bi daha  oldu  frene basılır gibi zannediyorum ki filtreden 20 bin km oldu değiştireli 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Tekleyince ilk bakılan yer yakıt filtresiydi bundan 25-30 sene önceleri. Ama bu devirde arabalarda çok değiştiler...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Akkan

Kullandığınız yakıttan şüpheniz varsa filtreyi değiştirebilirsiniz. Fordlarda mazot filtresinin 30bin bakımlarında değişmesi gerektiği servislerce söylenir...

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

Tekleyince ilk bakılan yer yakıt filtresiydi bundan 25-30 sene önceleri. Ama bu devirde arabalarda çok değiştiler...

aracı ilk aldığımda  ikinci elden bin km sonra araç önce böyle bir iki defa tekledi sonra yolda aniden durdu Allah tan iyi bir usta çıktıda mazot filtresi değişti çalıştı araç galiba yine öyle oluyor gibi 

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

ben her bakımda değiştiriyorum aklımda soru işareti kalmıyor çünkü 1 defasında değiştirmemiştim ve arabanın performansı düşmüştü o yüzden her şeye para veriyoruz nede olsa deyip değiştiriyorum

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yüzbinden yüzbine değiştirirdim.. :) Mazotta su olmazsa filtreye genelde bir şey olmaz, bence boşuna para harcıyorsunuz.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yüzbinden yüzbine değiştirirdim.. :) Mazotta su olmazsa filtreye genelde bir şey olmaz, bence boşuna para harcıyorsunuz.. 

Hyundai de lamba vardı , Fordlarda var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

su lambası yanar

fieasta var bende ama daha önce su çıktı yanmadı yolun ortasında kalmıştım :D 

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Mazot filtresinde su (kışın sıcaklığın eksilerde olduğu yerlerde) yolda kalmak demektir...

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

75bin bakımında benimki değişmişti ben 90 bindede değiştirmek istedim usta ısrarla gerek yok dedi 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fieasta var bende ama daha önce su çıktı yanmadı yolun ortasında kalmıştım :D

kaliteli su imiş :D

Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz

herhale erikliydi :D ama tekleme yapar dedi bir arkadaş   

tekleme yapar. 2 bakımda (30.000km) değiştirmek gerekiyor. Ancak ben dizel arabalarımı hep 12.000km de bakıma sokuyordum. 3 bakımda bir filtre değiştiriyordum. hiç tekleme sorunum olmadı. Filitre değiştiğinde tekleme çözülüyorsa sık mazot aldığınız yeri değiştirmenizde fayda var. Ayrıca arada bir depo temizleyici kullanmak yararlı olabilir. Eskiden arabanın depoları sökülüp temizleniyor, mis gibi oluyordu. İçinde ne su ne yabancı madde kalıyordu :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...