İçeriğe Yönlendir

Antipatinaj Nasıl Aktif Hale Getirilir?

Burak Selver

Recommended Posts

Burak Selver

Öncelikle merhaba arkadaşlar aracım imzamdada belirttiğim gibi mk1 glx mondeo, gelelim şimdi sorunumuza

Sorunum aracımda bulunan antipatinaj sistemi devrede değil araç rahat patinaj atabiliyor göstergede ise sadece kontajı ilk açtığım zaman ışığı yanıyor ve aracı çalıştırdığımdada sönüyor. mk1 lerin anti patinaj düğmesi direksiyonun hemen arkasında bulunuyo o düğmeye bastığımda ise hiçbirşey olmuyo ne ışık yanıp sönüyo nede değişen birşey oluyo ekstra olarak abs'de de aynı şekilde devrede değil ve göstergede ışığı kontağı açınca yanıp sönüyor ani bir frende araç kızaklıyo direk sorun nerde acaba bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Anti patinaj sürekli devrede olan bir sistemdir. Mevcut düğme anti patinaj sistemini devreden çıkartmak için mevcuttur. Bu sistemin çalışmaması ve abs bin devrede olmaması bu sistemlerle ilgili bir problem olduğunu gösteriyor.  Ani frene kızaklama olarak bahsettiğiniz sorunda kızaklama esnasında takırtı oluyor mu? Olmadan kızaklıyorsa sistem devrede değildir. Aracınızı servise göstermenizi tavsiye ederim. Bir de bu anti patinaj düğmesi olarak adlandırdığımız düğmenin bir resmini yükleyebilir misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Selver

Anti patinaj sürekli devrede olan bir sistemdir. Mevcut düğme anti patinaj sistemini devreden çıkartmak için mevcuttur. Bu sistemin çalışmaması ve abs bin devrede olmaması bu sistemlerle ilgili bir problem olduğunu gösteriyor.  Ani frene kızaklama olarak bahsettiğiniz sorunda kızaklama esnasında takırtı oluyor mu? Olmadan kızaklıyorsa sistem devrede değildir. Aracınızı servise göstermenizi tavsiye ederim. Bir de bu anti patinaj düğmesi olarak adlandırdığımız düğmenin bir resmini yükleyebilir misiniz?

benim sorunumda burda işte sistem devrede değil farkediyorum çünkü araç yokuşlarda falan kalkış yaptığım zamanlarda patinaj çekiyo direk gaza yüklenmeme rağmen vede lastiklerim sıfır pirelli markadır acaba varsa eğer sigortası falanmı attı diye düşündüm çünkü hem abs hemde tcs devrede değil abs nin işleyişini biliyorum tıkırtıdan kastınızı anladım ama yok devrede değil abs servise gösterebilirim şuanda aracın yanında değilim ama en kısa zamanda fotosunu yolluyucam

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Şimdi sistem devre dışı olduğunda ekranda ikaz lambası yanar. Sair durumlarda sistem devrededir. Araç patinaja düştüğünde bu ikaz lambası yanıp sönerek devrede olduğunu aracın patinaj çektiğini belirtir. Patinaj esnasında ikaz yanmıyorsa sistem arızalıdır. Ayrıca lastik seçiminiz iyi değilse TCS sistemine rağmen araç patinaj düşer ancak ekranda yanıp sönen uyarı ışığı olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Konuya ugradik ama Murat Ersel Bey herseyi aciklamsi sagolsun. Bize de begenmek dustu:)

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Burak Selver

Şimdi sistem devre dışı olduğunda ekranda ikaz lambası yanar. Sair durumlarda sistem devrededir. Araç patinaja düştüğünde bu ikaz lambası yanıp sönerek devrede olduğunu aracın patinaj çektiğini belirtir. Patinaj esnasında ikaz yanmıyorsa sistem arızalıdır. Ayrıca lastik seçiminiz iyi değilse TCS sistemine rağmen araç patinaj düşer ancak ekranda yanıp sönen uyarı ışığı olur

anlamadığım noktada bu işte göstergede ikaz lambası yanmıyor fakat devredede değil  dediğiniz gibi bir ışık yanma sönme gibi birşeyde olmadı aracın üstündeki jantlar standart jant çapından büyük dolayısıyla lastik ebadıda büyük sanırım bu bir sorun teşkil edebilirmi

ilgileriniz için teşekkür ederim ayrıca

http://i1191.photobucket.com/albums/z464/thorsten111/SAM_0705.jpg

şöyle bir temsili fotoğraf buldum alıntı yaptım daha doğrusu aracım aynı sadece bu fotodaki araç sağdan direksiyonlu TCS düğmeside direksiyon simidinin sol kısmındaki aradan görünen düğme

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sistem de ciddi bir arıza var bence. Bu beyin arızası da olabilir tesisat arızası da.  Aracın eski sahibi ikaz lambası yanması için geçici bir devre koymuş olabilir. Çoğunlukla abs esp ve TCS aynı sistem üzerinden çalışır. Bence acilen bir servise gidin.

Yorum bağlantısı
Burak Selver
(düzenlendi)

Sistem de ciddi bir arıza var bence. Bu beyin arızası da olabilir tesisat arızası da.  Aracın eski sahibi ikaz lambası yanması için geçici bir devre koymuş olabilir. Çoğunlukla abs esp ve TCS aynı sistem üzerinden çalışır. Bence acilen bir servise gidin.

Çok teşekkürler

birde aklıma şöyle bir sorun geldi aracım önden veya alttan bir darbesi var değişen yok ama kaputta ffalan düzeltmeler var aracın sürücü airbag patlamış yenisini takmışlar ama ikaz ışığı yanıyor birde rot balanscımın söylediğine göre sol ön lastik çok çok az geride abs zaten aracı alcağım zaman arızalı olduğunu söylemişlerdi acaba araç aldığı darbeden dolayı falan bu sistem zarar görmüş olabilirmi dediğiniz gibi servise gitmekte bir fayda var izmirde olduğum içinde avantajlıyım sabri ustama burdan selamlar saygılar :bravo:

tarihinde Burak Selver tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Kesinlikle darbe ve kaza bu sistemin arıza yapmasına neden olur hele de alttan darbe kesin etkiler. Allah kolaylık versin oldukça maliyetli ve meşakkatli bir süreç. Darbeli araba almasaydınız keşke

Airbag ikaz ışığının yanmasının nedeni de takılan airbagler in kodlaması yapılmadığındandır.  Yani şu an airbagler de faal değil

Yorum bağlantısı
Burak Selver

Kesinlikle darbe ve kaza bu sistemin arıza yapmasına neden olur hele de alttan darbe kesin etkiler. Allah kolaylık versin oldukça maliyetli ve meşakkatli bir süreç. Darbeli araba almasaydınız keşke

Airbag ikaz ışığının yanmasının nedeni de takılan airbagler in kodlaması yapılmadığındandır.  Yani şu an airbagler de faal değil

alttan değilde sol önden falan darbesi olabilir ayrıca araç zaten 1994 model öyle çok büyük kazası olmadığı sürece önemli değil bu tür şeyler sadece sol ön kapı değişik kaput ve çamurlukta işlem var sanırım ön podyede falan hiçbirşey yok sanırım sistemde bu sebeple arızalı olablir çokta önemli değil ya arıza çok büyük meblağlara halledilicekse evet evet onun farkındayım Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aracın en önemli sistemi güvenlik sistemi kendiniz ve karşınızdıkilerin sağlığı için geçiştirilip önemsenmeyecek bir arıza değil. Naçisane tavsiyem ilk bu sisteme el atın. 

Rica ederim.  Yardımcı olabildiysem ne mutlu 

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Benim aracımdada antipatinaja basınca airbağ ışığıda yanıyor.Bir kasaplık iş yapılmış ama anlıyamadım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen arızalı ve uyarı ışığı şarj yada yağ lambası ile paralel bağlanmıştır.. 

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Ama aktif Mehmet bey bende onu anlıyamadım antipatinaj devredeyken pati atmaya  çalıştığımda araç kendini frenliyor düğmeye bastığımda devre dışı kalıyor ,Birtek aklıma airbağmi devre dışı diyorum tabi onuda denemek :) allah korusun şansım yok  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sıfırken bile arıza yapabilitord. beyini le pek ilgisi olşmayan mekanik gaz teli mnatığı ile çalışır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...