İçeriğe Yönlendir

Yokus Kalkis Sistemi Takildi

Caner Akıncı

Recommended Posts

Caner Akıncı

oncelikle hepinize iyi forumlar :)

arac 2015 titanium x 

anarya ile yokus tirmanirken yokus kalkis devreye girdi araci birakmadi 3.500 devire kadar bastim bana misin demedi

frene basmaya calistim tas gibi kendini kilitlemisti

bunun sebebi nedir acaba 

not:oncesinde abs kullanmadim hava az yagisliydi .Yokus kalkisi kapatip 1 tur attiktan sonra triiiinnkkk diye bi ses geldi sanki kablo kopmus gibi

su an frenler tutuyor eski formundan kayip yok

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

oncelikle hepinize iyi forumlar :)

arac 2015 titanium x 

anarya ile yokus tirmanirken 

Caner, Yaşın itibariyle ,bu kelimeyi bilmen dikkatimi çekti :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Haşmet abi ülkenin güney ve güneydoğusunda kullanılan tabir geri vites yerine anarya kelimesi kullanıyor . Ankara ya ilk yerleştiğimde burdakilerin bilmemesi ilkin de garibime gitmişti ama sonrasında öğrendiğim kadarı ile yeni nesil ve yaşıtlarım bilmiyordu bu kelimenin anlamını

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Haşmet abi ülkenin güney ve güneydoğusunda kullanılan tabir geri vites yerine anarya kelimesi kullanıyor . Ankara ya ilk yerleştiğimde burdakilerin bilmemesi ilkin de garibime gitmişti ama sonrasında öğrendiğim kadarı ile yeni nesil ve yaşıtlarım bilmiyordu bu kelimenin anlamını

Biliyorum, dediğin gibi asıl  o bölgeler kaynaklı ama  eskiden çoğu yerde kullanılırdı. Yeni  nesilin bilmesi dikkatimi çekti. Demek, halen kullanılıyor onu tahmin etmiyordum.

Sözcüğün kökeni, Fransızca  arka demek olan  " en arriere" den geliyor . Vites de Fransızcadır.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Biliyorum, dediğin gibi asıl  o bölgeler kaynaklı ama  eskiden çoğu yerde kullanılırdı. Yeni  nesilin bilmesi dikkatimi çekti. Demek, halen kullanılıyor onu tahmin etmiyordum.

Sözcüğün kökeni, Fransızca  arka demek olan  " en arriere" den geliyor . Vites de Fransızcadır.

ya direksiyona ne demeli  :) celalettin süğürtin hocamızı göreve çağırıyoruz.  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Haşmet abi kelimenin kökenini ve nasıl türediğini bilmiyorum ama tek bildiğim arabayı anarya ya al dediğimde yüzüme bakılan o tuhaf bakışı hiç unutmuyorum  :shok:

Yorum bağlantısı
Caner Akıncı

Caner, Yaşın itibariyle ,bu kelimeyi bilmen dikkatimi çekti :)

babam eski tir soforu oldugundan ister istemez o jargona hakim oluyoruz  :)

ayrica gaziantep 'de pek sosyete olmayanlar kullaniyor bayagi  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Konu başlığını görünce aracınıza yokuş kalkış sistemi taktırdığınızı düşündüm :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bir kez daha yapacağını sanmıyorum, bir tur. Attıktan sonra ses hangi aşamada geldi ve kitlenmiş yokuş kalkış sisteminden nasıl kurtuldunuz.

Yorum bağlantısı

babam eski tir soforu oldugundan ister istemez o jargona hakim oluyoruz :)

ayrica gaziantep 'de pek sosyete olmayanlar kullaniyor bayagi :)

Kelimenin kökeni Fransizca. Normalde sosyetik olmasi lazimdi ama eski dil olarak yerlesmis demek ki:)

Ulasim ile ilgili bircok terimi Fransizcadan almisiz uzun kullanim sonucu yazilimindan aksanina kadar Türkçe'leştirmişiz. Konusma esnasinda aksan vermedigimiz icin farkedemiyoruz.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Alarga Yapmak diye birşeyde duymuştum, u dönüşü yapmak/açıktan almak gibi kullanılan.. Belki o da bundan türemiştir :)

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Alarga Yapmak diye birşeyde duymuştum, u dönüşü yapmak/açıktan almak gibi kullanılan.. Belki o da bundan türemiştir :)

Alarga etmek, alargada kalmak, teknenin kıyıya bağlanmadan, açıkta demirli kalmasıdır.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Evvelden tüm ülke de kullanılırdı.Ben eskide kaldığını düşünmüştüm. Öğrenmiş oldum.

Evren'in belirttiği gibi ulaşım ile ilgili  deyimlerin çoğu Fransızca ve doğal olarak kendi söyleyişimize uydurmuşuz.

1950 le re kadar Yabancı dil denince ,Fransızca akla gelirdi.İngilizce hakimiyeti daha sonra.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

ben de anaryayı babamın görevi icabı 20 sene önce yaşadığımız mersinin gülnar ilçesinde öğrenmiştim. burada da konunun ilk mesajında görünce dikkatimi çekmişti.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Kelimenin kökeni Fransizca. Normalde sosyetik olmasi lazimdi ama eski dil olarak yerlesmis demek ki:)

Ulasim ile ilgili bircok terimi Fransizcadan almisiz uzun kullanim sonucu yazilimindan aksanina kadar Türkçe'leştirmişiz. Konusma esnasinda aksan vermedigimiz icin farkedemiyoruz.

Saygilarimla.

Aslında branşım gereği olarak bu tür ifadelere hemen dikkat kesiliririm.  Haşmet bey zaten tespiti yapmış, Evren bey de aynı doğrultuda onaylamış. En arrier (en: -de, -da, içinde gibi anlamlara gelen bir edat, arrier / arriere geri, arka anlamlarına gelen bir sözcük. Fransızca'da ve ingilizce'de yön / yer ifadelerinde edat (preposition) + isim soylu sözcük kullanılıyor.  Türkçemizde ise isim soylu sözcüğe ismin dört hal ekinden uygun olanı getiriliyor.

Sözcüklerin fransızca  telaffuzlarıTürkçe'deki söylenişe uygun olduğundan Türkçe'ye geçen sözcük İngilizce dahi olsa Fransızca söylenişiyle dilimize geçiyor ve kullanılıyor. Örnek: direction (dayrekşın) demek dilimize uymuyor, ama direksiyon sözcüğünü daha kolay söyleyebiliyoruz. Bir başka örnek: structure ingilizcedeki söylenişi straktçı, Fransızcadaki söylenişi strüktür.  Muscular (masılır) diye okunsa da Fransızca karşılığı olan musculair  (müsküler) daha kolay söylenebiliyor. champion (çempiyın) Fransızca'da şampiyon diye söyleniyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Karaman

Madem konu Fransizlasiyor,bende es anlami olmayan sozcuklere sahip olduklarindan,uluslar arasi antlasmalarin Fransizca yapildigi duymustum.

Yorum bağlantısı
Caner Akıncı

Bir kez daha yapacağını sanmıyorum, bir tur. Attıktan sonra ses hangi aşamada geldi ve kitlenmiş yokuş kalkış sisteminden nasıl kurtuldunuz.

yokus kalkis sistemini menuden kapattim ve vitesi bosa attim frenler kendini birakti

duz yolda tur atarken frene basmadigim bir sirada ses geldi

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

yokus kalkis sistemini menuden kapattim ve vitesi bosa attim frenler kendini birakti

duz yolda tur atarken frene basmadigim bir sirada ses geldi

akselerometre takılmış olabilir. Bir kez daha tekrarlarsa servise gitmek şart olmuş ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Avez vous professeur de français?

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Yok ağabey, 2. universitede Alman dili okudum. Dil bilim ağırlıklıydı.

Celallettin hocamız da teyit etti dediklerimizi.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy
(düzenlendi)

Yok ağabey, 2. universitede Alman dili okudum. Dil bilim ağırlıklıydı.

Celallettin hocamız da teyit etti dediklerimizi.

ee biz muhabbete fransız kaldık  :D

caner sende kusura bakma konuyu baltaladık ama..  :flowers:

tarihinde Serhat ipeksoy tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...