İçeriğe Yönlendir

Ön Amörtisör Değişimi

Suat Set

Recommended Posts

Suat Set

Arkadaşlar merhaba. 2008 tdci 2.0 sahibiyim. Usta ön sol amörtisör patlak olduğunu söyledi. Buna yönelik olarak;

1. Forumdan takip ettiğim için ön 2 amörtisörü de değiştireceğim.

2. Motorcraft tercihim. Fakat buna en yakın ve daha ucuz bir marka var mı?

3. Ön amörtisörle beraber değiştirmem gereken yine ön takımla ilgili (aracın konforuna katkı sağlayacak) başka bir parça var mı?

4. Bu değişimi 10 bin bakımı ile beraber yaptıracağım. Kazıklanmamak için ne kadar ödemeliyim?

Sorularım bunlar. Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekürler.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bende focus var ön amortisörleri sachs marka ile değiştirdim . Herhangi bir sıkıntı yok memnunum arabada eskisine göre sert veya daha yumuşak bir hal almadı orjinal gibi oldu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ben de Focus aracımda Monroe ile değiştirmiştim, biraz daha sertleşti sanırım.

Yorum bağlantısı
Suat Set

Bende focus var ön amortisörleri sachs marka ile değiştirdim . Herhangi bir sıkıntı yok memnunum arabada eskisine göre sert veya daha yumuşak bir hal almadı orjinal gibi oldu.

Teşekürler. Arkalar da mı aynı marka

Ben de Focus aracımda Monroe ile değiştirmiştim, biraz daha sertleşti sanırım.

Bir çok yerde reklamını görmüştüm o markanın ama fikrim yoktu teşekürler
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Teşekürler. Arkalar da mı aynı marka

Ben sadece önleri değiştirdim arkalar fabrikanın taktığı ama onlardada yağ kaçağı var onlarıda sacsh ile değiştireceğim. Yalnız bazılarının üzerinde made in p.r.c. yazıyormuş onlardan almayın

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim sağ önde de yağ kaçağı var, müsait bir ara önlere 2 adet sachs alacağım.

Yorum bağlantısı
Suat Set

Ben sadece önleri değiştirdim arkalar fabrikanın taktığı ama onlardada yağ kaçağı var onlarıda sacsh ile değiştireceğim. Yalnız bazılarının üzerinde made in p.r.c. yazıyormuş onlardan almayın

Sachstan gayet memnunsunuz o zaman.

Patlak olduğunu nasıl anladınız, belirtileri ne oldu?

Usta öyle dedi. Zaten çukurlarda da hissettiriyor kendisini patlak amörtisör
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Aracınızdaki amatisörün orjinali zaten SACHS markadır, Motocraft SACHS'a fason üretim yaptırır kendi markası adı altında araca takar. SACHS marka alın sıkıntı yaşamazsınız ve orjinalini kullanmış olursunuz aynı zamanda ekonomi yaparsınız.

Yorum bağlantısı

Bende de Mert önceden Sachs ile değiştirmiş ön amortisörleri ama bende çabuk patladı, gerçi istanbul yolları malum  :angry:  Yerine trv taktım gazlı, gayet rahat ve yumuşak kullanımı var,çukur ve kasislerde çok farkettirdi.

Yorum bağlantısı
Suat Set

Bende de Mert önceden Sachs ile değiştirmiş ön amortisörleri ama bende çabuk patladı, gerçi istanbul yolları malum :angry: Yerine trv taktım gazlı, gayet rahat ve yumuşak kullanımı var,çukur ve kasislerde çok farkettirdi.

Gazlı olmasına dikkat etmek gerek doğru mu

Aracınızdaki amatisörün orjinali zaten SACHS markadır, Motocraft SACHS'a fason üretim yaptırır kendi markası adı altında araca takar. SACHS marka alın sıkıntı yaşamazsınız ve orjinalini kullanmış olursunuz aynı zamanda ekonomi yaparsınız.

Sachs gazlı varsa ona bakmalı o zaman. Gazlılar daha iyi diyenler de var. Gaz olayında fikrim yok açıkçası
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Gazlı olmasına dikkat etmek gerek doğru mu

Sachs gazlı varsa ona bakmalı o zaman. Gazlılar daha iyi diyenler de var. Gaz olayında fikrim yok açıkçası

Gazlı veya yağlı amortisörün arasında farkı net olarak bilemiyorum. hangisi iyi veya kötü olarak yorum yapmakta zor. Ancak aracın orjinali yağlı ve Sachs marka. Ayrıca yürüyen aksama uygun olarak orjinalinde yağlı amortisör kullanılmış. Sürüş dinamiklerinde eksi bir duruma mahal vermemek adına, mevcut olanla değiştirmeniz daha mantıklı olacaktır.

Yorum bağlantısı

Tercih tamamen sizin, yağlı veya gazlı ne derece avantajı vardır bilmiyorum ama sachs 130 tl ilen ben trv için 170 tl vermiştim(150 de olabilir tam hatırlayamadım) ama taktıktan sonra yumuşadığı kesinlikle farkediliyor.Eskişehir buluşmasında Mert de sürdüğünde çok yumuşamış demişti.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Tercih tamamen sizin, yağlı veya gazlı ne derece avantajı vardır bilmiyorum ama sachs 130 tl ilen ben trv için 170 tl vermiştim(150 de olabilir tam hatırlayamadım) ama taktıktan sonra yumuşadığı kesinlikle farkediliyor.Eskişehir buluşmasında Mert de sürdüğünde çok yumuşamış demişti.

Oynama genleriyle [emoji23] bu araba sert
Yorum bağlantısı

Oynama genleriyle [emoji23] bu araba sert

çok sert be kardeşim:) hani sertliği de geçtim kasislerde fln çatır çutur ediyo gibiydi :) şimdi tıs tıs geçiyor
Yorum bağlantısı
Suat Set

4 amörtisörü de değiştirmek için (sachs) malzeme fiyatı 800 tl diye tahmin ediyorum. Mk4 2.0 tdci. Aynı zamanda 10bin bkm 300 tl tutsa işçilikle 1600e hallolur diye düşünüyorum.
Yorum bağlantısı
Suat Set

4 amörtisörü de değiştirmek için (sachs) malzeme fiyatı 800 tl diye tahmin ediyorum. Mk4 2.0 tdci. Aynı zamanda 10bin bkm 300 tl tutsa işçilikle 1600e hallolur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Sachstan gayet memnunsunuz o zaman.

Usta öyle dedi. Zaten çukurlarda da hissettiriyor kendisini patlak amörtisör

.ben memnunum hiç bir sıkıntım yok zaten motorcraftıda sacsh üretiyormuş.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Suat Set

Arkadaşlar monroe taktırdım önlere. Şimdilik memnunum. Tanesi 210 tl. Aksaray'dan aldım. Bir de 10 bin bakımı yaptırdım. Kaliteli işçiliğinden dolayı maslak no namede Osman ustaya çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...