İçeriğe Yönlendir

3.stoplarda Kullanabileceğimiz Çakarlı Elo Role.

Lokman Ceritlioğlu

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

arkadaşlar, bu role için bize yardımcı olan Elo üretim müdürü Ferit bey ve Nesrin hanıma çok teşekkürler. isteğimizi ilettim, böyle bir ürün ortaya çıkardılar, çakma sayısını arttırabiliyorsunuz. sizlerin şöyle olsaydı daha güzel olurdu gibi fikirleriniz olursa kendilerine iletirim, ellerinden geleni yapacaklarınına inanıyorum.
ELO LED ÇAKARI RÖLESİ

12063884_991739807555947_662380266500214
201.021.001 (12V)
201.021.003 (24V)

Seyir halindeki bir aracın ani yavaşlaması veya durması halinde sıkça kazalar yaşanmaktadır. Arkadan gelen aracın sürücüsü, önündeki aracın yavaşladığını / durma eylemine geçtiğini ne kadar erken algılarsa, kaza riski o oranda azalmış olur. ELO LED Çakarı Rölesi, yanan stop lambalarını daha fark edilebilir kılmak amacı ile üretilmektedir.

Bu ürün, aracın 3. stop lambasını sürecek şekilde monte edildiğinde; her frene basıldığında önce 3. stop lambası hızlıca birkaç defa yanıp söner. Daha sonra daha yavaş yanıp söner ve devamında da sürekli yanar.

Hızlı ve ardından gelen yavaş yanıp sönmenin sayısını / süresini kullanıcı kendi beğenisine göre 3 farklı seçenekten birine göre ayarlayabilir. Bunun için ürünün şeffaf kapağı çıkarıldığında ortaya çıkan köprü kullanılmalıdır.

Mevcut siyah köprünün çıkarılması (kullanılmaması) halinde ledler, 2 defa hızlı, 2 defa yavaş ve devamında sürekli yanar. Köprünün 1 ve 2 numaralı pinlere takılması halinde, hızlı yanma sayısı 4, yavaş yanma sayısı 6 olacaktır. Ardından sürekli yanmaya geçilecektir. Köprünün 2 ve 3 numaralı pinlere takılması durumunda ise 6 kez hızlı yanıp sönme, 10 kez yavaş yanıp sönme gerçekleşecek ve devamında sürekli yanma gerçekleşecektir.

5 terminale sahip bu rölenin sadece 3 terminali kullanılmaktadır. Montajı ve bağlantıları son derece kolaydır.

Bağlantılar:
30 numaralı terminal sigorta üzerinden stop lambaların pozitif ( + ) ucuna
31 numaralı terminal akü negatif ( - ) kutbuna veya en yakın şaseye
87 numaralı terminal çıkış olup, 3. Stop LED lambanın (+) pozitif ucuna
15 numaralı terminal boş
85 numaralı terminal boş

ELO LED Çakarı Rölesi, sürekli enerji altında kalmaya uygundur, neme, vibrasyona ve olumsuz tüm dış etkenlere karşı korumalı olarak tasarlanmıştır

bu benim çektiğim test videosu.

http://eticaret.elo.com.tr/ELO-LED-CAKARI-ROLESI-12-V,PR-667.html

bugün motosiklete uyguladım, 3 ayarın ayrı ayrı videosu

ayar1 videosu

ayar 2 videosu

ayar 3 videosu
tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Talip abinin yaptigi urunden sanirim uygulamasini yaptin mi abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

çakarın her türlüsü muayenede sorun abim, ama basit bir işlemle eski haline getirilebilir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Eloya iletelim; fren flash modu yerine peşpeşe fren yapılması halinde süre uzatacak yazılım yapılsın. Yoğun trafikte arkadaki sürücü için daha iyi olur. Her 5-10 saniyede bir fren yapılırsa sistem pasif hale gelsin

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Misafir

Mevcut siyah köprünün çıkarılması (kullanılmaması) halinde ledler, 2 defa hızlı, 2 defa yavaş ve devamında sürekli yanar.

Bu bizde mevcut olan modüldeki gibi 3 olsa daha iyi olmaz mıydı abi?

Yorum bağlantısı
Misafir

3-4 defa hızlı sonra direk sabit yansa güzel olurdu. Yavaş yanıp sönmeleri sevmiyorum. Tarif ettiğim şekilde de modül denk gelmedi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Aslinda 3. Stop fren siddetini gosterebilse en guzeli. Sert veya yumusak freni algilayamamak zaten kazaya neden oluyor. Kisinin araci otomatik onundekinin hizina dusmek icin frene belki 1 sn dokunuyor ama arkadaki frenin ne kadar surecegini bilmedigi icin frene basmak zorunda kaldiginda trafik yavasliyor. Tam tersinde ondeki belki uzun fren yapmaz derken frene basmak icin artik cok gec olabiliyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Vayy, [emoji122] Yine Lokman abi, yine o güzel güç kaynağı, yine güzel bir ürün ve deneme videosu.

Harikasın abim [emoji122] [emoji5] [emoji322] [emoji323]

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bu çok güzelmiş 

basit olanlardan bende taktırdım iş görüyor, piyasaya çıkarsa alabilirim bundan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Belki bana özel bir durumdur ama önümdeki aracın 3. stop lambası bu şekilde yandığında benim çevremdeki diğer araçlara olan dikkatim dağılıyor, bir nevi reklam panosu ışığı etkisi yapıyor bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Abi bunun temini ni nerden hangi kod la yapacağız, ikinci olarak ben mesela bu roleyi sis farlarıma bağlamak istiyorum sisleri açtığımda çakıp öyle sabit kalacak olurmu? herhangi bir sakıncası varmıdır sistem ve ömürlülük açısından.

arkadaşlar, bu role için bize yardımcı olan Elo üretim müdürü Ferit bey ve Nesrin hanıma çok teşekkürler. isteğimizi ilettim, böyle bir ürün ortaya çıkardılar, çakma sayısını arttırabiliyorsunuz. sizlerin şöyle olsaydı daha güzel olurdu gibi fikirleriniz olursa kendilerine iletirim, ellerinden geleni yapacaklarınına inanıyorum.
ELO LED ÇAKARI RÖLESİ

12063884_991739807555947_662380266500214
201.021.001 (12V)
201.021.003 (24V)

Seyir halindeki bir aracın ani yavaşlaması veya durması halinde sıkça kazalar yaşanmaktadır. Arkadan gelen aracın sürücüsü, önündeki aracın yavaşladığını / durma eylemine geçtiğini ne kadar erken algılarsa, kaza riski o oranda azalmış olur. ELO LED Çakarı Rölesi, yanan stop lambalarını daha fark edilebilir kılmak amacı ile üretilmektedir.

Bu ürün, aracın 3. stop lambasını sürecek şekilde monte edildiğinde; her frene basıldığında önce 3. stop lambası hızlıca birkaç defa yanıp söner. Daha sonra daha yavaş yanıp söner ve devamında da sürekli yanar.

Hızlı ve ardından gelen yavaş yanıp sönmenin sayısını / süresini kullanıcı kendi beğenisine göre 3 farklı seçenekten birine göre ayarlayabilir. Bunun için ürünün şeffaf kapağı çıkarıldığında ortaya çıkan köprü kullanılmalıdır.

Mevcut siyah köprünün çıkarılması (kullanılmaması) halinde ledler, 2 defa hızlı, 2 defa yavaş ve devamında sürekli yanar. Köprünün 1 ve 2 numaralı pinlere takılması halinde, hızlı yanma sayısı 4, yavaş yanma sayısı 6 olacaktır. Ardından sürekli yanmaya geçilecektir. Köprünün 2 ve 3 numaralı pinlere takılması durumunda ise 6 kez hızlı yanıp sönme, 10 kez yavaş yanıp sönme gerçekleşecek ve devamında sürekli yanma gerçekleşecektir.

5 terminale sahip bu rölenin sadece 3 terminali kullanılmaktadır. Montajı ve bağlantıları son derece kolaydır.

Bağlantılar:
30 numaralı terminal sigorta üzerinden stop lambaların pozitif ( + ) ucuna
31 numaralı terminal akü negatif ( - ) kutbuna veya en yakın şaseye
87 numaralı terminal çıkış olup, 3. Stop LED lambanın (+) pozitif ucuna
15 numaralı terminal boş
85 numaralı terminal boş

ELO LED Çakarı Rölesi, sürekli enerji altında kalmaya uygundur, neme, vibrasyona ve olumsuz tüm dış etkenlere karşı korumalı olarak tasarlanmıştır

bu benim çektiğim test videosu.

http://eticaret.elo.com.tr/ELO-LED-CAKARI-ROLESI-12-V,PR-667.html

.

Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Benim anlamadıgım sey su.Fıkır guzel ama her frene bastıgımda bu alet cakar lamba gıbı yanıp sonecek.Onemlı olan cıddı anlamda frene abandıgımda ınkaz amaclı yanması.Benim önümdeki arabada bunu gorsem ve her frene bastıgında yanıp sonse gorsel amaclı taktırmıs dıyıp kale almam.Önemli olan yeni arabaların cıddı frenlerde 4 lulerı yakması gıbı sureklı devrede olmayan yani normalde sadece sureklı yanan ama acıl durumlarda frene abanınca devreye gırıp yanıp sonen bır sıstem olmalı.

Ayrıca sistem dedıgım gıbı olursa muayenede devreye gırmeyecegı ıcın problem yaratmaz.

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Abi bunun temini ni nerden hangi kod la yapacağız, ikinci olarak ben mesela bu roleyi sis farlarıma bağlamak istiyorum sisleri açtığımda çakıp öyle sabit kalacak olurmu? herhangi bir sakıncası varmıdır sistem ve ömürlülük açısından.

.

Yine tozu dumana atma peşindesin Yılaaaan [emoji216] [emoji48]

Güzel fikir. Fakat kaç watt kaldırıyor o önemli. [emoji106]

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

.

Bağlayabilirsin de... 

Senin niyetin farklı, Başka bişey düşünelim sana.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Aslinda 3. Stop fren siddetini gosterebilse en guzeli. Sert veya yumusak freni algilayamamak zaten kazaya neden oluyor. Kisinin araci otomatik onundekinin hizina dusmek icin frene belki 1 sn dokunuyor ama arkadaki frenin ne kadar surecegini bilmedigi icin frene basmak zorunda kaldiginda trafik yavasliyor. Tam tersinde ondeki belki uzun fren yapmaz derken frene basmak icin artik cok gec olabiliyor.

Saygilarimla.

Bu ta ben çocukken aklıma gelmişti. Hala da yok. Fren şiddetini artırdıkça 3. fren lambası yanlara doğru büyüse keşke...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Yine tozu dumana atma peşindesin Yılaaaan [emoji216] [emoji48]

Güzel fikir. Fakat kaç watt kaldırıyor o önemli. [emoji106]

Evet Kaç Watt Kaldırıyor ?

İnsanın kuvvetli sisleri olunca işte  uzunla gelen inatcı abilere için lazım böyle şeyler 

Bağlayabilirsin de... 

Senin niyetin farklı, Başka bişey düşünelim sana.. :)

kötü niyetler peşinde değilim abi:)

tam bana lazım olan şey bu elektronik devre çok ısınıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

Saygilarimla.

Yanılmıyorsam bu role yada Emmi aracına monte etmişti o role ani frendeki oluşan güce karşılık roleyi tetikletip çakarlı yakıyordu.Bir nevi zaten amaçta bu ve bence güzelde yapmışlar.

Sadece bu çakarlı mantığın ne olduğunu bilmeyen sürücülerimiz mevcut.Bu kısım bilinirse bu güzel modifiyede amacı şeklinde algılanabilir.Diye düşünüyorum. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Mevcut siyah köprünün çıkarılması (kullanılmaması) halinde ledler, 2 defa hızlı, 2 defa yavaş ve devamında sürekli yanar.

Bu bizde mevcut olan modüldeki gibi 3 olsa daha iyi olmaz mıydı abi?

Eren bunu ileteceğim.

3-4 defa hızlı sonra direk sabit yansa güzel olurdu. Yavaş yanıp sönmeleri sevmiyorum. Tarif ettiğim şekilde de modül denk gelmedi.

Ozan istersek onuda yaparlar.

.

Erol bu sadece ledler için, senin fikrinide ileteceğim.

tık tık sesi röleden mi çıkıyor abi?

evet abim :D

Benim anlamadıgım sey su.Fıkır guzel ama her frene bastıgımda bu alet cakar lamba gıbı yanıp sonecek.Onemlı olan cıddı anlamda frene abandıgımda ınkaz amaclı yanması.Benim önümdeki arabada bunu gorsem ve her frene bastıgında yanıp sonse gorsel amaclı taktırmıs dıyıp kale almam.Önemli olan yeni arabaların cıddı frenlerde 4 lulerı yakması gıbı sureklı devrede olmayan yani normalde sadece sureklı yanan ama acıl durumlarda frene abanınca devreye gırıp yanıp sonen bır sıstem olmalı.

Ayrıca sistem dedıgım gıbı olursa muayenede devreye gırmeyecegı ıcın problem yaratmaz.

senin dediğin Mehmet Özyürek'in aracında var bildiğim kadarıyla, elonun kendi sitesindede görmüştüm. isterseniz elonun sayfasında roleleri inceleyin.

tarihinde Lokman Ceritlioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Eren bunu ileteceğim.

Ozan istersek onuda yaparlar.

Erol bu sadece ledler için, senin fikrinide ileteceğim.

evet abim :D

senin dediğin emmin aracında var bildiğim kadarıyla, elonun kendi sitesindede görmüştüm. isterseniz elonun sayfasında roleleri inceleyin.

Lokman abi o iş olmadı. ben bu 3. Stop lambam için istiyorum artık.

olurmu?. Olursa siparişi nereden verecem bir tane istiyorum,yeni arabam için[emoji6] .eed006336e6fa46310a6e685992d89c4.jpg

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...