Cemil Akyol 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 Merhaba Arkadaşlar, 1.4 tdci rektefiye sornasında rodajda nelere dikkat etmeliyim ve uzun yola çıkmam gerekicek fakar bu sürede rodajı bitiremiycem sanırım yanıma yag alıp benzincide rodaj yagını degişdirtmeyi düşünüyorum uzun yola çıkmam uzun veya kısa vadede sorun oluştururmu. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 Merhabalar. Uzun yola çıkacak olmanız daha iyi. Aracınızı farklı viteslerde kullanın. Örneğin 90 km/s ile 5. viteste giderken hızınızı düşürüp 4. viteste seyredin bir süre. Ara sıra bu değişiklikleri yapın. İlk 1-2 bin km aracınızı fazla zorlamayın 3000 d/d'yı geçmemeniz iyi olur. Yokuş aşağı inerken aracınızı çok fazla komprasörde bırakmayın , hafif gaz vererek devam edin. Sonrasında bir sıkıntı yaşamazsınız. Ani devir yükseltmeleri ve düşüşlerinden kaçınmanızı öneririm. 2 Yorum bağlantısı
Cemil Akyol 1 Ekim 2015 Yazar Paylaş 1 Ekim 2015 Merhabalar. Uzun yola çıkacak olmanız daha iyi. Aracınızı farklı viteslerde kullanın. Örneğin 90 km/s ile 5. viteste giderken hızınızı düşürüp 4. viteste seyredin bir süre. Ara sıra bu değişiklikleri yapın. İlk 1-2 bin km aracınızı fazla zorlamayın 3000 d/d'yı geçmemeniz iyi olur. Yokuş aşağı inerken aracınızı çok fazla komprasörde bırakmayın , hafif gaz vererek devam edin. Sonrasında bir sıkıntı yaşamazsınız. Ani devir yükseltmeleri ve düşüşlerinden kaçınmanızı öneririm. peki gidicegim mesafe 1200 km civarında bazı forumlarda 150 km de durup motoru dinlendirmek gerektigi söyleniyor bunu yapmamız lazımmı Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 (düzenlendi) peki gidicegim mesafe 1200 km civarında bazı forumlarda 150 km de durup motoru dinlendirmek gerektigi söyleniyor bunu yapmamız lazımmı İstersen 2200 yada 3200 km git sadece Rıfat'ın dedği gibi çok zorlama yeterli. Moror terledikçe açılır dinlendiirilmesine gerek olsaydı hala at kullanıyor olurduk.Yanma yağdan neyi kastettin bilmiyorum ama yağına sirkesine tıuzunada karışma. Söyelenenlerin çoğu uydurma şeylerdir tamamı 30 sene önceki araçlar için geçerlidir. 1 Ekim 2015 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 (düzenlendi) peki gidicegim mesafe 1200 km civarında bazı forumlarda 150 km de durup motoru dinlendirmek gerektigi söyleniyor bunu yapmamız lazımmı Motoru dinlendirmek , motorun soğumasına sebep olur. Aksine kısa zamanlı beklemelerde stop dahi etmemenizi öneririm. Havalar soğudu , aracınız dizel ve ısınma süresi daha da arttı. Şehir içinde kısa mesafe , özelliklede dur kalk trafik olan yerlerde aracınızı kullanmayınız. Tabiki şu var ; Aracınızı tüm söylediklerimin aksi şekilde de kullansanız motor yatak sarmayacak. Lakin ilerleyen dönemde sağlıklı bir otomobil ile seyehat etmek için bu şekilde hareket etmelisiniz. Yağ değişimi şart değil , fakat bu zaman zarfında ara sıra elle yağın durumunu kontrol edebilirsiniz. 1 Ekim 2015 tarihinde Rıfat Çakar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cemil Akyol 1 Ekim 2015 Yazar Paylaş 1 Ekim 2015 İstersen 2200 yada 3200 km git sadece Rıfat'ın dedği gibi çok zorlama yeterli. Moror terledikçe açılır dinlendiirilmesine gerek olsaydı hala at kullanıyor olurduk.Yanma yağdan neyi kastettin bilmiyorum ama yağına sirkesine tıuzunada karışma. Söyelenenlerin çoğu uydurma şeylerdir tamamı 30 sene önceki araçlar için geçerlidir. yanma yag degil abi yanıma yag alıcam genelde rektefiyeden sonra aşınan parşalardan çapak atarsa onları temizlemesi için 1000 km sonra yagını degiştiriyolar diye biliyorum Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 yanma yag degil abi yanıma yag alıcam genelde rektefiyeden sonra aşınan parşalardan çapak atarsa onları temizlemesi için 1000 km sonra yagını degiştiriyolar diye biliyorum Bahsettiğiniz durum motor içinde rutin yaşanan bir süreklilik zaten. 1000 km de yağ değiştirmenize gerek yok. Değiştirirseniz ne olur ? Tabiki güzel olur. Ben bu değişimi 3000 km'de öneririm. O da içiniz rahat etsin diye. Yorum bağlantısı
Cemil Akyol 1 Ekim 2015 Yazar Paylaş 1 Ekim 2015 Bahsettiğiniz durum motor içinde rutin yaşanan bir süreklilik zaten. 1000 km de yağ değiştirmenize gerek yok. Değiştirirseniz ne olur ? Tabiki güzel olur. Ben bu değişimi 3000 km'de öneririm. O da içiniz rahat etsin diye. dediklerinizi yapıcam teşekkürler yagıda durumunu kontrol ederek değişim kararını vericem. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 1 Ekim 2015 Paylaş 1 Ekim 2015 dediklerinizi yapıcam teşekkürler yagıda durumunu kontrol ederek değişim kararını vericem. Bu konuyu açayım isterseniz ; Siz yağı 1000 km'de değiştirdiğinizde bir sonraki değişim için 10000 km'nin dolmasını bekleyeceksiniz. Bu da size 1000 km de çöpe attığınız yepyeni bir yağ , ve 10000 km dayanmayacak bir yağ ile engellenemeyen aşınmalar olarak geri dönecek. Siz uzun yol yapacağınız için 1200 km içinde çok az motoru stop edip yeniden çalıştıracaksınız. Halbuki aşınmalar en çok soğuk motor ile ilk çalıştırmada olur. Yani o 1000 km içinde sizin yağınız misyonunu tamamlamamış olacak. 3000-4000 km'de yapılacak yağ değişimi , hem şu an ki yağınızı , hem ikinci alacağınız yağı kurtaracak ve aşınma durumu en aza indirgenmiş olacak. Kontrol sonucu karar vermek en iyisi olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts