İçeriğe Yönlendir

K&n Kutu Içi Filtre Aldım

Hasan Yılmaz Konya

Recommended Posts

Hasan Yılmaz Konya

Konya havası kuru olduğundan çok tozlu bu yüzden 2-3 ayda hava filtresi doluyor ve ararcın çekişi hissedilir dercede düşüyordu. 30 tl ye yan sanayi filtre alıp 4-5 ayda bir değiştiriyordum. en sonunda K&N kutu içi filtre almaya karar verdim. ve bu gün aldım. gelince takıp ses, yakıt, güç vb konulardaki değişimi yazacağım.Bakalım Performansta değişiklik olacakmı ?

Not: Araç 110 Hp motora sahip ancak çiptuning ile 140 HP şu an.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Güle güle kullan sık değiştirme derdinden kurtulmak için en iyisini yapmışın. Onun dışında hiç bir şey hissetmiyeceksin....

Yorum bağlantısı
Berk Karatan

Sık değiştirmeyeceksiniz belki ama sık sık temizleme ihtiyacınız hasıl olacak bu seferde, ülkemin güzel, bol tozlu yolları yüzünden... :)

Hayırlı olsun güle güle kullanınız performans olarakta alt devirler biraz daha canlanacaktır tecrübe ile sabittir.  

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayırlı olsun, bol yıkamalı günler seni bekliyor :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Düşük devirlerde hafif canlanma ve son hızda 3-5 kmlik artış olacak...

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Yazmayı unutmadım ama tembellik etmeden yine tekrarlamakta fayda var. Bir önceki mondeomda 40 yada 50,000 km sonra temizletmiştim. Şimdiki aracımdada temizlemeden 19,000 km oldu. Aracı kullanmaya devam edersem 6 yıl sonra 50,000 km olur :) Bu filtrenin özelliği randımandan ziyade amerikadaki toprak yollarda yol alan tır'ların bir kaç yüzbin km.temizlik yapmadan kullanabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirlmiştir. İsteyen 5-10,000 km.de bir temizletir ( boşu boşuna uğraşır) işlevselliğini bilende kullanır çok daha uzun süre...Parada kararda nihai tüketicinindir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun. Arkadaşlar bu filtre nasıl bir üründür çok merak ettim. Link v.s. var mı ?

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Takipteyim. Aracın bakım zamanı geldi.

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Ne kadara mâl oldu size bende sürekli değiştiriyorum 6 ayda bir biraz can sıkıyor. [emoji4]

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

internetten kn e2993 diye aratırsanız focus 2 yuvarlak tip olan filtreden aldım. ortalam 200-250 tl arası fiyatı var. ben sanal pazardan 190 tl ye bulup aldım. kargoda bedava. inşallah yalan çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Bu gün k&n hava filtrem geldi. hemen taktım. izlenimlerimi anlatıyım.

amacım güç veya ses gibi modifiye değil, motorun temiz ve rahat hava alması idi. aracım 110 hp lik dizel 1.6 motora sahip. ancak yazılım ile 135 hp yeçıkardık.

hava filtresi 2-3 aydan sonra performansı çok düşürüyordu sürekli filtre değiştirmekten bıktığımdan K&n filtre aldım.

1: motor daha tepkili gaz yiyor ve vites geçişleri daha stabil oldu

2: motor sesi ve titreşimde değişme yok

3: güçte çok hafif belki 1-2 beygir varsa artış vardır belki o bile yoktur. ama daha seri ve atik bir sürüş hissi veriyor. 

benim için sadece filtre değiştirmekten kurtuldum ve 3-4 ay yerine belki yılda bir defa yıkama yetecek diye düşünüyorum. 2-3 ay sonra izlenimlerimi tekrar yazarım. saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eser Arslan

daha önce başka bir arabada demiştik K&N filtreyi. inanılmaz sesi var. performans artışı tamamen psikolojik solim :)

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

daha önce başka bir arabada demiştik K&N filtreyi. inanılmaz sesi var. performans artışı tamamen psikolojik solim :)

Ben kutu içi araca göre orjinal fitre aldım. o yüzden seste bir değişiklik yok.

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Evet filtreyi 1 haftadır kullanıyorum izlenimlere devam ediyim.  ilk önce bir kötülüğünü görmedim zararı olmadı. ikinicisi düşündüğüm gibi yakıta ve güce bir etkisi omadı. üçüncüsü sürekli filtre değiştirmeden kurtulmakla birlikte araç çok daha seri oldu ve dip gaz yaptığımda azda olsa siyah duman atardı şimdi yok denecek kadar azaldı. buda filtrenin ani hava ihtiyacı olduğunda hemen havayı motora ilettiğini gösteriyor bence. saygılar.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Evet filtreyi 1 haftadır kullanıyorum izlenimlere devam ediyim.  ilk önce bir kötülüğünü görmedim zararı olmadı. ikinicisi düşündüğüm gibi yakıta ve güce bir etkisi omadı. üçüncüsü sürekli filtre değiştirmeden kurtulmakla birlikte araç çok daha seri oldu ve dip gaz yaptığımda azda olsa siyah duman atardı şimdi yok denecek kadar azaldı. buda filtrenin ani hava ihtiyacı olduğunda hemen havayı motora ilettiğini gösteriyor bence. saygılar.

Hayırlı olsun, bu ürünün temizliği nasıl yapılıyor?

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

youtube da k&n filtre temizleme yazarsanız videoları var. temelde musluk suyu ile yıkanıp sonra sprey ile çok az miktar yağ sıkılıp takılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

100 tl civarında temizleme kiti var. Önce özel losyonunu sıkıp belli bir süre sonra su ile yıkıyorsunuz. Sonra özel yağını sıkıp bitiriyorsunuz. Diğer alternatifte aksesuarcıların bazıları temizliyor. 15 tl ücreti var.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...