Güven Kaya 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 arkadaşlar dün 2 saat falan müzik açık araba oturdum 2 saat sonra aracı çalıştırdığımda çalışmadı araçta elektrik vardı ama sanırım güç azdı. birde 2 defa araç çalışmadan çakmaklığı kullandım acaba ondan mı ? oldu. takviye ile çalıştırdık gerçi ama akü mü değişmeli Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Akünüzün gücü azalmaya başlamış o kadar kullanma ile bitmez. Zorlamazsanız belki kışı çıkarır belkide çıkarmaz. O kadar uzun süre marş basmadan kullanmamaya çalışın. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Akülerin belirli bir ömürleri yoktur. Bir çok etmene göre değişiklik gösterebilirler. Bulunulan bölge, iklim şartları, aracı kullanım alışkanlığınız (2 saat müzik dinleme gibi), kontak kapalı ısıtıcı vb çalıştırılması, şarj cihazı vb bağlanması gibi birçok etmen vardır. Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Aküler kullanıma göre ömrü değişir. Genelde 4-5 yılda bitiyor. Benim aracımın montaj aküsü 7 sene dayanmıştı yolda bıraktı bir gün, aküyü değiştirmeye gittiğimde Ford logolu aküyü görünce şaşırdılar, montaj aküsü 7 sene gitmiş, çok iyi diye. Akünüzün gücü azalmaya başlamış o kadar kullanma ile bitmez. Zorlamazsanız belki kışı çıkarır belkide çıkarmaz. O kadar uzun süre marş basmadan kullanmamaya çalışın. Katılıyorum. Akü beni değiştir sinyalini vermiş, yolda kalmanın alemi yok Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Ortak bir bilgi oluşmuş zaten, benim araba da 2009 model, bundan yaklaşık 3 hafta önce yolda bıraktı. Bu yeni nesil aküler, anında sizi zor durumda bırakabilir, 150-200 TL arası parayı gözden çıkarıp, ters bir zaman da yolda kalıp usta parası, taksi parası vermekten kurtulun. 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Hikmet bey'in dediği gibi, bu yeni nesil aküler belirti vermeden zırt diye bitiyorlar. Ters bir yerde de olursa, masraf katlanıyor. Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Kışa girmeden değiştirin. Benim oem motorcraft akü 9 yıl gitti. Sonrasında taktırdıgım varta aküyü 5 inci yılında sorunsuz olmasına rağmen risk almayıp değiştirdim. Yorum bağlantısı
Hasan Ekci 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Özellikle dizel araçların aküsü belirti vermeden bitebiliyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Montaj aküleri 5 yıl üzeri dayanıyor ama sonradan alınanlar 4 bilemedin 5 yılda bitiyor. Yaklaşık 5 yıl önce aldığım aküm marş basarken kendini belli edince ölçüm yaptırdım ve değiştirdim. Mutlu akü, 72 ah, 190 tl. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 yeni nesil aküler mi böyle,araçlar mı böyle bilemedim.benim bir önceki focusun aküsü de,akşam eve gelirken köprü trafiğinde defalarca stop edip çalıştırmıştım,benzincede stop edip benzin almıştım,evin orda fırına girip çıkmıştım çalışmamıştı.hiç belirti vermeden sizi terk edebiliyorlar.eskiden havalar soğuyunca akü güçsüzse ortaya çıkardı,zayıf basardı.vurdurunca çalışırdı. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Pek çok etmene bağlı ancak sonradan alınan aküler 3 yıl sonra bitebiliyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Kışa girmeden değiştirin. Benim oem motorcraft akü 9 yıl gitti. Sonrasında taktırdıgım varta aküyü 5 inci yılında sorunsuz olmasına rağmen risk almayıp değiştirdim. 9 yıl... Maşallah.. Motorcraft farkı mı diyoruz bu duruma 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 9 yıl... Maşallah.. Motorcraft farkı mı diyoruz bu duruma Belki de. O zamanlar çok çok kaliteli aküler üretiyorlardı. Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Benim focusun da orijinal aküsü. 8. Yılı doldu hala yaz kış farketmez tek marş çalışıyor. Masaallah. Nazar değmesin. Yorum bağlantısı
Aşkın Barçın 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Uzun süre kullananlara tavsiyem ilk orjinal aküsü 5 yıl dolanlar mutlaka akülerinin ölçümlerini yaptırsınlar. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 (düzenlendi) Bu akünün ömrü ne kadardır acaba, daha gideri var mı? Dış hava 8 derece iken oluşan voltaj grafiği ekte. Marşa basıldıktan itibaren kayıt alındı. 5 Ekim 2021 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Grafik eklendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 (düzenlendi) Bu akü değil, şarj voltajıdır. Ancak 9v görüyorum ilk kayıt. Bir ampermetre ile kontrol edilse akü üstünden iyi olur. 5 Ekim 2021 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 Akünün ömrü , üretimde kullanılan elektrolitin ve plakaların kalitesi ve saflığı ile doğru orantılıdır. A marka akü alırken biiri memnun , diğeri ise hemen bozuldu diye şikayet eder. Bunun nedeni üretim esnasında kullanılan asitin yeterince saf olmaması ve üretimde kullanılan suyun yabancı metaller içermesi ve kullanım ömrünü kısaltmasıdır. Kullanım tecrübelerime göre akünün, start-stop olan araçlarda ortalama 2-3 sene, olmayanlarda ise 3-5 sene arasında bir ömrü oluyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 Sani Gerşon yazdı: Bu akü değil, şarj voltajıdır. Ancak 9v görüyorum ilk kayıt. Bir ampermetre ile kontrol edilse akü üstünden iyi olur. Evet, marşa basınca anlık düştü. Ampermetre ile hangi durumu ölçmek lazım. Motor kapalı mı olacak, rölanti mi olacak vs. Erhan Doruk yazdı: Akünün ömrü , üretimde kullanılan elektrolitin ve plakaların kalitesi ve saflığı ile doğru orantılıdır. A marka akü alırken biiri memnun , diğeri ise hemen bozuldu diye şikayet eder. Bunun nedeni üretim esnasında kullanılan asitin yeterince saf olmaması ve üretimde kullanılan suyun yabancı metaller içermesi ve kullanım ömrünü kısaltmasıdır. Kullanım tecrübelerime göre akünün, start-stop olan araçlarda ortalama 2-3 sene, olmayanlarda ise 3-5 sene arasında bir ömrü oluyor. Start-stop hiç kullanmıyorum. Araca binince kapatırım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 Start-stop hiç kullanmıyorum. Araca binince kapatırım. Aksamdan sabaha kaldiktan sonra sabah mars öncesi ve mars sirasi bakilmali. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 Sani Gerşon yazdı: Mahmut Yıldız yazdı: Start-stop hiç kullanmıyorum. Araca binince kapatırım. Aksamdan sabaha kaldiktan sonra sabah mars öncesi ve mars sirasi bakilmali. Evde kendimiz ölçeceğiz yani. Multimetrem var ama deneyim bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts