Murat_Durmaz 12 Ekim 2015 Paylaş 12 Ekim 2015 selam, araç çukura girince küt küt diye vurma sesi geliyor. jant vuruyor diye düşünüyorum. hatta 1 ay önce jantları düzelttim, en ufak tefek çukurlarda dahi vuruyor. özellikle arka tarafı daha şiddetli hissediyorum. sebebi nedir sizde? teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 12 Ekim 2015 Yazar Paylaş 12 Ekim 2015 bende amartisör olduğunu düşünüyorum. fakat 30.000 km oldu (hemen hemen 3 yıl) değişeli, değişme periyodu olarak normalmidir , sachs takılı, ayrıca biraz sert olduğunu düşünüyorum. monreo var birde, daha mı iyidir daha mı yumuşaktır. bilginiz varmı acaba? Yorum bağlantısı
Behram Doygun 12 Ekim 2015 Paylaş 12 Ekim 2015 Periyodu yokdur heralde benim focusta sadece önler 2 sene evvel magnetti marelli ile değişmişti Allaha çok şükür ilk takıldığı günkü gibi hala. [emoji3] Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Ekim 2015 Paylaş 12 Ekim 2015 vurma sesiyse amörtisör den başlanır ön takımda cıkılır kontorl genel amörtisör patlak olabilir veya kule takozları ve bilyaları bozulmuş olabilir Yorum bağlantısı
kenan karga 12 Ekim 2015 Paylaş 12 Ekim 2015 benim aracımdada virajlara girince arkadan çok kötü tıkırtı geliyor arkası kopup gidecek hissine kapılıyorum arka travers burclarını değiştirdim tanesi 25 tl olan ithal burçlar takıldı tıkırtı kesilmedi başka ustaya götürdüm burçlar bozuk dedi yeni değiştirdim dedim çok boşluk var ya takarken hata yapıp plastik yere vurmuşlar yada imalat hatası var değişecek dedi bende söktürmüşken hem burçları hemde amortisörleri değiştireyim diyorum monroe amortisörleri nerede bulabilirim? internette hep sachs var Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Ekim 2015 Paylaş 12 Ekim 2015 bende amartisör olduğunu düşünüyorum. fakat 30.000 km oldu (hemen hemen 3 yıl) değişeli, değişme periyodu olarak normalmidir , sachs takılı, ayrıca biraz sert olduğunu düşünüyorum. monreo var birde, daha mı iyidir daha mı yumuşaktır. bilginiz varmı acaba?Normalde değişim periyodu 80.000 veya 100.000 km dir. Milyon salınım yapan bir parçaya bu kadar güvenli kullanım ömrü biçilir. Türkiye de sadece patlayınca değişir. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 13 Ekim 2015 Yazar Paylaş 13 Ekim 2015 benim aracımdada virajlara girince arkadan çok kötü tıkırtı geliyor arkası kopup gidecek hissine kapılıyorum arka travers burclarını değiştirdim tanesi 25 tl olan ithal burçlar takıldı tıkırtı kesilmedi başka ustaya götürdüm burçlar bozuk dedi yeni değiştirdim dedim çok boşluk var ya takarken hata yapıp plastik yere vurmuşlar yada imalat hatası var değişecek dedi bende söktürmüşken hem burçları hemde amortisörleri değiştireyim diyorum monroe amortisörleri nerede bulabilirim? internette hep sachs var yetkili disbritörünü aradım dün. bizim fiestaların yok dedi, bende arıyorum. sacsh taktırmayacağım artık. bulursanız bilgi verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 13 Ekim 2015 Yazar Paylaş 13 Ekim 2015 Normalde değişim periyodu 80.000 veya 100.000 km dir. Milyon salınım yapan bir parçaya bu kadar güvenli kullanım ömrü biçilir. Türkiye de sadece patlayınca değişir. yani 30.000 geçmeden değişmesi gerekmesi de güzel memleketimde satılan parçaların ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor sanırım. gerçi ön takım kontrolünü geçen ay yaptırip şikayetimden bahsetmiştim. amartisörlerin sağlam olduğunu söylemişlerdi. yukarıda söylediğiniz Türkiyede patlayınca değişir konusunda, hangimiz dişimiz ağrımadan dişçiye gidiyoruz. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 13 Ekim 2015 Yazar Paylaş 13 Ekim 2015 bu arada aracı aldığmdan beri hiç yayları değiştirmedim. 40.000 km oldu alalı, benden önceki sahibininde değiştirip değiştirmediğini bilmiyorum. mevcutların orjinal mi yoksa ithal mi olduklarını bilemiyorum. vurma yaylardan kaynaklı olabilirmi ? ayrıca piyasada ön arka ithal olan yaylar var. ithal yaylar iyimidir acaba? görüşmelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Takırtı tukurtu ve tak tuk sesleri genelde ön taraftaki Z rotları Viraj lastikleri ve amortisörlerden gelir.Bir Rot balansa gitseniz adam size herseyi yazıp verir parada vermezsiniz.Ama genel olarak bunları değiştirirseniz ses azalır. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 13 Ekim 2015 Yazar Paylaş 13 Ekim 2015 Takırtı tukurtu ve tak tuk sesleri genelde ön taraftaki Z rotları Viraj lastikleri ve amortisörlerden gelir.Bir Rot balansa gitseniz adam size herseyi yazıp verir parada vermezsiniz.Ama genel olarak bunları değiştirirseniz ses azalır. geçen ay çıktım rot balanstan, amartisör takozları ve salıncakları değiştir dedi, değiştirdim, kesilmedi ses, (amartisörün sağlam olduğunu söyledi) Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Bir ustayada göster amortisör zamanını doldurmuştur ama hala zayıf çalışıyordur ondan da yapabilir Yorum bağlantısı
Musa Değerli 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Bir rotbalansçıya gidin 2 dakikada reçeteyi ücretsiz yazar size.Aynısı bende de vardı salıncaklar değişti Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 Bir rotbalansçıya gidin 2 dakikada reçeteyi ücretsiz yazar size.Aynısı bende de vardı salıncaklar değiştipiyasada ithal helezon yayları var, değiştirmek istiyorum. bilginiz varmı bu yaylar ile ilgili? Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 Murat bey yaklaşık 7-8 ay önce ithal helezon yay değişimi yaptım fakat araç leylek gibi oldu daha yeni yeni alçalmaya başladı ama eskisiden eser yok. Aracın sürüş karekteri değişti konfor arttı ama orjinaliği gitti. Kestirme,presleme yapmak istemediğim için şimdilik bu şekilde idare ediyorum. İhtalden yaydan uzak durmanızı öneririm. Umarım sorunuza geç cevap vermemişimdir. İyi günler anladım. bu açıklama iyi oldu. teşekkürler, Yorum bağlantısı
Behram Doygun 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Vurma sesi derken en ufak bir çukurda yada mantar kasislerden de geçince bu sesi yapıyor mu? Tek sorun olabilir amortisör benim ön amortisörler değiştiğinde sachs takılmıştı ve ön sağ amortisör meğerse uyum sağlamamış her geçtiğim kasiste güm diye şasiyiy yamultacak derecede sarsıyordu arabayı sonra ikisi de magnetti marelli ile değişti sorun gitti. Salıncak çların yapacağını sanmam ondan daha çok cıyaklama gibi bir ses geliyor vurma yapmıyor. Rot balanscı anlamaz ise söktürüp teste sokun amortisörü sorun anlaşılır. [emoji4] Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 Vurma sesi derken en ufak bir çukurda yada mantar kasislerden de geçince bu sesi yapıyor mu? Tek sorun olabilir amortisör benim ön amortisörler değiştiğinde sachs takılmıştı ve ön sağ amortisör meğerse uyum sağlamamış her geçtiğim kasiste güm diye şasiyiy yamultacak derecede sarsıyordu arabayı sonra ikisi de magnetti marelli ile değişti sorun gitti. Salıncak çların yapacağını sanmam ondan daha çok cıyaklama gibi bir ses geliyor vurma yapmıyor. Rot balanscı anlamaz ise söktürüp teste sokun amortisörü sorun anlaşılır. [emoji4]dediğiniz gibi ufak bir çukurda küt diye sesi bariz duyuyorum. hattan geçen ay hem ön kontrolü yaptırdım. sağ salıncak ile amirtisör takozları değişti ayrıca 4 jant yamulmuştu. bunları da düzelttim. fakat amartisörle ilgili rotbalansçı herhangi bir şey söylemedi. bende sağlam olduğunu düşünmüştüm. fakat küt küt sesleri artık rahatsız edici olmaya başladığından ve jantlarımında bu sebepten dolayı yamulduğunu düşündüğümden konuyu açma gereği duydum. sashs takmak istemiyorum fakat başka marka da yok zaten, monreo baktım ithalatçı firma aracınıza uygun yok dedi. yukarıda bahsettiğiniz amartisör testini (sökülme ve test işlemini) rot balançı mı yapıyor? Yorum bağlantısı
Behram Doygun 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Rot balansçı bakmaz sökülmesi lazım yakınlarınızda bir servis varsa sökecek elle bile anlar peki siz hiç denediniz mi sesin geldiği amortisör kısmını arabayı sallayın bagaj kapağı üstüne basarak yukarı aşağı iki tarafında esneme paylarına bakın benimki hiç yaylanmıyordu mesela. [emoji4] magnetti marelli bakın italyan malıdır ve ben çok memnunum tabi takozları orjinal taktırın onlarda yan sanayiye kaçmayın Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 22 Ekim 2015 Yazar Paylaş 22 Ekim 2015 dediğiniz gibi amortisörlerin değişmesi gerektiği söylendi. patlak değil fakat değişmesi gerekiyormuş, parçacıyla görüştüm. 30.000 km önce değiştiğimi söyledim. bana dediki bu kadar kısa sürede değişmesi normal değil, senin amartisörlerin gazlıdır ve gazı bitmiştir. sen gazlı alma , yağlı olanları varmış, bundan al dedi. değiştircez artık, paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Rot balansçı bakmaz sökülmesi lazım yakınlarınızda bir servis varsa sökecek elle bile anlar peki siz hiç denediniz mi sesin geldiği amortisör kısmını arabayı sallayın bagaj kapağı üstüne basarak yukarı aşağı iki tarafında esneme paylarına bakın benimki hiç yaylanmıyordu mesela. [emoji4] magnetti marelli bakın italyan malıdır ve ben çok memnunum tabi takozları orjinal taktırın onlarda yan sanayiye kaçmayınMagnetti marelli Çinde üretiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Behram Doygun 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Hangi mal çinde üretilmiyor ki diye cevap vereyim bende [emoji16] Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Hangi mal çinde üretilmiyor ki diye cevap vereyim bende [emoji16]Aldığım Motorcraftlar made in Germany idi sanırım Sachs üretimi. Ford Ranger ların üzerinde Tokico firmasına ürettirilen made in Japan amortisörler mevcut. Yorum bağlantısı
Behram Doygun 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Olabilirler ama çinde üretildi diye bir maldan uzak durmadım bu zamana kadar fayda-çıkar ilişkisi benim için her zaman önemlidir. Allaha şükür 3. Seneleri bir problem yaşamadım ama sachs da amortisörler kilitlendi. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Ekim 2015 Paylaş 22 Ekim 2015 Çinde üretilen orjinaller kötü değildir evet. ☺ 1 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 22 Ekim 2015 Yazar Paylaş 22 Ekim 2015 ithalatçı ile görüştüm, magnetti marallli nin bizim araçlara uyan modeli yok imiş, bilginize... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts