İçeriğe Yönlendir

C-Max'a Powershift Şanzıman Gelecek Mi?

Mustafa SEMİH ÇIRPAR

Recommended Posts

Mustafa SEMİH ÇIRPAR

Merhaba,

Hepimizi heyecanlandıran ford powershift şanzıman Türkiye'ye geldi. Ancak şu an sadece Ford Focus ile beraber pazarlanıyor. Benim gibi C-Max aracından yana tercihini kullananlar içinde bu şanzıman ve motor seçeneğinin sunulup sunulmayacağını bilen ve/veya duyum alan var mı? Cevaplayan olursa çok sevinirim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

yeni C-Max benzinliler ile geleceğini okumuştum..sanırım tarih belli değil..

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Önümüzdeki sene geleceğini söylediler bana bayiiden. Ben de C-Maximi değiştirmek için sormuştum.

Bu arada konu yanlış yerde...;)

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

konu araç danışma yada teknik olabilirdi. diğer taraftan powershift fiesta 2013ten beri türkiye yollarında

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

konu araç danışma yada teknik olabilirdi. diğer taraftan powershift fiesta 2013ten beri türkiye yollarında

Daha erken giriş yaptı diye biliyorum Serhat Bey,

2011 Mondeo da powershift var.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Daha erken giriş yaptı diye biliyorum Serhat Bey,

2011 Mondeo da powershift var.

mustafa abi sadece focus yazınca ben de ondan şeettim. mondeoyu bilmiyorum, fiesta için konuşmuştum. :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Powershift çok başarılı bir şanzıman değilki :) Eğerki şu anda forddaki 1,5 benzinlilerinde kullanılan şanzıman aisin tarafından peugeot için geliştirilen şanzıman ise powershiftten çok daha iyi ve sorunsuz olma ihtimali çok yüksek.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Çift kavrama işi şans işi..benim gibi çok memnun olanda var lanet edende..biraz şans ve kullanım alışkanlıkları sanırsam..

Bu arada önceki kasa Kugalarda da powershift vardı diye hatırlıyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Üsdün

Powershift çok başarılı bir şanzıman değilki :) Eğerki şu anda forddaki 1,6 benzinlilerinde kullanılan şanzıman aisin tarafından peugeot için geliştirilen şanzıman ise powershiftten çok daha iyi ve sorunsuz olma ihtimali çok yüksek.

Aynen öyle!

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Konuda sorulan kuru değilde mondeo daki ıslak çift kavrama sanırım.

Yorum bağlantısı
Alper Ünal

Konuda sorulan kuru değilde mondeo daki ıslak çift kavrama sanırım.

Aynen öyle şuan dizel focusta satılan şanzuman ıslak kavrama ve bu şanzuman volvo ve 2012 sonrası 2.0 tdci larda kullanılan şanzuman.Ama benzinlilerde kullanılanla ilgili bir bilgim yok

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Aracı kullandığım ilk ay alışamadım sürekli kalkışlarda titrediğinden yokuş yukarı karkarken silkelediğinden şikayet ettim ve powershift aldığım için pişman olma aşamasına gelmiştim. Sonra fark ettim ki araca ve şanzımana alışmaya başladım. Şanzımanın gerçekten bir kullanma karakteristiği var. İster hızlı ister yavaş kalkış yapayım bu sorunlardan hiçbirini artık yaşamıyorum. Powershift i hatalı bulanlar bence kullanmaya alışamayan ya da eski nesil otomatik viteslere alışan kullanıcılardır. Peugeot 206, ford focus otomatik araçları uzun süre kullanma deneyimi elde ettim. Powershifti gerçekten çok başarılı buluyorum. Tabi alıştıktan sonra.  :)

Yorum bağlantısı
Mustafa SEMİH ÇIRPAR

Halihazırda benzinli araçlarda sunulan powershift şanzıman tamamen eski nesildir. Yeni geliştirilen ve 120 beygir 8 sübaplı dizel motorlu focus ile beraber sunulan powershift şanzıman tüm testlerden tam not almıştır. Youtube da test videoları mevcuttur. Sorum herhalde yanlış anlaşıldı. Focus dışındaki modellerde de ( örneğin cmax, bmax, mondeo, fiesta da) dizel seçeneklerine bu şanzıman eklenecek mi? Eklenecekse yaklaşık tarih bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Islak tipi Ford Kuga ve Mondeonun benzinli versionların da kullanmıyor..Klasik tork konvertörlü şanzıman kullanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Halihazırda benzinli araçlarda sunulan powershift şanzıman tamamen eski nesildir. Yeni geliştirilen ve 120 beygir 8 sübaplı dizel motorlu focus ile beraber sunulan powershift şanzıman tüm testlerden tam not almıştır. Youtube da test videoları mevcuttur. Sorum herhalde yanlış anlaşıldı. Focus dışındaki modellerde de ( örneğin cmax, bmax, mondeo, fiesta da) dizel seçeneklerine bu şanzıman eklenecek mi? Eklenecekse yaklaşık tarih bilgisi olan var mı?

C max 1,5 dizel+p.shift avrupada satılmaya başlandı. Yılabaşına doğru Türkiye'ye gelmesi planlanıyor diye bir yerlerde okumuştum. Bu şanzımanı hem volvoda hemde rover evoq'da oldukça uzun süre kullanma imkanım oldu. 1 - 2 arasındaki geçişler özellikle volvo 1,6 dizelde çok hissettiriyordu. Tepkileri çok iyi tek kavramadan bir tık daha iyi sayılır...Her iki araçtada yağlı tip şanzıman mevcut olup aynısı Ford 1,5 dizellerdede kullanılmaya başlandı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy
(düzenlendi)

fordun fiesta sayfasındaki powershift ile ilgili açıklama yazısı:

Vites geçişlerini hissetirmeyen PowerShift otomatik şanzıman

Otomatik şanzımanın rahatlığı ile manuel şanzımanın performansını sunan altı ileri vitesli, çift kavramaya sahip PowerShift otomatik şanzıman bir sonraki vitesi otomatik olarak seçerek, güç kaybı yaşamadan pürüzsüz vites geçişleri sağlar. PowerShift otomatik şanzıman hızlı, pürüzsüz vites geçişleriyle daha akıcı, daha zevkli sürüş sağlamanın yanı sıra konvansiyonel (tork konvertörlü) otomatik vitesli şanzımanlara kıyasla daha fazla yakıt tasarrufu ve daha düşük karbondioksit emisyonun elde edilmesine yardımcı olur. 1.0 litre 100PS ve 1.6 litre 105PS benzinli motorlar ile sunulmaktadır.

ben yaklaşık 2 yıldır ve 11.600km dir kullanıyorum. ne ısınma ne silkeleme ne de kalkışlarda titreme gibi bir sorunla karşılaşmadım. şimdi bu benzinli fiestadaki powershift şanzıman ıslak mı, kuru mu?

tarihinde Serhat ipeksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ne satanı ne servis vereni bilmiyor. ford otosan da sorduk ama biz de anlamadık. en son test ettiğimiz mondeo klasik türbinli idi mesela

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

fordun fiesta sayfasındaki powershift ile ilgili açıklama yazısı:

Vites geçişlerini hissetirmeyen PowerShift otomatik şanzıman

Otomatik şanzımanın rahatlığı ile manuel şanzımanın performansını sunan altı ileri vitesli, çift kavramaya sahip PowerShift otomatik şanzıman bir sonraki vitesi otomatik olarak seçerek, güç kaybı yaşamadan pürüzsüz vites geçişleri sağlar. PowerShift otomatik şanzıman hızlı, pürüzsüz vites geçişleriyle daha akıcı, daha zevkli sürüş sağlamanın yanı sıra konvansiyonel (tork konvertörlü) otomatik vitesli şanzımanlara kıyasla daha fazla yakıt tasarrufu ve daha düşük karbondioksit emisyonun elde edilmesine yardımcı olur. 1.0 litre 100PS ve 1.6 litre 105PS benzinli motorlar ile sunulmaktadır.

ben yaklaşık 2 yıldır ve 11.600km dir kullanıyorum. ne ısınma ne silkeleme ne de kalkışlarda titreme gibi bir sorunla karşılaşmadım. şimdi bu benzinli fiestadaki powershift şanzıman ıslak mı, kuru mu?

125 ps benzinli ve altındaki motorlardakiler kuru tip. 2,0 dizel ve benzinlilerdekiler ve yeni 1,5 dizelde yağlı tip powershift, 1,5 benzinli 150,160 yada 182 hp olarak kullanılan motor gamındakilerde klasik tork konvertörlü benim nacizane tespit edebildiğim kadarı ile.Powershift'ler getrag üretimi...Tork konvertörlüyü henüz bulamadım ama aisin olma ihtimali yüksek...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa SEMİH ÇIRPAR

C max 1,5 dizel+p.shift avrupada satılmaya başlandı. Yılabaşına doğru Türkiye'ye gelmesi planlanıyor diye bir yerlerde okumuştum. Bu şanzımanı hem volvoda hemde rover evoq'da oldukça uzun süre kullanma imkanım oldu. 1 - 2 arasındaki geçişler özellikle volvo 1,6 dizelde çok hissettiriyordu. Tepkileri çok iyi tek kavramadan bir tık daha iyi sayılır...Her iki araçtada yağlı tip şanzıman mevcut olup aynısı Ford 1,5 dizellerdede kullanılmaya başlandı

Teşekkür ederim. Sanırım sorumun tam cevabı bu. İnşallah Türkiye'ye çabuk gelir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...