İçeriğe Yönlendir

Disk Ve Balata Önerisi

Ramazan Akkaya

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen

KDV ile öyleymiş evet :) 140 lira işçilik yine de çok.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

KDV ile öyleymiş evet :) 140 lira işçilik yine de çok.

En iyisi kale yada ate almak . Bende hep orjinal alıyordum bu konuyu okudukdan sonra almam daha orjinal balata [emoji1]
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sponsor falan var mi oradan alayım başkasına gitmesin para :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Sponsor falan var mi oradan alayım başkasına gitmesin para :)

Abi yok heralde sponsor benim bildiğim
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet Arslan

142 binde ön arka balata ve diskleri Şubat 2015 de değiştirdim. Bremmo(İtalyan) marka Disk, Motorcraft marka balata. Parçaların toplam maliyeti 500 TL. Fren performansı çok iyi. Şuan araç 150 binde olmasına rağmen frene basınca zınk diye duruyor iyiki değiştirmişim bir çok kez frenlerin iyi olmasından dolayı öndeki araca çarpmaktan kurtardı beni. Verdiği performansa lafım yok ancak yokuş aşağı aracı geri kaydırırken frene basınca neredeyse kulağı sağır edecek bir ötme sesi geliyor. Ustaya gösterdim hem disk hem balata değiştiği için bu ses olabilir dedi. İlk aylarda ses yoktu sonradan oluştu bu ses. Aracın durmasında sıkıntı olmadığı için pek umursamıyorum.. Gaziantep'deki İbrahim Dai ise  aldığınız motocraft marka balatalar orjinal olmayabilir yansanayisi üretiliyor demişti. Motocraftın orjinalini bulabilirsek sanslıymışız. 

Eski balalata ve disklerin durumunu aşağıda paylaşıyorum. Ustanın elleri karpostallık  :)

2015-02-1018.32.3567b20.jpg

2015-02-1018.31.35f4598.jpg

2015-02-1018.31.5917fc9.jpg

2015-02-1018.32.305613d.jpg

Yorum bağlantısı

Orijinal balatalarla 65 bin km yaptım.Yılbaşında bütün balataları motorcraftla değiştirdim.10 ay oldu arka frenlerde hala felaket ses var.Keşke kale alsaydım,ses yapsa da ucuza aldım diye kendimi avuturdum.

Abim,montaj sırasında bir hata olmuş olmasın ? Bende kullanıyorum sıfır ses.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Ağustos 2017 de, 155 binde bakım yapılırken "fren yapınca hafif titreme var" diyince usta disklerin bittiğini söylemişti ve en yakım parçacıdan Meyle (170 TL, orjinali 350 falandı) ön disk alıp takmıştık. 1 sene 15 bin km sonra yine başladı hafif  titreme, şimdi 185 bine geldik ve özellikle yüklü ve rampa aşağı fren yapınca tedirgin edecek şekilde sallanıyor araba. Volant baskı balata derken çok masraf etim dursun biraz diyordum ama hafta sonu 5 yetişkin 3 çocuk Korkuteli'nden Antalya'ya sallanırken (bilenler bilir dik ve virajlı) bir viraj öncesi epey korkuttu , frene biraz sert basmak isteyince direksiyon çıldırıyor, basmasam viraja set gireceğiz.

1- Şimdi bu meyle den dilimiz yandı, orjinali de çok pahalı, uzun süre başka bir alternatif kullanan var mı? 

2- Arka disk fabrikasyon ve aşınma görünmüyor değişmesi gerekir mi. (yıl şartı var mı triger gibi, motor soğutma suyu 10 yıl diyordu mesela)

3- Balata olarak ne önerirsiniz. Ön fren balata Kale 50 bin 3 yıl, arka Kale 30 bin 2 yıl olmuş, ön değişecek, arka disk değişirse değişeceğim ama kale almayacağım, sert ve frenleri zayıf hissediyorum takıldığından beri. 

4- Hidrolik de 3 yıl 50 bin olmuş marka önerisi var mı. 3 sene önce ne konuldu bilmiyorum bile.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Blueprint, Ferodo (eco olmayan), Textar deneyebilirsiniz.

Blueprint disk ATE balata kullandım ben Giulietta'da, orijinalden farksız.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

icer. Biraz tozlu ama sessiz ve tutunması soğukken bile çok iyi

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...