İçeriğe Yönlendir

Mondeo Stop-Start

Güney H. Baloğlu

Recommended Posts

Güney H. Baloğlu

Merhaba arkadaşlar,

2015 1.6 TDCI Mondeo Titanium sahibiyim.

Bildiğiniz gibi bu araçta oto stop-start var ve el freni yanındaki düğmeyle aktif-deaktif edilebiliyor.

Ancak bu işlem her kontak kapanıp açılışında varsayılan olarak aktif hale geliyor.

Bunu kalıcı olarak kapayabilir miyiz?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Antalya merkezdeyseniz? 120 sn süren trafik ışıkları için çok faydalı bir özellik. Neden sürekli kapalı kalmasını istiyorsunuz ki? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Yazılımsal veya donanımsal olarak müdahale edilerek kapatılabilir mi? bilemem ancak, kapatmak için araç yol bilgisayarında herhangi bir ibare yok. (Transit Custom)

neden tamamen kapatmak istiyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Güney H. Baloğlu

Kapatmak istiyorum çünkü Antalya'da klima neredeyse 8-9 ay kullanılıyor ve klima açıkken de stop-start arası süre sadece 30-40 sn. sürüyor ve uzun ışıklarda rahatsızlık dışında bir yararı olmuyor.
Yani motor bir kere kapanıp açıldıktan yani tekrar çalışma için marştaki anlık yüksek yakıtı harcadıktan sonra kısa süreli tasarrufun çok faydası olduğuna inanmıyorum.
Klima açık değilken çok​ daha uzun beklemede kalabiliyor ama dediğim gibi ya sıcaktan ya da yoğun yağmurda buğu giderme için klima genelde açık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sıcak havada evet klima malesef kapanıyor ama onun dışında start&stop sistemini kapatmayın derim, ben 1 senedir kullanıyorum hiç kapatmadım bugüne dek. Özellikle 1 dk civarı yanan kırmızı ışıklarda yakıt avantajı sağlıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

araç bilgisayarı menüsünden girip kalıcı olarak kapatabilirsiniz.Tam yerini hatırlamıyorum ama öyle bir seçenek var.Vites kolunun yanından sadece araç stop edene kadarki süreç iptal edilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim araçta yol bilgisayarında böyle bir kapatma yok. Elle manuel kapatıp açılabiliyor düğmesinden.. Ancak bende klima açıkken araç stop etmiyor. Birde bildiğim kadarıyla aracın normal marşa bastığında harcadığı yakıtla start-stop durumunda harcadığı yakıt miktarı aynı değil. Start stopta iken standby durumunda bekliyor.. yani yarım marş gibi bir durum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Yarın unutmazsam araç bilgisayarından bakarım.menüde olması gerekiyor.

Start stop durumunda 4.sn den sonra yakıt tasarrufu başlar.benim klima açıkkende devreye giriyor.sadece motor ısınması gerekiyor.eğer akünüz zayıflamışsa da start stop çalışmaz bunada dikkat edin.sürekli kısa mesafeli sürüşler aküyü zayıflatır.

Yorum bağlantısı
Güney H. Baloğlu

Teşekkür ederim yorum ve bilgiler için...

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Otomatik start stop iptali için izlenecek yol.

Direksiyon üzerinde sol tarafta bulunan araç bilgisayarından giriş yaparak sırayla;

Ayaralar->Araç->Oto.motor kapatma seçeneklerinden Oto.motor kapatma üzerinde bulunan tik i kaldırın artık motorunuz stop etmeyecektir.

Yorum bağlantısı
Güney H. Baloğlu

Direksiyon üzerinde sol tarafta bulunan araç bilgisayarından giriş yaparak sırayla;

Ayaralar->Araç->Oto.motor kapatma seçeneklerinden Oto.motor kapatma üzerinde bulunan tik i kaldırın artık motorunuz stop etmeyecektir.

Merhaba, daha önce de bakmıştım ama yine de tekrar kontrol ettim, bende araç menüsünde öyle bir seçenek yok, yazılım versiyonu mu farklı acaba?

Siz aracınızı ne zaman almıştınız? Ben Nisan'da aldım...

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Ben ekim ayında aldım henüz 1 ay oldu.Eğer sizde yoksa yazılım güncelleterek yaptırabilirsiniz diye tahmin ediyorum.Servise danışmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Güney H. Baloğlu

Ben ekim ayında aldım henüz 1 ay oldu.Eğer sizde yoksa yazılım güncelleterek yaptırabilirsiniz diye tahmin ediyorum.Servise danışmakta fayda var.

Bakın bu bilgi çok ilginç oldu, teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman Altıntop

Çok ilginç menüde olmasına rağmen benimki ecoboost [emoji4] ???

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

marşa basar basmaz gaza basıp derhal yola çıkıp hızlanmayı ben sevmiyorum. motor ne düşünür bilmem.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

marşa basar basmaz gaza basıp derhal yola çıkıp hızlanmayı ben sevmiyorum. motor ne düşünür bilmem.

Bende öyle düşünüyordum ama bütün otomobil üreticileri bu teknolojiye geçiş yaptılar demekki öyle çok zararlı değilmiş :)

Bir iki dakika çalıştırıp yola çıkılmalı denmesi hurafeymiş burdan bunu anladım.

Çok ilginç menüde olmasına rağmen benimki ecoboost [emoji4] ???

Demekki 1.5 ler için ayrı bir yazılım yapmamışlar.Kopyala yapıştır ile işi kolaylaştırmışlar :)

Yorum bağlantısı
Güney H. Baloğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar,

Benim yazılım versiyonum 4.32.14073

Sync 2 yazılımları linkte görülebilir:

https://en.wikipedia.org/wiki/MyFord_Touch

Bu listede benim yazılım versiyonum yer almıyor ancak muhtemelen 14122 grubunda yer alıyor.

Görüldüğü gibi Ekim'de 15128 versiyonu çıkmış, yani Ekimden sonra alanlardaki versiyon bu, menülerdeki farklar da bundan.

Ben de buna güncellemeyi düşünüyorum.v 

tarihinde Güney H. Baloğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Muhittin Özer

Merhaba arkadaşlar,

Ben de bu pazartesi teslim aldım aracımı. Menüde otomatik kapama işaretli olmasına rağmen şimdiye kadar hiç devreye girmedi. Devreye girmesi için gerekli şartlar nelerdir? Durduk yere servise götürmeyeyim şimdi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Merhaba arkadaşlar,

Ben de bu pazartesi teslim aldım aracımı. Menüde otomatik kapama işaretli olmasına rağmen şimdiye kadar hiç devreye girmedi. Devreye girmesi için gerekli şartlar nelerdir? Durduk yere servise götürmeyeyim şimdi.

1.5 benzinli modelde start-stop özelliği yok.Menu standart olduğu için sizdede görünebilir ama işlevsel değil.Aracınızda bir sorun yok yani.

Yorum bağlantısı
Muhittin Özer

1.5 benzinli modelde start-stop özelliği yok.Menu standart olduğu için sizdede görünebilir ama işlevsel değil.Aracınızda bir sorun yok yani.

Almadan önce 2 ay araçları araştırmış karşılaştırmış, izlemediği inceleme kalmamış biri olarak bunu nasıl atladım inanamıyorum şuan kendime :D Büyük hayal kırıklığı oldu ama neyse artık hayırlısı olsun :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Almadan önce 2 ay araçları araştırmış karşılaştırmış, izlemediği inceleme kalmamış biri olarak bunu nasıl atladım inanamıyorum şuan kendime :D Büyük hayal kırıklığı oldu ama neyse artık hayırlısı olsun :)

Olur öyle şeyler.İnsan bazen nasıl olsa vardır o özellik vardır diyor dikkat bile etmiyor.

Ancak bence gerekli bir özellik neden koymamışlar anlayamadım bende bence her araçta olması lazım.Özellikle bol trafik ışıklarının olduğu yerlerede yaşayanlar için gerekli bir tasarruf özelliği.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...