Tamer Taban 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 herkese merhaba geçtiğimiz pazar akşamı aracım şanzıman bozukluğu hatası verdi. araç 2007 asm vites dizel fiesta. araç çalışıyor fakat vitesler geçmiyordu, ekranda şanzıman bozukluğu kullanma kılavuzuna bakın yazıyor. abs, ''!'' yuvarlak içerisinde ve motor arıza lambası yanıyordu yani araç çalışınca da sönmüyor. he bu arada kontağı açınca da hız göstergesi 160'a kadar hızlı bir şekilde çıkıp sonra sıfıra düşüyordu. dün izinli olduğum için çekici ile sanayiye her zaman gittiğim özel ford servisine götürdüm. usta baktı ve abs beyni yanmış, dedi ne alaka dedim. abs beyni yanınca her tarafı kilitler dedi. hemen çırakla bir abs beyni getirtti çıkmacıdan, üstten soketi söküp yeni geleni taktı ve araç normale döndü. 600 tl çıkma abs beyni 100 tl işçilik, ve 200 tl akü toplam 900 tl'ye hallettim, abs beyni değişince aküyü de sıfırlıyorlarmış bende hepsini değiştirttim. başına böyle bir şey gelen olursa yardımcı olması açısından paylaşıyorum. herkese hayırlı günler. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 geçmiş olsun, hiç duymamıştım, sorun hahlolduysa tamamdır. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Önce aküyü değiştirip deneseydiniz keşke 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 grçmiş olsu. soketleri erimiş miydi abs nin? Yorum bağlantısı
Tamer Taban 2 Kasım 2015 Yazar Paylaş 2 Kasım 2015 bilmiyorum bakmadım soketlerine, usta tek atışta arızayı buldu ya etkiledi beni herhalde, çok incelemedim, sadece abs beyin fiyatlarına baktım internetten bi numara olmasın diye, 500-700 arası idi çıkmaları, fiyatta da sıkıntı olmayınca işlem yaptırdım araç şu an sorunsuz çalışıyor. bir de şunu söyleyeyim bu asm vites araçları çok büyük tamir masrafı açarsa manuel şanzımana çeviriyorlarmış. orda bir tane fusion vardı asm, 9500 masraf çıkartmış ama 2000'e manuele çevirmişler. onu da duyunca rahatladım doğrusu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 Genelde İbrenin sona dayanıp geri düşmesi akünün bittiğine işarettir. Diğer arıza lambalarıda bunu desteklemiş. Ustanın günahını almayım ama sadece akü değişimi ile halledilecek bir sorunmuş bence. Abs arızalanınca tüm arabayı kitlemez arıza lambası yanar ve normal frenler çalışmaya devam eder. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Taban 2 Kasım 2015 Yazar Paylaş 2 Kasım 2015 aküm 2 yıllık idi. aracın çalışmasında bir sorun yoktu. zaten ilk mesajda aracımın çalıştığını belirtmiştim. akü bitik olsa marş basar mı? ya da teklemez mi? benim araç tek marşta çalışıyordu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 aküm 2 yıllık idi. aracın çalışmasında bir sorun yoktu. zaten ilk mesajda aracımın çalıştığını belirtmiştim. akü bitik olsa marş basar mı? ya da teklemez mi? benim araç tek marşta çalışıyordu. Eski ABS beynini aldınızmı ? Akü sorunsuz olsaydı akü değişmezdi zaten. Fiestada akü azalınca çok saçma uyarılar verebiliyor. Mesela benim aküm bittiğinde araç 30 km hızı geçmiyordu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 asm dediğiniz zaten maneul şanzıman. debriyajı otomatk. 2000 lik çevrim cvt focus tdci için olabilir mi? Yorum bağlantısı
Tamer Taban 3 Kasım 2015 Yazar Paylaş 3 Kasım 2015 Eski ABS beynini aldınızmı ? Akü sorunsuz olsaydı akü değişmezdi zaten. Fiestada akü azalınca çok saçma uyarılar verebiliyor. Mesela benim aküm bittiğinde araç 30 km hızı geçmiyordu. Eski ABS beynini almadım. asm dediğiniz zaten maneul şanzıman. debriyajı otomatk. 2000 lik çevrim cvt focus tdci için olabilir mi? onları da çevirebiliyorlarmış, ancak benim gördüğüm fusion du ve onun üzerine konuştuk. laf arasında geçende bir focus çevirdim dedi usta. fiyatmı fazzla geldi 2000 çokmu? debriyaj pedalı takılıp vites kolu değişimi yapılıyormuş birde yazılımsal bişeylerden bahsetti. Yorum bağlantısı
Tamer Taban 23 Kasım 2015 Yazar Paylaş 23 Kasım 2015 Eski ABS beynini aldınızmı ? Akü sorunsuz olsaydı akü değişmezdi zaten. Fiestada akü azalınca çok saçma uyarılar verebiliyor. Mesela benim aküm bittiğinde araç 30 km hızı geçmiyordu. Biraz geç oldu cevap ama, Ersen Bey; usta gözümün önünde abs beynini çıkarttı yeni getirttiği abs beyni ile değiştirdi, ilk etapta sadece üstten soketleri taktı araba anında normale döndü. akü aynı akü. yine de aküden mi diyorsunuz. daha sonra ben onay verince abs beynini değiştirmek üzere aracı lifte aldılar ve abs beyni değişince aküyü de değişiyoruz biz dediler, bende aklımda kalmasın diye değiştirdim. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Kimsenin günahını almayalım olan olmuş arızanız düzelmiş. Ama aklınızda olsun akü bitince, azalınca saçma uyarılar veriyor araç. Yorum bağlantısı
Recommended Posts