Oytun Beşikcioğlu 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Herkese Merhaba, Yeni araç alacağımı yazmıştım bu akşam bir mondiye bakacağım kısmet olursa da yarın computeste sokmak istiyorum fakat bu işi Ankara'da güvenilir bir şekilde yapan yer hiç bilmiyorum. Netten ilk karşıma çıkana da gitmek istemiyorum. Bu konuda önerilerini bekliyorum. Teşekkürler. Not: Konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım yanlış ise şimdiden özür dilerim. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Erciyes Sanayi Sitesinde Erkayalar Bosch Car Servis var, defalarca araç götürdüm bir sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Oytun Beşikcioğlu 13 Ekim 2015 Yazar Paylaş 13 Ekim 2015 Erciyes Sanayi Sitesinde Erkayalar Bosch Car Servis var, defalarca araç götürdüm bir sorun yaşamadım. Teşekkür ederim. Bir de burayı bulmuştum geçenlerde epey kapsamlı test yaptıklarını söylüyorlar. Bilen duyan var mıdır acaba? http://www.halilotocomputest.com/category/computest/ Asıl merak ettiğim Ankara'da expertiz yapan Ford yetkili servisi var mıdır? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Erkayalar iyi ama fiyatları epey bir şişti bence.. 150-200 tl arası bir rakamı buluyor.. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Teşekkür ederim. Bir de burayı bulmuştum geçenlerde epey kapsamlı test yaptıklarını söylüyorlar. Bilen duyan var mıdır acaba? http://www.halilotocomputest.com/category/computest/ Asıl merak ettiğim Ankara'da expertiz yapan Ford yetkili servisi var mıdır? Mükemmel başlık, Cuma günü gelip bir Fiesta'yı teste sokturacağım. Dynamos iyi fakat motorlar ilgili güç testinden başka bir şey yapmıyorlar. Detaylı motor analizi, enjektörlerin durumu vs ile de ilgili bilgi verebilecek bir test merkezi arıyorum ben de. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Hiç bir computest motor analizi yapmaz, bildiğiniz dyno sonucuna göre konuşur ki bunların kalibrasyonu yapılmadığı için sağlıklı sonuç vermez. Liftte yağ kaçaklarına bakıyorlar fakat ne derece güvenilir bilmiyorum, 2 ay önce erkayalar 100 TL idi. Alınacak araç dizelse bence dizel pompa servislerinde cihaza bağlatıp pompa ve enjektör ölçümü yaptırmak en sağlıklısı olur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Computest'ten ne tür bir bilgiye ulaşmayı düşünüyorsunuz? Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Ben hic komputeste sokmadim arac alirken. En iyi komputest surus dinamikleri:) Saka bir yana sanayide arkadaslarim cihazdan daha guvenilir geliyor bana. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 (düzenlendi) Bende ankarada yaptırdım. Ankara sanayi işlerinde iyidir, ekspertiz de iyidir diye düşünüyordum ama aksini gördüm. Yaptırdığım yeri beğenmedim açıkçası. Geneli öyle merdiven altı işletmeler. Yetkili Servis varsa parasına bakılmadan gidilmeli bence. Bu arada 130 TL verdim. Kaporta, mekanik, fren, dyno ve bilgisayara bağlandı. 13 Ekim 2015 tarihinde Mustafa Serhat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Eray Bey, Halil Oto bizde dyno yok diyor. A'dan Z'ye detaylı kontrol ediyoruz dediler. Hatta sitelerindeki videoyu izledim, onda da bahsedilen o ama 250 TL fazla geldi gibi. Ford yetkili servisleriyle görüştünüz mü? Ekspertiz yapıyorlar mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Computest'ten ne tür bir bilgiye ulaşmayı düşünüyorsunuz? yetkili servisler mecbur bıraktı .2.el alacak olanlar yapayalnız . Yorum bağlantısı
Oytun Beşikcioğlu 13 Ekim 2015 Yazar Paylaş 13 Ekim 2015 Ford yetkili servisleriyle görüştünüz mü? Ekspertiz yapıyorlar mı? Otokoç'un şirketi olan Birmot'ta bir arkadaşım çalışıyor ona sordum en çok rica minnet kaportaya bakarlar belki dedi. Buradaki 2. el araçlardan alacaksan onlara yapılıyor fakat dışarıdan gelen araçlara yapılmıyor malesef dedi. Al-sat yapan bir arkadaşım boş ver copmputesti çok yanıltıyor, ben seni Şaşmaz sanayide bir ustaya göndereceğim o herşeyine baktıracak aracın dedi ne diyeyim işi bilen o olunca tamam dedim... Alınacak araç dizelse bence dizel pompa servislerinde cihaza bağlatıp pompa ve enjektör ölçümü yaptırmak en sağlıklısı olur diye düşünüyorum Bunu yarın gideceğim ustaya söyleyeceğim buna bir şekilde kesin baktıralım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 vesile olsun: yağ yakan araç dynoda beygirini verir. hatta bazı şartlarda +5 ps bile verir. Arkadaşlar gideceğiniz bilgileri bize de verin de faydalanalım. Kör işi olmasın o kadar yol gelicem bence.. farlı şehirden kör uçuşu yapmadan. o şehirde biri ön ayaak olup sizin yerinize baktırsın derim. Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 13 Ekim 2015 Paylaş 13 Ekim 2015 Yetkili servislerde sanırım motora bakiyorlar kaportaya bakmiyorlar daha doğrusu şanlıurfa ford bayiinde öyle yetkili servisleri motor icin bi arastirin derim. Arac saticisina ekspertizde dediginizden farkli çıkarsa ekspertiz ucretini siz odersiniz dediginizde de gercekleri soyleyebiliyorlar bu da aklinizin bir kosesinde dursun... Yorum bağlantısı
Yasir Baş 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Tuncay Ustaya gidin bir baksın arabaya bence..Para almaz zaten bilgisayara bağlar bir test sürüşüne çıkar..Ön fikir verir en azından.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/225360-servis-ve-usta-%C3%B6nerileriniz-ankara/page-35 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Aracımı alırken sadece Ustam baktı.. Dynoya falan boşa para verme der hep..Onlar hava civa der kendisi.. Hatta bir kez başından bir olay geçmiş bir müşterisi bmw alacakmış dynoya sokacam demiş.. usta da getir ben bakayım sonra sen ne yaparsan yap demiş. Araca bakmış bu araç sana yaramaz demiş sıkıntılı demiş şanzuman sorunu var bu araçta demiş.. Tabii müşterisi he he demiş gitmiş dynoya çıkmış. Dyno sonuçlarıyla ve noter satışıyla gelmiş tekrar.. Aldım aracı demiş. Usta ne desin iyi hayırlı olsun demiş mecbur.. aradan 2 ay geçmiş bir telefon benim araba şanzuman dağıttı ne yapacağız Yorum bağlantısı
Muhammet Aksu 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Erciyes Sanayi Sitesinde Erkayalar Bosch Car Servis var, defalarca araç götürdüm bir sorun yaşamadım. Bu tarz yerlerde gidilebilecek bir yer bende bir kaç kez götürmüştüm. kaporta kısmında dediklerinin dışında bir sorunla karşılaşmadım. Bu tarz yerlerin garantisi kapıdan çıkana kadardır , ama baktırabilecek bir tanıdığınız yoksa fikir vermezi açısından iyi oluyor. ben en son 3,5 ay önce gitmiştim fiyatı 100 tl idi. Yorum bağlantısı
Aziz günal 14 Ekim 2015 Paylaş 14 Ekim 2015 Şaşmazda Halil Oto var. siz de yazmışsınız zaten. Adamlar iyi yapıyor işlerini. biz 100 TL ye yaptırmıştık 6 ay önce. Yorum bağlantısı
Oytun Beşikcioğlu 14 Ekim 2015 Yazar Paylaş 14 Ekim 2015 (düzenlendi) Not: Notu başa yazayım da yazı tahminimden uzun sürdü yanlış tabirler kullandıysam kusuruma bakmayın. Sabırla okuyanlara şimdiden teşekkürler... Ben bugün şaşmazda önce bir kaporta ustasına gittim tavsiye (!) üzerine kaportaya aletle baktılar boyalı yerleri söylediler, sol ön çamurluk değişmiş dediler. Sonra kısa bir test sürüşü yaptık yürüyeni sıkıntısız abi bunun dedi. Pardon bu arada araç 200.000km de 2008 2.0 tdci mondeo titanium. Abi dedim şanzıman dediler, dizel pompası dediler, turbo basıncı dediler, forumdan abile demedim de abilerim bunlara baktır dedi deyince daha bu km'de gerek yok dedi. Adam usta bişey diyemedim. Saf saf borcumuz dedim 100tl computest parası istedi arada arkadaş olduğundan bişey diyemedim verdim. Çıktım araç efsane yolda akıyor, X paket özelliği var adaptif cruise control öne araç gelince alet yavaşlıyor... Bi-xenon var tünelde otomatik yanıyor vites geçişleri güzel falan derken az hızlanmışım fark etmeden. Bir baktım direksiyon titriyor hayırdır ben kaçla gidiyorum ne alaka dedim bir anda. 110'dan sonra titreme var haa bir de en başından beri sağa çekiyor araç. Brisa'da çalışan bir abim var hemen onu aradım. Abi dedim böyle böyle beni sağlam bir rot-balans, ön düzenciye gönderir misin? Gel hallederiz dedi. Döndüm Şaşmaz'a ofisine uğradık o sırada tahminimce bi sigortacıyı aradı emin değilim şasi numarasının son 7 hanesini istedi telefondaki kişi. Başladı hasarları saymaya. 5664'ten toplam 4900tl civarı hasar çıkmıştı bunun 899'tlsi aracın şimdiki sahibinde olmuş. Meğer sol ön kapı da değişmiş. Ayrıca aracın ilk sahibi adını hatırlayamadığım ama Ankara'da bilinen bir oto kiralama firması imiş. Zaten bunu duyunca ooohhhh tamam bir bu eksikti dedim Ordan çıktık ön düzenciye aracın altına bir girdiler... - karter yağ kaçırıyor, - direksiyon körüğü patlak, - direksiyon (kutusunda) boşluk var patlak körükten kaynaklı olması muhtemel, - ön alt fişek tablalarının değişmesi lazım. Diyerek çıktılar... Direksiyon kutusu değişmesi gerekirse 2-3bin tutabilir belki de körük değişir içi temizlenir çok daha ucuza mal olur bilemeyiz dediler ve seni abimiz göndermiş abi ne borcu deyip çay ikram edip uğurladılar. Sonra ilk ustaya tekrar gittik durum bu bu bize kaça patlar diye, o da abi ne olacak onlardan körük 20-30 tl takacaz hemen fişekler falan desen onlar da birşey tutmaz, 200-300'e bitiririz. Zaten ikinci el araç alıyorsun abi 500-1000tl yi kafadan bir kere gözden çıkartacaksın demez mi? Yav arkadaş o zaman ben neden bu kadar zaman harcayıp usta usta gezip araca baktırıyorum. Hiç baktırmadan bineyim patlak verdikçe sana geleyim... Neyse biri 2-3bin, biri 2-3 yüz deyince benim midem bulandı bu işten. Sonra arkadaşımı aradım ben de dün ona o kadar tembih ettim beni niye aramadın 100tl de neymiş ben konuşurum onunla falan epey bir söylendi, fakat benim planım başka bu usta için Kafama yatan aracı bulana kadar selamın aleyküm ben geldim deyip bir güzel baktırıp haydi hayırlı işler deyip çıkacağım. Ne de olsa parayı peşin peşin verdik Şu forumun araba al-sat konusunda en cahili olarak benim bugün aldığım derslere gelince, - Tavsiye ile gidilen usta bile sizi potansiyel müşteri olarak görüp masraflı araç alıp dönüp ona gitmeniz için çaba sarf edebilirmiş... - Tavsiye ile gidilen ustaya mümkünde tavsiye edenle gitmek lazımmış - Tek bir ustaya gösterme yeterli değilmiş, vakit ayırıp tek tek aracı göstermek gerekirmiş... Yine tahminim en iyisi yıllardır bilinen bir ustaya göstermek belki de üzerine computest yaptırmak... Bu arada kesinlikle sigortacı bir tanıdık edinmek ya da tanıyan birini tanımak ve bir de oradaki kayıtlara baktırmak zira aletle ölçerken sol ön çamurluğun değiştini bilen usta sol ön kapının değiştiğini bilemedi... Son olarak aracı yarın ya da cuma günü randevu alıp Otokoç'tan randevu alıp orada ön düzen - alt takım ve komple motor hasar tespitine sokturup nesi, var nesi yok göreceğim. Aracın herşeyi yapılıp masrafsız hale getirilip ondan sonra son pazarlık durumuna ancak gelinir bu durumda fakat aracın ilk sahibinin kiralama firması olması değişmeyecek bir gerçek. Ben sonuçta biniciyim ve 3-5 yıl arası binebileceğim geniş bir aile aracı arıyorum, fakat eninde sonunda satacağım. Ya o gün ne olacak?... Saygılarımla 14 Ekim 2015 tarihinde Oytun Beşikcioğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Bence bu araç üzerinde çok durma Oytun. Bir kere soğudun mu aracı aldıktan sonra aklında soru işaretleri ile binmek keyif vermez. Kiralama fiması uzun dönemse bakımları düzenli yapılmıştır ama aracın kullanımı genelde daha yıpratıcı oluyor.Ayrıca km'den de çok emin olma. Gizlenen değişenler varken km'nin gizlenmesi çok daha kolay. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Oytun Beşikcioğlu 15 Ekim 2015 Yazar Paylaş 15 Ekim 2015 Oytun Bey, Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Bu şekil bir sorunla karşılaşmamak için eşimin şubeden Anadolu Hayat Emeklilik'te çalışan arkadaşına alacağım tüm araçların plakalarını veriyorum, sağolsun hasar kaydı, önceki sahibi vs gibi bilgileri bana söylüyor. Tabi buna son malum Citroen olayından sonra başladım. Bana bulduğu araç arkadaşının aracı, ilk sahibi vs ama kilometrenin gerçek olup olmadığından asla emin olamazsınız, arkadaşlar bahsetmiş binbir tane yolu var. Her şeyden emin olduktan sonra en iyisi adam gibi bir servise, ustaya gösterip baktırmak. Kolay gelsin. Anıl Bey, Aynen öyle sıkıntılı bir süreç ve sonrasında da insanın yüzünü güldürmediği tüm keyfini devamlı kaçırdığı olabiliyor o yüzden çok ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Ben de bundan sonra ilk iş şase numarasını sigortacıdan sorgulatacağım ona göre baştan ilk kararı verip aracı öyle görmeye gideceğim. boşu boşuna zaman ve para kaybı yaşamak ayrı, bir de o an çöküp giden moral bozukluğu var ki parayla bir karşılığı yok Size de kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Anıl Bey, Aynen öyle sıkıntılı bir süreç ve sonrasında da insanın yüzünü güldürmediği tüm keyfini devamlı kaçırdığı olabiliyor o yüzden çok ince eleyip sık dokumaya çalışıyorum. Ben de bundan sonra ilk iş şase numarasını sigortacıdan sorgulatacağım ona göre baştan ilk kararı verip aracı öyle görmeye gideceğim. boşu boşuna zaman ve para kaybı yaşamak ayrı, bir de o an çöküp giden moral bozukluğu var ki parayla bir karşılığı yok Size de kolay gelsin. Üzüldüm, keşke yakınlarınızda bu konularda size yol gösterebilecek, uyarılarda bulunabilecek bir büyüğünüz olsaydı. Forumda sizin hikayenize benzer çok sayıda konu var. Hepsi birer ibret vesikası gibi. Daha bir yıl geçmedi Yozgat'tan alınan pert bir araç konusu var. Yorum bağlantısı
Oytun Beşikcioğlu 15 Ekim 2015 Yazar Paylaş 15 Ekim 2015 Üzüldüm, keşke yakınlarınızda bu konularda size yol gösterebilecek, uyarılarda bulunabilecek bir büyüğünüz olsaydı. Forumda sizin hikayenize benzer çok sayıda konu var. Hepsi birer ibret vesikası gibi. Daha bir yıl geçmedi Yozgat'tan alınan pert bir araç konusu var. Mükremin Bey, Aman çok şükür o derece bir durum değil başıma gelen. Ben de ucundan döndüm, bir arkadaşım bir de abim sağolsun yardımcı oluyor. Bu arada ben de tecrübe kazanıyorum. Bu işte anladığım kadarıyla insan daha ilk arabayı alana kadar 5 araba al-sat yapmış kadar tecrübe ediniyor piyasadaki kötü niyetli insanlar yüzünden... Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Murat Kaderoğlu 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Merhaba Yeni arabamı alırken bende çok araştırdım nereye baktırabilirim diye en beğendiğim test merkezi Güven oto test , Fiesta bakarken hatasız denilen arabayı burada testte götürdüm, aynı model ve renk araba ile değişen parçaları tespit eden Acity yanındaki Güven oto test merkezini tavsiye ederim rot,amortisör ,fren ve alt kontrollerde detaylı olarak yapan arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum iyi günler Yorum bağlantısı
Recommended Posts