İçeriğe Yönlendir

Abs Erken Devreye Girme Problemi

Ahmet_Çelik

Recommended Posts

Ahmet_Çelik

4 lastik takalı 6 ay oldu 3000 km Goodyear Efficientgrip Perfomance lastiklerim, bakım yaptırırken balatalara da baktırdım usta iyi durumda değişmeye gerek yok dedi. Fren sanki basınca hafif boşalır gibi aşağıya gidiyor çok iyi tutmuyor  ve abs devreye giriyor. Neden olabilir acaba

Yorum bağlantısı
Uğur Köker

eski lastiklerim michelin energy saver dı abs erken devreye girmiyordu,5 ay önce goodyear egp taktırdım abs erken devreye giriyor ,bence lastiklerle alakalı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Lastiklerle alakalı olabilir..havalar soğudu sonuçta lastikler yazlık lastik

Yorum bağlantısı
Misafir

4 lastik takalı 6 ay oldu 3000 km Goodyear Efficientgrip Perfomance lastiklerim, bakım yaptırırken balatalara da baktırdım usta iyi durumda değişmeye gerek yok dedi. Fren sanki basınca hafif boşalır gibi aşağıya gidiyor çok iyi tutmuyor  ve abs devreye giriyor. Neden olabilir acaba

Pedalın aşağı inmesi sıkıntılı bir durum, fren merkezi kaçırıyor olabilir. Hızlıca baktırmalısınız. Yeni lastikte tutunma daha iyi olur ve ABS daha geç devreye girer, siz tam tersini söylüyorsunuz. Lastiklerinizin havasını kontrol edin. Sorun lastiklerde değilse fren sistemi kontrol edilecek. Fren gücü bir tekere diğerlerinden fazla geliyorsa, sadece o teker kaymaya başlar ve  ABS devreye girer

Yorum bağlantısı
Ahmet_Çelik

Pedalın aşağı inmesi sıkıntılı bir durum, fren merkezi kaçırıyor olabilir. Hızlıca baktırmalısınız. Yeni lastikte tutunma daha iyi olur ve ABS daha geç devreye girer, siz tam tersini söylüyorsunuz. Lastiklerinizin havasını kontrol edin. Sorun lastiklerde değilse fren sistemi kontrol edilecek. Fren gücü bir tekere diğerlerinden fazla geliyorsa, sadece o teker kaymaya başlar ve  ABS devreye girer

Havaları kontrol ettirdim sıkıntı yok, aslında abs her frene bastığında girmiyor normal şartlarda kayınca girer ama bu sert frenlemelerde giriyor, pedalın aşağıya doğru inmesi de öyle hafif ve az  ama yine de dediğiniz gibi baktırmak gerekir. Önce rota girip sonra mı ustaya gitsem acaba

Yorum bağlantısı
Türker Gönüllü

Abs sistemin sıklıkla devreye girmesi lastik tabanlarının sertleşmesinden kaynaklanır lastiği dışarıdan incelediğiniz de dış yüzeyde kılcal çatlaklar görürseniz lastik değişim zamanı gelmiştir bu durumda diş derinliği önemli değildir.

Fren pedalına basınca süngerimsi his oluşuyorsa fren sıvısının kaynama derecesinin ölçülmesi gerekiyor , fren merkezinde kaçak oluşması sonucu sistem içine hava girmesi ayrı bir nedendir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs nin devreye girtmesi frenin iyi tuttuğunu gösterir. ancak lastik yeri tutamıyordur. pedalın aşağı inmesi abs nin normal çalışma şekli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...