Tamer İyiiş 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Merhabalar, dizel bir fiesta aldım, araç şirket aracıydı. 170000 km'de olduğunu zannederken 270000 km'de olduğunu öğrendim. 270000 km'deki aracın ne gibi bakıma ihtiyacı olur. bilgi sahibi olmadığım için sormak istedim. Yaptırdığım bakımları aşağıya yazıyorum bunlara ek olarak neler yapmam gerekir. Kazık yedik artık aracı bakımını yaptırıp gidebildiği kadar süreyim diyorum. aracı aldığım yere geri iade etmem zor aldığım şirket iflas aşamasında mahkeme vs uğraşcam ama sonuç çıkmayacak. ayrıca araç 15 ay civarı otoparkta yatmış. ek bilgi araç 90000 km'ye kadar yetkili ford servisinde bakımlarını yaptırmış ondan sonra kayıt yok. Yapılan bakımlar: ( tüm parçalar orjinal olanlarla yapıldı, yan sanayi parça kullandırmadım) -debriyaj baskı balata komple set olarak değişti -triger devirdaim pompası rulman kayış vs hepsi takım olarak değişti. -akü değişti ( mutlu silver akü 12V 72 ah) -yağ, yağ filtresi, hava, polen filtresi ( yağı mobil 5w 30 koyduk 4lt) -ön fren balataları -klima boruları tamir edildi, gaz dolumu yapıldı. -farlar sararmıştı onlar temizletildi bunların haricinde nelerin bakımını yaptırmalıyım.. enjektörlerin durumu sanırım iyi. araç şehiriçinde 19 kuruş civarı yakıyor (mazot litresi 3.97 tl'den alıyorum), siyah duman atma çok gaza basarsak (3200 devir civarı üstünde yada yokuşlarda tam gaz birden yüklenirsem) az birşey oluyor . yağ eksiltmesi yok sürekli kontrol ediyorum. araç yağ yakmıyor, çekiş olarak gayet iyi. tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Konudan ayrı bir soru olacak ama; ilaç firması'ndan mı aldınız arabayı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Yapılacak her şey yapılmış. Güle güle kullanın, km'yi dert edinmeyin. İç temizliğe girebilirsiniz bence. Koltuklar, kapılar vs bi kendini bulur. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Sağlık olsun. Bu masrafları yapacak para varsa keşke en baştan bakımlı, düşük kilometreli araçlara yönelseydin. 1 Yorum bağlantısı
Tamer İyiiş 27 Eylül 2015 Yazar Paylaş 27 Eylül 2015 Konudan ayrı bir soru olacak ama; ilaç firması'ndan mı aldınız arabayı? Hocam araç temizlik firmasının aracıydı. Yorum bağlantısı
Tamer İyiiş 27 Eylül 2015 Yazar Paylaş 27 Eylül 2015 (düzenlendi) Sağlık olsun. Bu masrafları yapacak para varsa keşke en baştan bakımlı, düşük kilometreli araçlara yönelseydin. hocam çok araç aradım hepsinde bir sıkıntı vardı, sonra iş arkadaşlarımdan birinin söylemesiyle bu araca bakmaya gittim aracın kasa olarak iyi duruyordu km ve fiyat makul gözüktü yada basiretim bağlandı ( bu aracı almaya gitmeden önce 99 model bir palio'ya baktım adam 17000 tl isteyince kızıp bu araca bakmaya gittim ve palio'yla karşılaştırınca gözüme ucuz geldi ) artık aracı aldık, sonra km öğrenince geri gittim ama artık çok geçti. Yapılacak her şey yapılmış. Güle güle kullanın, km'yi dert edinmeyin. İç temizliğe girebilirsiniz bence. Koltuklar, kapılar vs bi kendini bulur. hocam sanayide ustalar aks ve aks bilyalarına, turboya ve enjektörlere bakım yapılması gerektiğini söylediler ama ustalara pek güvenemedim açıkçası çünkü bakım yaptırırken sanayi esnafı ile haşır neşir olup biraz yakından tanıma imkanım oldu. yukarıdakilere ek olarak aracın egzos sistemide değişti katalizör çıkışından sonraki kısım komple değişti. ( flex olan kısım susturucular egzos ayakları vs) 27 Eylül 2015 tarihinde Tamer İyiiş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Hayırlı olsun, yapılacak herşeyi yapmışsınız, kullanın bakın keyfinize, km. önemsiz, 270 bin dizel için hikayedir zaten, palioya gelince, bırak o parayı 17 lira vermem, zira stepnesi bile olamaz bunun 1 Yorum bağlantısı
Hasan İnalpulat 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 bismillah de devam et hocam =) fiesta kimseyi üzmez Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya 23 Ekim 2015 Paylaş 23 Ekim 2015 Hayırlı olsun, yapılacak herşeyi yapmışsınız, kullanın bakın keyfinize, km. önemsiz, 270 bin dizel için hikayedir zaten, palioya gelince, bırak o parayı 17 lira vermem, zira stepnesi bile olamaz bunun dizel için hikayedir kısmına takıldım benim araçta 200bin oldu iyi anlamdamı söyledin kötü anlamdamı söyledin abi 160 da aldığım için çok emin olmadığımdan dolayı 205 bin deki bakımda triger değiştireceğim ben neler yapabilirim ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts