İçeriğe Yönlendir

El Freni Çekili Unutmak.

Atakan Ulusoy

Recommended Posts

Atakan Ulusoy

Arkadaşlar sizlere acil bir konuda yardım istiyorum..

Eşim Fiestayla.. 2-3 Km kadar el freni çekik vaziyette sürmüş.. varacağı yere gelince el freninin çekik olduğunu fark etmiş..

Bu durumun bana dezavantajı nedir?

El Frenini tekrar ayarlatmam gerekiyor mu?

Şuan çekili vaziyette yine araba gitmiyor fakat dik rampalarda geri kaymasından endişe ettiğim için tekrar bir ayar yaptırmam gerekiyor mu? 

İlgilenirseniz sevinirim..

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Balatalardaki aşınma kritik seviyede değilse sorun yok hiç bişey olmaz.Sonuçta ön balata gibi düşünün frene bastıkça fren ayarı yapılmıyor sadece aşınan balata değişiyor.

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Şimdi şu yüzden sordum.. El freni kolunu yukarı ne kadar çekersek o kadar sıkmıyor mu  balatalar.. şimdi aşındıysa yukarı maximumda çekersek yeteri baskıyı yapmayabilir mi acaba diye endişem.. acaba el freni telini biraz gerdirmek gibi bir ayar var mı diye sordum.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Şimdi şu yüzden sordum.. El freni kolunu yukarı ne kadar çekersek o kadar sıkmıyor mu  balatalar.. şimdi aşındıysa yukarı maximumda çekersek yeteri baskıyı yapmayabilir mi acaba diye endişem.. acaba el freni telini biraz gerdirmek gibi bir ayar var mı diye sordum.

Benim fikrim araç 2-3 km gidebildiğine göre tam sonuna kadar çekili değildi.

Tam çekili değilse 2-3 km de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Arka balataları bi kontrol ettirmekte fayda var.

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Sıkıntı olacağını düşünmüyorum..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Durum böyle olmamıştır heralde.Araçlar el freniyle yürüyünce uyarı veriyor ama normal tam çekince bırakmıyorsa sorun yoktur tahminimce

Bu durumda olan balataya değil, lastiğe olmuştur :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sıkıntı olmaz, benim araç çok daha uzun mesafede el freni çekili yürüdü sıkıntı olmadı...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Frenleriniz tutuyorsa sıkıntı yok, eşinize bol bol bu konu için takılabilirsiniz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

2-3 km gidebildiyse zaten fazla çekili değil Demektir. Bundan dolayı pek zarar veremez. Zarar verecek kadar sıkı olsaydı aracı rahat götüremezdi.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

ayarı otomatik yapar.balatalar aşınsa bile otomatik olarak olması gereken yere gelir.

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

geçmiş olsun. uyarı tonu yok mu aracınızda. bende unutmuştum. kemer uyarısı gibi bir sesle ömrümü yemişti. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Yığılı

Fiesta'larda bu uyarı var mı? Ben de yaklaşık 150metre gittim uyarı ötmemişti diye hatırlıyorum. gariplik olduğunu kendim farkedip durmuştum..

Yorum bağlantısı
Fatih Karaman

Hiz kadraninin ortasinda (!)cikiyor.Konsolda bilgi ekraninda yaziyor.Sesli ikaz veriyor.Balatalardan koku geliyor.Daha ne yapsin?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Gidebildiğine göre tam çekili değilmiş el freni. Kampanalar biraz ısınmıştır o kadar. Önder söylemiş zaten kampana içinde otomatik gergi vardır o gergi çok kirli paslı değilse zaten düzeltmiştir ayarını, kaldı ki 2-3 km uzun yolda frene basınca da arka frenler arabayı yavaşlatmak adına devrede oluyorlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...