İçeriğe Yönlendir

Fiat Egea 1.3 Multijet Urban

Muhammed Lokman Tosun

Recommended Posts

Sertaç Karginer
(düzenlendi)

Ben bu paraya gider ikinci el mondeo alırım mis gibide binerim... ;)

tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

1,3 mj ege urban                    :61900

1,6 tdci focus style                 :79290

1,6 civic benzinli                   :70680

1,4 tsi jetta comf.                   :71000

1,4d-4d corolla(dizel) touch   :80600

Aklıma gelenler bunlar.Hepsi orta donanım,bazısı benzinli. ben burdan şu sonucu çıkarırım,ege verdiği kadar istemiş. Sunduğu mala karşılık 80.600 istememiş örneğin.Yani ne kaa ekmek o kaa köfte.

Burdan kalitesiz anlamı da çıkmaz,diğerlerinin içinde en ucuzu dersen ne demek istediğin anlaşılır :)

İstediği paraya göre bayağı kaliteli :)

Diğerlerinin içinde en ucuzu dediğiniz araçlar egeanın sınıfı değil. 301 , rapid , toldeyla kıyaslayacaksınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Peki abilerim kardeşlerim bu paralara sıfır araba ne alınır bir de onu deseniz

Bildigim icin degil ama alternatif olarak yazayim. Mitsubishi Atrage diye bir arac var. B plus arac. Buraz kucuk ama fiyati fena degildi.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

:)  Volkan,ne diyim.bizimki gibi bir forumda bir arkadaşın yazdığı -miş 'li bir yazı.bu konuda resmi bir açıklama var mı acaba. B+ plus olarak zaten linea var.kendi ayağına kurşun sıkmak için yaptılarsa bilemem.

:) o kadar olmamakla beraber ben de onu söylüyorum bir bakıma.araç C sınıfı ama sınıfının en ucuz aracı.verdiği kalite de aldığı para kadar.

http://m.milliyet.com.tr/ege-abartisiz-olacak-/ekonomi/detay/2077150/default.htm

abi okuduğum tüm tanıtımlarda B segment olduğu yazıyor..Belki B+ diyebiliriz ama bana kalırsa kesinlikle C değil..Boyut olarak olsa bile içindeki kalite algısı bence C segmentten çok uzak..

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Aracin C sınıfi olmasina iliskin bir hayli yorum yaptik. Ben de C sınıfi diyenlerdenim. Arac fiyati B+ degil. Bana gore en guclu kaniti bu. Boyutlarinin C'ye sinifinda oldugu da yazilmisti. Ancak C sinifinin alt ve ust urun gami var artik. Yada orta ust, orta alt sinif gibi diyebiliriz. Arac focus degil ama hyundai elentra olabilir. Hyundainin i30'u da ayni grupta ama o ust sinif c gibi. Aracin kalitesini bizzat gormedim. Ancak arac renegade jeep ile benzerlik gosteriyor. 90.000tl'lik aracin direksiyon ve on konsolu oldukca benzesiyor.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Diğerlerinin içinde en ucuzu dediğiniz araçlar egeanın sınıfı değil. 301 , rapid , toldeyla kıyaslayacaksınız.

baş üstüne.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Peki abilerim kardeşlerim bu paralara sıfır araba ne alınır bir de onu deseniz

Dizel yerine küçük hacim turbo benzinli iş görürse 1.2tsi Golf veya Octavia (orta donanım) alınabilir.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

ben olsam yazdığım gibi makyajlı kasa Focus3 bakardım..

Trend X versiyon 10-15.000 de Focus3ler var..o fiyat bandında bulunur diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

ben olsam yazdığım gibi makyajlı kasa Focus3 bakardım..

Trend X versiyon 10-15.000 de Focus3ler var..o fiyat bandında bulunur diye düşünüyorum..

Öncelikle tartışma başlatmak için yazmıyorum sakın yanlış anlamayın. Sıfır araç ile ikinci el araç arasında tercih tapmak tamamen kişisel tercih. Benim şahsi görüşüm sıfır olsun dacia olsun. Hiç değilse yok şirket aracımı yok kilımetre düşürülmüş mü yok turbo enjektör nasıl derdi olmaz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

O fiyata peugeot 301 allure donanım alınır. Hemde dizel. Rahat edilir. Geniş geniş gezilir.

Yorum bağlantısı
Erdal Delebe

Benim sormak istediğim konu ise bu fiyat konusunda yurt dışından gelen aracın ötv'si kdv'si...

günün parasıyla yurt dışında 17000 $ civarında jetta golf gibi araçlar satın alındığında ülkemize gelirken bu fiyat bi anda 80-90 bin lira gibi fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu fiat egea'nın 62 bin tl yerine 50 bin lira civarında fiyatı olsa kim tereddüt ederdi? 

Elinde parası olup da almam diyen çıkmazdı sanırım. 1.3 mjet motor  kapasitesi belli, akmaz kokmaz bir motor. kasayı taşır, yükü de taşır ekonomik daha ne olsun?

Sorun bence aracın markasında, sınıfında, iç malzeme kalitesinde değil... tamamen duygusal sebepler, aracın eksi yönlerini gözümüze sokuyor. Bu aracın minumum 7 bin tl fazlası var. fiyatı bu oranda düşerse kimse clio'ya 207'ye para vermez, o grubu kapatır tamamen. Alana satana hayırlı olsun diyelim. 

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Kdv veya otv'nin aracin uretildigi yer ile ilgisi yok maalesef. Motor hacmi belirliyor. C sinifi araclarin fiyatlari 3 asagi 5 yukari 13.000-15.000eur arasinda. Uzerine gelen vergilerle yukseliyor. 50.000tl fiyat icin 1.6 motorun kabaca fabrika cikis fiyatinin 29.000tl olmasi gerekiyor. Maliyeti kurtarsa da piyasada kabul gormus fiyatlar varken, yeni modeli bu fiyata dusurmezler. Zaten bu fiyata Linea alternatifi var.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdal Delebe

İşte Evren bey demek istediğim konu da bu, Fiat Ceo'su gelip çok güzel iş yapmışsınız diye gaz verirken, piyasa da daha canlı satış rakamları şu fiyatıyla yakalayacağını zannetmiyorum. Lineanın bir tık üst versiyonu gibi duruyor, fiyatı konusunda da doğal olarak bir tık üstte bulunması normal karşılanabilir. 

Daha uygun bir fiyatla girse daha çok satılır, daha çok üretilir diye düşündüğüm için 7 bin lira fazlası olduğunu söyledim. 

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Muhammed bey bence paranıza yazık etmeyin o kadar para verip KALİTELİ LİNEA'ya binmeyin.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Öncelikle tartışma başlatmak için yazmıyorum sakın yanlış anlamayın. Sıfır araç ile ikinci el araç arasında tercih tapmak tamamen kişisel tercih. Benim şahsi görüşüm sıfır olsun dacia olsun. Hiç değilse yok şirket aracımı yok kilımetre düşürülmüş mü yok turbo enjektör nasıl derdi olmaz.

Estağfurullah beyin fırtınası yapıyoruz burada :)

Makyajlı kasa F3 ler görüyorum dizel o fiyatlara aracın fabrikasyon garantiside devam ediyor..Km çok yüksek değilse ben tercih ederim açıkçası..Garantili arabadan korkmaya gerek yok gibi..Ama tercih meselesi tabi..İki seçiminde kendine göre artıları ve eksileri var tabi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Alınır bence. Emsali de çok ama fiat'a baktıysanız fiat alın. Zevkler ve renkler...

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Bugun kismetse gidip bi incelicem test surusude yapabilirim arac varsa

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Almayı düşünen arkadaşlar hiç olmazsa 1.6 Multijet versiyonunu seçsinler. Hem Linea da, hem de Astra da 1.3 multijet motoru kullandım. O kasalarda bile yetersiz kalıyordu.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Bugün bayiye gittim en dolusu 73bin tl dedi araba suanda yoktu inceleyemedim ama bayiideki arkadas öve öve bitiremedi. Bi gelsin hele kurcalicam orasini burasini

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Elantra çok daha uyduruk bir araç bence. :)

Test etmeden önce çok farklı düşünüyordum ama i30 kalitesinin felan yanından geçemez.

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Elantra egea yı her anlamda çiğ çiğ yer bana göre

bugün altınsoy Hyundai de 1.6 CRDİ 128 HP elantra test sürüşü yaptım araba uçak gibi valla ve her anlamda beni tatmin etti o sınıfta 2 aracı seviyorum jetta ve elantra gerisi bana göre hikaye

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bende altınsoyda test ettim ve hiç hoşuma gitmedi. Güzel taksi olur sadece. Egea'yı test etmedim bilmiyorum ama onunda iyi olacağını sanmıyorum. Zaten elantranın satış rakamlarına bakıldığına çok da açıklamaya gerek kalmaz herhalde.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Başta autobest tarafından yılın aracı seçilmiş bir çok ülkede yılın otomobili olmuş sayısız ödüller kazanmış bir araçtan sadece güzel bir taksi olur demenin tek bir mantıklı açıklanabilir yanı bir taksiden çok yüksek beklentilerin olması ve taksi yapılacak aracın üst seviyede olmasının beklenmesidir bu araçtan SADECE iyi bir taksi olur demenin bence başka mantığa sığar bir durumu yanıtı yok diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...