İçeriğe Yönlendir

Aracımda Kesici Yokmu?

Kadir Yolalan

Recommended Posts

Kadir Yolalan

merhaba arkadaşlar,

öncelikle aracım focus 1 2000 model 1.6 sedan ve benzinli

aracı ısınmı yada ısınmamış fark etmeden gaza sonuna kadar bastıgımda devir 7 görsede kesiciye girmiyor.

ben ilk başta bu modellerde kesici yok sandım ama varmış bende neden yok?

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Kardeşim benim. Motoru sıcakken ya da soğukken(!) kesiciye sokmaya çalışıp aracın motorunu yemekle fazla uğraşma bence. Ya da illa ki kesecem diyorsan sabah çalıştırıp ayağını gazdan çekme 7000 devri geçtikten bir süre sonra motor yağzıslıktan zaten kesilir  :D Ehliyetimizin ilk yıllarında hepimizde bir adrenalin patlaması hasıl oluyor bunu bende yaşadım :D Fakat 15 yaşındaki aracının kmsini ve motor kondisyonunu göz önüne alarak aracının özelliklerini ve sana verebileceklerini göz önünde bulundurman ve beklentilerini ona göre belirlemen hem sana hem de ailene doğuracak ekstra masrafları da ortadan kaldıracaktır. Bunu naçizane tavsiyem olarak gör senli benli konuşmamı da samimiyetimden say lütfen ;) Aracın kesiciye giriyordur fakat beklediğin vu tu tu tu sesini çok net almaman normal. Standart focus 1 lerde  kesici sırasında malum sesten ziyade neredeyse düz motor sesini alırsın. Örnek bir araç paylaştım malum siteden buldum. Araçta egzoz uygulaması ile alınan bir ses var fakat sen kabin içinde devir saatinin çekildiği sırada gelen sesi dikkate al. Muhtemelen senin aracın da bu şekildedir...

https://youtu.be/BQ2eb7OHcWM

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

vututu yapmaz. 7 binde  keser kalır. 7bini geçmez. makyajlılarda ise  biraz daha erken gibi kesiyordu ama yine vututu yok :p

Bu şekilde olmalıdır böyleyse normaldir.

böylemiydi sesi :p unutmuşum hey gidi günler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arabamı sıkıstırıp 5000 devire cıksam içim gidiyor  :(

hakkını vermek lazım.  teknik veri 6000dd de max güç diyor fabrika öyle olsa 5000 derdi :p

kesiciye girmek gereksiz ama  6bini görecek araba. yoksa sağır kalır 

Yorum bağlantısı
Kadir Yolalan

benim amacım hava atmak değil kesici motoru korumak için var olması gereken bir uygulama öyle denemek geldi aklıma vutu olmasada ateşlemenin kesildiğini anlamak gerekirdi ben fark etmedim hiç doğru 7yi geçmiyor zaten geçemezde fakat ben şu ana kadar kesiciye girmeyen araç görmedim ondan sordum :D
araç içinde normal ses geliyor müsait zamanda dışarıdanda denemek lazım.

burda farklı konuda gördüm 3. vitesde 155 görmesi lazımmış sanırım focus 1'ler düz yol bulursam onuda test edicem aracı tanımak gerek yoksa araç benzinli 3. devri gördüğü gibi vites atarım 4. deviri hiç görmem :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...