İçeriğe Yönlendir

Ayna Arkası Sinyal Ve Plakalık Led Uygulaması

Görkem Azizoğlu

Recommended Posts

Görkem Azizoğlu

Çinden farklı kalitede 2 parça led getirttim ama ikiside 1 aydan fazla dayanmadı. Çare olarak her zamanki gibi el yapımı lede tekrardan döndüm. Işık şiddeti tam istediğim gibi oldu.  :)

İşlemler;

Plaka ampulü yuvalarını çıkartıp kıl testere ile ışık dağıtan kısımları gövdeden ayırdım. İçine tam oturacak şekilde pertinaksı kesip ledleri yerleştirdim. Işık dağıtan plastikleri tekrar monte ederek yerlerine taktım.

MWbvRa.jpg

QW07yV.jpg

0LaBrW.jpg

Ayna zemini arkası sinyali fiestama uygulamıştım. C-max'e de yapma zamanı gelmişti.

İşlemler;

Aynaları söküp (sadece camları) eve getirdikten sonra sıcak hava tabancası ile çerçevelerini aynalardan ayırdım. Ayna rezistanlarını da söküp ayna zeminine ulaştım. Ledler hazır şekilde çinden geldi, ayna arkasına sabitleyip üstüne rezistansı yerleştirip çerçeveyi taktım. Çerçevede ufak bir delik açıp kabloyu görünmeyecek ve kasmayacak bir şekilde aynanın kasasının içine çıkardım. Aynadaki sinyalden elektriği alarak ledlere bağladım. 

XJjXl6.jpg

bYaG9V.jpg

d0aGML.jpg

523Qqq.jpg

AgvkGX.jpg

J6MlWB.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=I5Jc6jdcUIE&feature

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Elinize sağlık güzel olmuş. Ancak o ayna daki sinyal gece sola ya da sağa manevra esnasında ölü alan yaratır gibi geldi sanki 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Elinize sağlık güzel olmuş. Ancak o ayna daki sinyal gece sola ya da sağa manevra esnasında ölü alan yaratır gibi geldi sanki 

Teşekkürler. :) Işık şiddeti çok kararında ledin özelliğinden dolayı, o yüzden aynaya baktığınızda çok rahat görüyorsunuz sol sağ çapraz alanları.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Aynadaki ledleri çok beğendim. Ancak, sinyal hızı yavaşlamış görünüyor...

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Aynadaki ledleri çok beğendim. Ancak, sinyal hızı yavaşlamış görünüyor...

Kumandadan kapı kilitlerini açarak gösterdim süresi daha uzun olduğu için daha rahat görünür diyerek. Yani sinyal süresi hâlâ aynı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel

Şu ayna ledlerinden facebook'da sponsorlu reklamlar çok görmeye başladım bende alıp takdırcam hoş olmuş sizinkide emeğinize sağlık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Çook güzel olmuş ellerinize sağlık, şu plakadaki pleksileri keşke sökseniz, çok kötü gözüküyor

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Elinize saglik gule gule kullanin. Bende yaptirdim bu sistemi yaklasık 1 senedir kullaniyorum henuz birsey olmadi.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Çook güzel olmuş ellerinize sağlık, şu plakadaki pleksileri keşke sökseniz, çok kötü gözüküyor

Plakayı alır almaz yaptırdım zevkler ve renkler demek ki :D

Elinize saglik gule gule kullanin. Bende yaptirdim bu sistemi yaklasık 1 senedir kullaniyorum henuz birsey olmadi.

Teşekkürler, Fiestamda da 5 6 ay kullandım, insan sinyal verirken keyif alıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Üstad ayna sinyali yaptırmak için ille aynaların elektrikli mi olması gerek?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Üstad ayna sinyali yaptırmak için ille aynaların elektrikli mi olması gerek?

Estafurullah. Elektrikli aynaya gerek yok sadece sinyal için elektrik alabileceğiniz bir sinyal bulun, çamurluk olur ayna içi sinyal olur.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Plakayı alır almaz yaptırdım zevkler ve renkler demek ki :D

Teşekkürler, Fiestamda da 5 6 ay kullandım, insan sinyal verirken keyif alıyor :)

Evet cok guzel bir goruntu oluyor. Goren insanlarda cok begendi bugune kadar[emoji2]
Yorum bağlantısı
Giray Çakır

Emeğinize sağlık.Plakalık ledi için bu tip sistem yerine oldukça başarılı led ampüller niye tercihiniz olmadı?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Emeğinize sağlık.Plakalık ledi için bu tip sistem yerine oldukça başarılı led ampüller niye tercihiniz olmadı?

Teşekkürler. 2 farklı Led kullandım ikiside göz kırpmaya başladi. E evde de bol bol Led olduğu Ve cmaxin arıza ışığı yakmadığını öğrendiğim için. :)
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Cemil Kaynak

Çok güzel olmuş emeğinize sağlık. İnternette farklı araç çalışmalarını izlemiştim C-Max ı ilk defa görüm.

Bende camı sökmek istiyorum Cam nasıl sökülüyor?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Çok güzel olmuş emeğinize sağlık. İnternette farklı araç çalışmalarını izlemiştim C-Max ı ilk defa görüm.

Bende camı sökmek istiyorum Cam nasıl sökülüyor?

Teşekkürler. Ayna camını ayna tasından ayırmak için sol aynayı en içe ve en alta ayarlayın. Küçük tırnaklar var camı kasaya bağlayan, ince tornavida yardımıyla o tırnakların 2 çift kadarını kırmadan kastırın ayna camı çıkacaktır. Kızdırma soketinden ayırıp asıl ve meşakkatli iş olan ayna camından çerçevesini ve kızdırma pedini ayırma kısmına geçin. Ledi yerleştirip tersi şekilde toplayın.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemil Kaynak

Teşekkürler. Ayna camını ayna tasından ayırmak için sol aynayı en içe ve en alta ayarlayın. Küçük tırnaklar var camı kasaya bağlayan, ince tornavida yardımıyla o tırnakların 2 çift kadarını kırmadan kastırın ayna camı çıkacaktır. Kızdırma soketinden ayırıp asıl ve meşakkatli iş olan ayna camından çerçevesini ve kızdırma pedini ayırma kısmına geçin. Ledi yerleştirip tersi şekilde toplayın.

Bilgi için teşekkür ederim. Yarın denemesini yapıcam.

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Bu ayna ısıtmaları ne zaman devreye giriyor? Ön cam ısıtmayla birlikte olabilir mi?

bYaG9V.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Taha Kaytazoğlu

Selamın Aleyküm.

Emeğinize sağlık gerçekten çok hoş duruyor. Yan tarafta sinyali göremeyecek bir konumda olan araç ya da yaya bu uygulamayı rahatlıkla görür ve kendini ona göre güvene alır.  :bravo:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Görkem Azizoğlu

Selamın Aleyküm.

Emeğinize sağlık gerçekten çok hoş duruyor. Yan tarafta sinyali göremeyecek bir konumda olan araç ya da yaya bu uygulamayı rahatlıkla görür ve kendini ona göre güvene alır. :bravo::nazar:

Ve Aleykümselam sağolun. Hem işlevsellik hem estetik açıdan güzel duruyor evet. :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...