Serdal Durgan 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 (düzenlendi) merhaba arkadaşlar. 2006 1.6 tdci 145.000 km de aracım la sabit bir şekilde gaz pedalına basarken düzenli bir şekilde hızlanma yapmıyor. 5 saniye düşük çekişte hızlanırken 1-2 saniye gibi kısa bir süre çekişi geri geliyor ve olması gerektiği seviyede atikleşiyor. sonra tekrar aynı şey. bu durum özellikle 5. viteste sabit hızla giderken çok bariz farkediliyor. ayrıca aracı yokuş da veya otoyolda vites farketmezsizin biraz yüklendiğimde (yaklaşık olarak devir saati 3500 de) motor sistem arızası veriyor ve uyarı ışığı yanıp sönüyor. sürmeye devam edersem çekiş diye bişey kalmıyor araçta. turbo komple devreden çıkıyor. stop edip çalıştırdığımda ise arıza ışığı sönüyor. 2 gün önce farkettim durumu yarın servise götürücem. ayrıca 3 ay önce yağ bakımına girdim ve filtreler değişti. o günden sonra gaza yüklenip hızlı kalkış yaptığımda yada vites düşürüp devir yükselttiğimde egzozdan çok yoğun bir şekilde siyah duman atıyor. sizce sorun nedir? 25 Ekim 2015 tarihinde serdal durgan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 vesile ile turbo bir pervane gibidir devamlı döner devryee girip çıkmaz. kzıdırma bujisi sonrası enjektör ilk akla gelen . ıslık sesi yok değil mi bu sorunda? Yorum bağlantısı
Serdal Durgan 25 Ekim 2015 Yazar Paylaş 25 Ekim 2015 vesile ile turbo bir pervane gibidir devamlı döner devryee girip çıkmaz. kzıdırma bujisi sonrası enjektör ilk akla gelen . ıslık sesi yok değil mi bu sorunda? yok 2 sene önce turbo problemi yaşadım ve turbo değişti. nasıl bir arıza olduğunu biliyorum. o tarz bir şey değil. turbo devreden çıkıyo dememin sebebi ise araca yüklendiğimde çok azda olsa turbonun hava sesini duyuyordum onu bile duyamıyorum. tabi bu motor sistem arızası verdiğinde oluyor. sanırım arızayı verdiğinde motorun çalışmasını kontrol altına alıyor araç. istesenizde daha yüklenemiyorsunuz. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 Yakıt ya da ateşlemeyle alakalı bence. Yorum bağlantısı
Çözüm israfil yanık 25 Ekim 2015 Çözüm Paylaş 25 Ekim 2015 benzer sorun bendede vardı. hava filtresi civarı bütün hortumları kontrol edin. kaçak çatlama yırtılma vs. olabilir. ben turboya giden hava hortumunun contasını değiştirmiştim. Yorum bağlantısı
Serdal Durgan 25 Ekim 2015 Yazar Paylaş 25 Ekim 2015 benzer sorun bendede vardı. hava filtresi civarı bütün hortumları kontrol edin. kaçak çatlama yırtılma vs. olabilir. ben turboya giden hava hortumunun contasını değiştirmiştim. hortumun turboya bağlandığı yerdeki contayı değiştirmek istemiştim bende ancak servis dahil hiçbir parçacıda bulamadım contayı. servis hortum alın içinden belki çıkar dedi saçma geldi banada. siz nereden tedarik etmiştiniz? ve imkanınız varsa banada gönderebilirmisiniz? Yorum bağlantısı
israfil yanık 25 Ekim 2015 Paylaş 25 Ekim 2015 servis bana komple oradaki sert borunun değişmesini belirtti ve fiyat olarak 400 tl dedi bende soluğu sanayide aldım. usta baktı parçacıya gittim contayı pek uyduramadılar. bizde parçayı söküp götürdük ona uygun bi conta ayarladı 2006 2007 ford 1.6 tdci focuslarla aynı olduğu için turuncu renkli bir conta taktı oraya parçayıda turbolar için özel üretiliyor falan dedi. 35 tl ye aldım ustada para almadı ford parçacısında vardı muhtemelen çoğu parçacıda vardır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Serdal Durgan 26 Ekim 2015 Yazar Paylaş 26 Ekim 2015 servis bana komple oradaki sert borunun değişmesini belirtti ve fiyat olarak 400 tl dedi bende soluğu sanayide aldım. usta baktı parçacıya gittim contayı pek uyduramadılar. bizde parçayı söküp götürdük ona uygun bi conta ayarladı 2006 2007 ford 1.6 tdci focuslarla aynı olduğu için turuncu renkli bir conta taktı oraya parçayıda turbolar için özel üretiliyor falan dedi. 35 tl ye aldım ustada para almadı ford parçacısında vardı muhtemelen çoğu parçacıda vardır diye düşünüyorum. maalesef bulunduğum şehirde bulamıyorum. 4 aded ford parçacısı var hiçbiri boru olmadan satmıyor. işin garibi boru geldiğinde içinden çonta çıkma garantiside vermiyorlar. imkanınız varsa aynı contadan bana gönderme imkanınız varmı. 60.000 de usta hatası nedeniyle contadan parça çekti turbo parçalandı. yaklaşık 2 senedir o conta yerine flaster bant kullanıyorum. aslında denilene göre daha sağlıklı oluyomuş. bantdan parça çekse dahi turbonun zarar görme imkanı yok diyolar. gerçi tecrube ile de doğru olduğu sonucuna vardım. ancak yinede bi conta olsa fena olmaz diyorum. arkadaşlar bugün ford servise gittim bilgisayara bağladılar. interpol hava hortumu yarık çıktı(motorun solundan giriş yapan hava hortumu). işçilik parça arıza tespiti v.s toplamda 170 tl maaliyeti var sorun çözüldü bilginize Yorum bağlantısı
israfil yanık 26 Ekim 2015 Paylaş 26 Ekim 2015 sorununuzun çözülmesine sevindim. dediğim gibi bir yarık tan kaynaklanıyomuş kendi tespitim için gururlandım geçmiş olsun bahsettiğiniz parça turuncu renk plastik bir conta. kendim tuncelide polisim elazığda yıldızlar ford yedek parçacısı var oradan denk gelmişti telefon numarası 0424 2243999 yakın olsa yardımcı olurdum. ayrıca inş aynı parçadan bahsediyozdur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts