Levent Akartuna 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 Selamlar, 1998 model Ford ka aracımız var.Sıkıntı ise, arac vites değişimi sırasında debriyaja bastığımda, vitesi ikiden üçe atacağım sırada yada üçten dörde sanki ;araç boştayken gaza basıyormuş gibi ses çıkartıyor.(gazdan ayağımı çekince motor devri kendiliğinden yükseliyor ve rolantide yüksek çalışıyor.) Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz ile yardımcı olabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Musa Değerli 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 (düzenlendi) Aynı dertten muzdariptim. 1-Gaz kelebeği ''sökülüp'' temizlendi.(Normlde araca gaz verip içine spreyi sıkıyor tamam diyor o ustadan kaçın) 2-Rolanti valfi temizliği,temizlik çözmez ise değişim 3-Maf sensörü temizliği(Birçok usta yanaşmıyor söküp temizlemeye ama ısrarla arayın) Sonrasında çiçek gibi olacak.bende öyle oldu. Ek bilgi yavaş yavaş baskı balata siparişinizi verin yakında lazım olacak değişim için.Bu şekilde kullanarak bayağı bir aşınıyor 17 Kasım 2015 tarihinde Musa Değerli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Akartuna 17 Kasım 2015 Yazar Paylaş 17 Kasım 2015 Aynı dertten muzdariptim. 1-Gaz kelebeği ''sökülüp'' temizlendi.(Normlde araca gaz verip içine spreyi sıkıyor tamam diyor o ustadan kaçın) 2-Rolanti valfi temizliği,temizlik çözmez ise değişim 3-Maf sensörü temizliği(Birçok usta yanaşmıyor söküp temizlemeye ama ısrarla arayın) Sonrasında çiçek gibi olacak.bende öyle oldu. Ek bilgi yavaş yavaş baskı balata siparişinizi verin yakında lazım olacak değişim için.Bu şekilde kullanarak bayağı bir aşınıyor Yorumunuz için teşekkür ederim.Ortalama ne kadar bir masraf çıkartır? Yorum bağlantısı
Musa Değerli 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 (düzenlendi) Yorumunuz için teşekkür ederim.Ortalama ne kadar bir masraf çıkartır? Ben götürdüğüm yerde bunları+subap ayarını+yağ filtre,şanzıman yağı+Sağının solunun kontrolü 100 lira verdim ama malzemelerin hepsini ben alıp götürdüm.Açılmayan yağ tapalarımın da açılması yanında hediye oldu ayrıca.İşçilik bana makul geldi 17 Kasım 2015 tarihinde Musa Değerli tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Durkac 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 Rolanti valfinin yeri nerede ve nasıl temizlenir pekala ? Birde bende bu bi süre yaşandı yaklaşık bu biçimde 500 km kullandım aracı ve buna mukabil araçta ikinci viteste birde filan sanki bir ses geliyor vitese çektiğimde arabayı Baskı balatam bu süreçte zarar görmüşmüdür ? Birde bu baskı balata yenilemek kaça mal olur acaba ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 debriyaja basarken rölantinin yükselmesi bir özelliktir. konfor ve akıcı sürüş için 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Durkac 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 (düzenlendi) debriyaja basarken rölantinin yükselmesi bir özelliktir. konfor ve akıcı sürüş için Peki bu aracda surus esnasinda silkelemeye sebep olmuyor mu ? Zira vites gecisleri bende fazla hissediliyor Benzinli arac icin garip geldi bana 17 Kasım 2015 tarihinde Mehmet Ali Durkac tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren GÜZELKAN 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 debriyaja basarken rölantinin yükselmesi bir özelliktir. konfor ve akıcı sürüş içinYanlis biliyosam affola , bu devriyaja basmada rolantinin yukselmesi benim bildigim genelde dizel araclarda oluyor ve oda genelde turbo lag i onlemek icin diye biliyorum.. benzinli aracta turbosuz ise boyle bir ozellik olacagini zannetmiyorum... Yorum bağlantısı
Levent Akartuna 18 Kasım 2015 Yazar Paylaş 18 Kasım 2015 debriyaja basarken rölantinin yükselmesi bir özelliktir. konfor ve akıcı sürüş için Çağlar bey ,bu yazdıklarınız araçta sorun yok demek anlamına mı geliyor.? Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Kasım 2015 Paylaş 18 Kasım 2015 Merhaba, Devir yükselmesinden kasıt, nasıl bir yükselme? Araç bağırıyor mu? Yorum bağlantısı
Levent Akartuna 19 Kasım 2015 Yazar Paylaş 19 Kasım 2015 Merhaba, Devir yükselmesinden kasıt, nasıl bir yükselme? Araç bağırıyor mu? Bağırıyor derken izah etmeye çalışıtığım,araç boşta iken gaza bastığınızda çıkan ses gibi bir ses duyuyorum,vites değişimi sırasında. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Kasım 2015 Paylaş 19 Kasım 2015 Bağırıyor derken izah etmeye çalışıtığım,araç boşta iken gaza bastığınızda çıkan ses gibi bir ses duyuyorum,vites değişimi sırasında. Rölanti valfinizi kontrol ettirmeniz gerekirse değiştirtmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde hız sensörüne de bakılmasında fayda var. Yorum bağlantısı
Musa Değerli 19 Kasım 2015 Paylaş 19 Kasım 2015 Rölanti valfinizi kontrol ettirmeniz gerekirse değiştirtmeniz gerekmektedir. Aynı şekilde hız sensörüne de bakılmasında fayda var. Bende bu sıkıntı hız sensörünü yeniledikten sonra çıktı.Öncesinde sensör ipta edilmişti arada stop ediyordu ama vites geçerken bağırmıyordu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Kasım 2015 Paylaş 19 Kasım 2015 Sensor değişimi sonrasi aku sokulup takilip yakıt haritasi sifirlanmasi siddetle tavsiye olunur. Yorum bağlantısı
Niyazi Mamuşa 18 Aralık 2015 Paylaş 18 Aralık 2015 Ayni sorun bendede var ve cok sinir bozucu yarin ilk isim pc ye balayip sorunu cozdurmek ve rolanti motorunu degistirince cikti boyle birsey birde km okuyucu nerede ? Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin 10 Şubat 2016 Paylaş 10 Şubat 2016 Herkesi iyi akşamlar. Yüksek devirde vites değiştirdiğimde araç kendisi gaz vermiyor ancak daha düşük bir devirde vites değiştirdiğimde araç kendi kendine gaz veriyor. Bu durum normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Sensor değişimi sonrasi aku sokulup takilip yakıt haritasi sifirlanmasi siddetle tavsiye olunur. herzamanki gibi imdata yetiştiniz sani bey çok teşekkürler rolanti valfini değiştirdim hız sensörünü değiştirdim ama hala araç kendi kendine gaz veriyordu sizin bu kısa ve öz yazınız sayesinde araçta ses kalmadı benim araç lpg li benzine aldım akünün eksi olan kutup başını çıkarttım 15-20 dakika sonra çalıştırdım 1-2 günde benzinde 100km ye kadar yol yaptım sonra tekrar lpg ye aldım sorun kalmadı sensörleri değiştirdiğiniz halde hala aracınız kendiliğinden veya debriyaja bastığınızda gaz veriyorsa çare burda 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Lpg kalibrasyonunu tekrar yaptırmayı atlamayın. Geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 teşekkürler lpg kalibrasyonu yaptırmadım nasıl olduğunu çözersem ilk işim o olacak Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 teşekkürler lpg kalibrasyonu yaptırmadım nasıl olduğunu çözersem ilk işim o olacak LPG üreticinizin bayiisine giderseniz onlar yapacaklar. Şu halde lpg'niz çok yakıyor olmalı. Yorum bağlantısı
Doğa Torpil 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 Ben de aynı sorundan muzdaribim yalnız radyoyu söküp seri numarasını göremiyorum böylece radyonun kodunu bilemiyorum diye kutup başını sökemiyorum. Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 LPG üreticinizin bayiisine giderseniz onlar yapacaklar. Şu halde lpg'niz çok yakıyor olmalı. aslında evet çok yakıyor ama artık vites değişiminde veya boşta iken kendiliğinden gaz vermediği için çok yakmasına odaklanamadım ilk iş onu da yapmam lazım oldu saygılar 1 Yorum bağlantısı
Doğa Torpil 20 Şubat 2016 Paylaş 20 Şubat 2016 (düzenlendi) Arkadaşlar gaz değişiminde devirin yükselmesi veya yüksek kalmasıyla ilgili çok önemli bir nokta daha keşvettim ve sonunda sorunumu çözdüm. Öncelikle bu sorun sayesinde Sani Bey'in önderdiği gibi; - Rolanti valfi'ni temizledim (balata spreyi + kontak spreyi) - Gaz kelebeğini söküp temizledim. (balata spreyi + kontak spreyi) - Hız sensörünü söküp temizledim, bazı açılmış yerlerini siyah elektrik bandıyla bantladım. (kontak spreyi) - Map sensörünü söküp temizledim. (kontak spreyi) Sorunum yine de çözülmemişti. Taa ki direksiyonun altına eğilene kadar : Boşta sallanan bir anahtar gözüme ilişti. Bunun ucuna uyacak yer neresi diye göz gezdirirken debriyaj pedalının üstünde tam buraya uyacak yuvanın olduğunu farkettim. Takıp çevirdim ve yerine tam oturdu. Araçla hemen arkasından deneme sürüşüne çıktım ve gerçekten yüreğime su serpildi. Artık debriyaja bastığım anda Devir 1100'e anında düşüyor. Hızım çok yavaş olursa da 840'a düşüyor! Sanırım bu anahtar ECU'ya debriyaja basılıp basılmadığını söylüyor. Bu anahtar arıza yaparsa seyir halinde vites değişimlerinde devir bir türlü düşmüyor. Aşağıdaki fotoğrafta yerini gösterdim. Debriyajın hemen üstünde yuvası bulunuyor. 20 Şubat 2016 tarihinde Doğa Torpil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Şubat 2016 Paylaş 20 Şubat 2016 Doga bey gecmis olsun. Sorun ilk ciktiginde gizlemek icin bunu yaparlar. Sonra yakit haritasi bozulunca ayni duruma geri gelir arac. Cok sevindim sorunun cozulmesine. Bu arada dip not: rolanti valfi yagsiz kontak sprey ile veya benzinle temizlenmeli Yorum bağlantısı
Doğa Torpil 20 Şubat 2016 Paylaş 20 Şubat 2016 Asıl ben teşekkür ederim Sani Bey, sizin yönlendirmeleriniz sayesinde saat gibi oldu araç Bu arada eksik yazmışım. Evet, Yağsız (mavi renk) kontak spreyi kullandım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts