İçeriğe Yönlendir

60 Km Ile Rampa Çıkarken Titreme

TamerErdoğan

Recommended Posts

TamerErdoğan

Son 10 gündür rampa çıkarken 60-70 km hızındayken titreme yapıyor.gaz pedalının  titrediğini hissediyoırsunuz..sebebi ne olabilir.?

Belki benzer bişiyler gelmiş olabilir arkadaşların başına fiye düşüünerek sormak istedim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Araç çekmiyor olabilir normal olarak? Benzinli ise doğru ateşleme olmuyor olabilir.

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Araç çekmiyor olabilir normal olarak? Benzinli ise doğru ateşleme olmuyor olabilir.

Çekmeme problemi yok gibi bilmiyorum ama bakıcaz artık..

Abi benim arabada bi ara irkilmeler oldu.100 km/h civarı ve üstü.Enjektör pullarını değiştirdim düzeldi şükür.Seninki farklı gibi ama.

Bakımlarıda yapılıdır abi şimdi sen titiz adamsın.

Duman atma falan var mı?Düzde çekiş ivmelenmesi nasıl?

Hamza alalı 2 ay oldu bakımları yaptırdım.duman atma olayıda yok.

ilginç olansa 60dan sonra hızlanınca geçmesi..geçmesi ilginç demekki arada bişiy oluyor ama ne ?

Az önce servise uğradım.. Bana balans olabilir aks olabilir dedi tabi bakmak lazım dedi,Aks işi yapn çok yakın bir abim var ona gttim aks lale lerinden olabilir yada hamza senin dediğin gibi enjektör olabilir ama bakmadan bişyi demek sacma olur dedi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Aks (ic basi) olsa 60'dan sonra da gaza yuklendikce hissettirir. Zaten aks 60'da o kadar sarsmaz. Balansa gelince; 60 civarinda hissedilir bir titreme varsa 90-120 civarinda da ayni tepkiyi almaniz lazim. Balans ayaginizi gazdan cektiginizde devam eder. Gaz pedalindan hissedilen bir titresim balans ihtimalini dusuruyor ama. Baski balatanizda sorun varsa ya da volanta etki ettiyse belki boyle bir problem olabilir. Arac otomatikse bu ihtimali de eleyip bu sefr motor takozlarindan suphelenilebilir. Rampa cikarken egim motoru bozuk takoza yasliyorsa olabilir ancak bu hizdan cok devirle kendini belli etmesi lazim. Yani ayni egimde ayni deviri bir kucuk viteste daha dusuk hizda cevirdiginizde titresim varda ihtimal guclenir. sanziman takozu da ihtimal dahilindedir ama tak tuk sesleri eslik eder genelde. Sonuc olarak ucuzdan pahaliya bir usta esliginde incelenmesi gerekn bir surec gibi gozukuyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

kısmetse erşembe günü baktırıcam akstan baslayıp.sonrası allah kerim diyelim..inş skınıtlı bişy çıkmaz da

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Eğer aracınızın üzerinde orijinal jantları yok ise, jant içindeki bileziklerden yapıyor olabilir. Ben de aracı yeni aldım, aynı sorun vardı, bilezikleri değiştirdim ve balans ayarı yaptırdım düzeldi.

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

orj titanyum jant var bakalım göstericez buluruz heralde sorunu

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Bu tip durumlarda, yani bir kaç yerden sorun olma durumu söz konusu ise teşhis koyacak kişinin işinin ehli olması gerekiyor. Şimdiki araçlarda ustalık ve tecrübe çok önemli hale geldi. Osman - Fatih bu konuda çok iyiler tavsiye etmeyi pek sevmem birilerini ama ben ne zaman bir maruzat nedeni ile gitti isem tek atış ile sorun bulunmuştur.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
TamerErdoğan
(düzenlendi)

Aks (ic basi) olsa 60'dan sonra da gaza yuklendikce hissettirir. Zaten aks 60'da o kadar sarsmaz. Balansa gelince; 60 civarinda hissedilir bir titreme varsa 90-120 civarinda da ayni tepkiyi almaniz lazim. Balans ayaginizi gazdan cektiginizde devam eder. Gaz pedalindan hissedilen bir titresim balans ihtimalini dusuruyor ama. Baski balatanizda sorun varsa ya da volanta etki ettiyse belki boyle bir problem olabilir. Arac otomatikse bu ihtimali de eleyip bu sefr motor takozlarindan suphelenilebilir. Rampa cikarken egim motoru bozuk takoza yasliyorsa olabilir ancak bu hizdan cok devirle kendini belli etmesi lazim. Yani ayni egimde ayni deviri bir kucuk viteste daha dusuk hizda cevirdiginizde titresim varda ihtimal guclenir. sanziman takozu da ihtimal dahilindedir ama tak tuk sesleri eslik eder genelde. Sonuc olarak ucuzdan pahaliya bir usta esliginde incelenmesi gerekn bir surec gibi gozukuyor.

Saygilar

Bir tandığım bana selenoid den yapabilir dedi..siz ne dersinz nasıl bir etkisi olur selenoid in__?

tarihinde TamerErdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Aynen araç otomatik sanırım bahsettikleri sey selenoid valfi de böyle bir sorun yaratırmı onu bilmioyorum

Yorum bağlantısı

Yapabilir ama bu tarz arizalarda daha cok vuruntu olur. Fakat mondeoda bu tur sanziman arizalara pek rastlanmiyor. Sanziman takozlari ise kontrol edilebilir her ihtimale karsi.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Sağolasın Hamza...Şanzıman takozları dahil kontrol ettirdim ama gene de bikez daha ettiricem

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Valla hala çözüm buımuş değil aslına bakarsanız rahatsız bi durum değil, Bostancı sanayinde işyerim burda ustama gösterdim hatta test ettik yaklaşık 20 km  hasta doktora gidince iyileşirmiş ya gık cıkmadı.şaşırdım..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...