İçeriğe Yönlendir

Camdaki Buğu Gitmiyor..

Hüseyin Börekçi

Recommended Posts

Hüseyin Börekçi

mondeo glx 97 model aracım var..

Akşam yağmurlu havada camlar dışarıyı göremeyeceğim kadar buğulandı.

klimayı açtım olmadı, camı araladım olmadı.

Bir türlü buğu dağılmadı.

Acil yardım lütfen.. Önerileriniz bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Polen filtresi kontrolu, ic devirdaimin acik olduguna dair kontrol, arka tampon icindeki havalandirma deliklerinin kontrolu, kalorifer petegi kontrolu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Artı olarak buğu önleyici spreyler var baya faydalı kısa süreli çözüm olabilir

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Klima ne olursa olsun nemi alır. Çalıştığına eminmisiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Börekçi

Polen filtresi kontrolu, ic devirdaimin acik olduguna dair kontrol, arka tampon icindeki havalandirma deliklerinin kontrolu, kalorifer petegi kontrolu.

Teşekkür ederim. Bunlara bi baktırmaya çalışayım en iyisi.

Artı olarak buğu önleyici spreyler var baya faydalı kısa süreli çözüm olabilir

Aslında duydum su spreyleri ama bazıları daha kötü yapıyor falan diye okumuştum.

Kullandığınız ya da bildiğiniz bir marka var mı?

Açıkcası havanın döndüğünü hissediyorum ancak ne istediğim kadar soğutabiliyorum ne de ısıtabiliyorum.

Yorum bağlantısı
önder deli

Hava akisi var ise Soğutma değil isitma buguya daha etkili çözüm sağlar. Caminizi camsil ve yeni yikanmis bez veya gazete ile iyice temizleyin. Birde buğu hemen cozulmez 3 dk soğuk olmadi 2 dk sicak actiysaniz da cozulmez..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sağlıklı çalışan klima 10-20 saniyede tüm camların buğusunu alır. Isıtma eğer araç içinde nem varsa buğuyu arttırır azaltmak yerine. Klima ve ısı beraber çalışmalı en ideali odur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Dışarıdan hava girişi açık olmalı, sürekli aynı havayı çevirirse nem olur.

Polen filtresini zaten kontrol etmelisiniz.

Diğer her şeyi doğru yaptığınızı varsayarsak araçta bir yerlerde içine su girmiş olabilir. Bagajdan başlayıp kabini kontrol edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Klimada sıkıntı var klimanın işi 20 sn.de çözmesi gerekirdi..

Sani bey yazmış zaten gerekeni..

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

İç sirkülasyon seçeneğinin açık olma ihtimali kuvvetle muhtemel. Mutlak surette dışarıdan hava giriş seceneginin açık olmasi gerekir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

5sn de biter eğer klimada sorun yoksa. tabi  hava dışarıdan alınacak.

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Peki kışın sıcak konumda klimayı açmakla yazın soğuk konumda klimayı çalıştırmak aynı gücü bindirdiği için motora ( sonuçta klima çalışıyor sıcak ve ya soğuk) benzin sarfiyatımız aynı düzeyde olur değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Peki kışın sıcak konumda klimayı açmakla yazın soğuk konumda klimayı çalıştırmak aynı gücü bindirdiği için motora ( sonuçta klima çalışıyor sıcak ve ya soğuk) benzin sarfiyatımız aynı düzeyde olur değil mi?

Güzel bir soru, cevabı bende bekliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sürekli çalışmayacak ki :) buğu gidecek kapatacak siniz. Zaten ses de çok oluyor buğu çözme modunda.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eskiyen kasalarda içeri nem girmesi fazlalaşır. buna çalışkmayan klima üstüne kirli polen de gelirse camdan buğu gitmez. klima çalşıması kontrol ve yeni polen ile başlamalı

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Yalnız unutulan bir durum var, buğuyu klima ile aldıysanız, buğu gitti kapatayım dedikten sonra yine buğu oluyor. 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Kaliteli buğu önleyici ilaçlar kullanılabilir.  Ancak kalitesiz ürün kullanırsanız camlarınız yağlı gibi olur. Fiber bez yardımıyla güzelce yayıp kuru fiber bezle ciddi bir şekilde temizlerseniz yaklaşık bir hafta buğulama oluşumu olmuyor. 

En güzeli ön cam rezistansı olan araçlar. S-max de çok işimi görmüştü.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yalnız unutulan bir durum var, buğuyu klima ile aldıysanız, buğu gitti kapatayım dedikten sonra yine buğu oluyor.

Sadece klima kapatılacak, cama hava uflemeye devam edince buğulama olmuyor. Ama dediğim gibi hava dışarıdan alınacak.
Yorum bağlantısı
önder deli

Sağlıklı çalışan klima 10-20 saniyede tüm camların buğusunu alır. Isıtma eğer araç içinde nem varsa buğuyu arttırır azaltmak yerine. Klima ve ısı beraber çalışmalı en ideali odur

Özür [emoji4]

Teşekkür [emoji3]

Hic klimayi denememiştim... Bu gün yagmurlu havada mersinden Hataya geldim. Ayni sorun benimde basima geldi. E tabi yaptigim yorum gibi actim sicak havayi.. hem pistik hem buğu ÇÖZÜLMEDİ.

Aklima yorumlar geldi.. Actim klimayi bir dakika bile geçmeden buğu kalmadi.... Doganda cekpas kullaniyordum bugu çok olunca[emoji1]

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Vedat Pala

Arkadaslar merhaba benim mondeo da cam yuz ayak modlari degismiyor surekli cam a ufluyor neden olabilir tesekkurler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...