İçeriğe Yönlendir

Sorun Çok Çözüm Yok


Hüseyin Can Bazlar

Recommended Posts

Hüseyin Can Bazlar

2013 ford fiesta titanyum x paket 1.5 tdci kullanıcısıyım

Araç bazen gaza fazla bastığımda kendi kendine klimayı çalıştırıyor ( servise gösterdim söylediği cevap 1.5 75 beygir arabada neden gaza sonuna kadar basıyon zorlanıyodur ondan klimayı açıyodur neden o gaz pedalını o kadar uzun yapmışlar ben yarısından fazlasına basmıyayım die mi dedim cvap yok )

Direksiyonu her çevirişimde takur tukur sesler geliyor ( servise gittiğimde cevabı bu direksiyon mafsalları yağlı değil kıru sistem ondan yapar zaten bu fiestaların hastalığı )

Frene bastığım anda bir abs devreye giriyor ki ne abs dir o 30 la giderken 30 metre kayılırmı arkadaş buzlu yolda şahin bu kadar kaymaz sırf bu yüzden 2 kez önümdeki araca çarptım buna yorumları ise frene çok ani basma kaxa yapmıyayım die basıyorum zaten gerçi hiç basmasam daha yavaş çarparımda neyse sonuç olarak klima ve direksiyon mafsalı sesi için 3 kez servise gittim 1 aydan fazla serviste kaldı aracım her seferinde onu değiştirdik bunu değiştirdik en sonunda aldığım cevap bu kadar düşme aracın üstüne sonuçta aldığın araç 40 bin tl değerinde bi fiesta mercedes kalitesi beklemiyordun herhalde araç garanti kapsamında olduğu için hiçbirşeyini yapmıyorlar.

( ben bu soeunların çözülmesi için ne yapabilirim ) bilgisi olan varsa yardımcı olsun birde bu arada aklıma gelmişken bir arızası daha var ama onu hiç servise söylemedim bir sonraki gidişimde söylerim artık :) o sorunuda belirteyim aynı dertten şikayetçi olup çözüm bulan arkadaşlar yardım etsin aragaz çekince motor arızalı yazıo ortada ve göstergedede arıza ışıpı yanıyo

Yorum bağlantısı

Fiesta kronik sorunu direksiyon kutusu . 2. olanı ford tarafından pekte dile getirilmese de ama forumda bolca konusu olan fiesta erken abs sorunu . 3. sorunun ne olduğunu çözemedim. Servistekilerin başının etini yemeye devam edin , isterse 10 bin fiyatlı bir arabanız olsun sonuçta garantiniz devam ediyor ve bakmak zorundalar baktınız sorun çözülmüyor ford merkeze mail atarak şikayetlerinizi belirtin

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

1- Araç ihtiyacı varsa klimayı devre dışı bırakır, devreye almaz. Bunu diyen servisi derhal değiştirin.

2- Kronik direksiyon kutusu sorunu. Yeni de takılsa aynısı olacak ancak garanti kapsamında araç, değiştirtin. Tabi ki elleşmeyen serviste değil.

3- ABS sorunu kronik, maalesef çözümü yok. Bu sebeple aracını satanlar mevcuttu forumda.

4- Arıza anında log düşmüş olması lazım. Ya da lamba sönmeden hemen servise gidin, orada log'lara baksınlar. Tabi pc'ye bağlamayı becerebilirlerse.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

1- Araç ihtiyacı varsa klimayı devre dışı bırakır, devreye almaz. Bunu diyen servisi derhal değiştirin.

2- Kronik direksiyon kutusu sorunu. Yeni de takılsa aynısı olacak ancak garanti kapsamında araç, değiştirtin. Tabi ki elleşmeyen serviste değil.

3- ABS sorunu kronik, maalesef çözümü yok. Bu sebeple aracını satanlar mevcuttu forumda.

4- Arıza anında log düşmüş olması lazım. Ya da lamba sönmeden hemen servise gidin, orada log'lara baksınlar. Tabi pc'ye bağlamayı becerebilirlerse.

 

Yorumsuz +26

Yorum bağlantısı

Servis gerçekten bu minvalden cevap veriyorsa marka imajını kötü etkiliyor. Hiçbir marka çıkardığı modelin kötülenmesini istemez. Fiyatı segmentine göre belirlenir ama sorun çıktığında az para ödemişsin ne halin varsa gör kimse diyemez, markanın da aracının kendi servisi tarafından bu şekilde algılatılması işine gelmez. Herkes kendi gelirine göre araç seçer ve beklentisi aracın kendine vaadedilenler doğrultsunda sorunsuz çalışmasıdır. Siz bu araçta niye elektrikli amortisör yok diye lüks donanıma yönelik sorularınıza karşılık alabileceğiniz cevapları veriyor servis, acil değiştirin ve bence Otosan'a yazın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Ustaellere git direksiyonunu Sabri Usta Çözer. (Çözüyor.) (Çınarlı meslek lisesi Karşısı)

 

ABS konusunda düşük hızda devreye girebiliyor. Devreye girerse ve çarpma durumu olursa Pedalı bırakma daha fazla yapıştır. O zaman duruyor. 

 

Garantisi olduğu için aracımı Çetaşa götürüyorum. Tavsiye ederim. Ama Ustaeller gibi bu araçlara fısıldayan Türkiyede başka yer yok. Oraya gidin.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Diğer şikayetlerinizi bilmem ama motor zorlandığından klimayı devreye alıyordur diyen kişi eğer fordda usta olarak çalışıyor  ise hayata umutla bakarım.bu durumda  ben bu ülkeye başbakan bile olabilrim :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgen Acar

İlk önce bu cevapları ford genel merkeze iletin bu şekilde bir yaklaşım olmaz..

40 bin liralık araba ne bekliyosun diyen adama sorsaydınız acaba kaç lira maaş alıyormuş da o parayı beğenmemiş,bir mal kolay alınmıyor çözüm aramak tabii ki hakkınız onların işi de çözmek.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
(düzenlendi)

İlk yapmanız gereken çözülemeyen sorunlarınıza karşılık aldığınız cevapları yazılı olarak isteyin.Eğer çözümleri yok ise o araç değiştirilmeli.Sonuç itibari ile size bir ürün satılmış ve arkasında elbetteki ford duracaktır.Bu yaklaşım eminimki başvurduğunuz servisin ve orda çalışan elemanların iş güzarlığından kaynaklanıyor.

Eğer servis yazılı olarak size cevap vermezse Ford merkeze direk mail ile durumu bildirin onlar gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Ford aslında müşteri memnuniyetine önem veriyor, sorun müşteriler hakkını aramak konusunda biraz üşengeç davranıyor.

tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

o nasıl servismiş öyle.bu kadar pişkin olabilir mi insan.şikayet edin.

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Şikayet edin onlar sizin peşinizden koşsun. Nasıl servismiş o. bende de bir ses vardı direksiyonda. 2 kere TBS yaptıktan sonra mafsal değişimi yapılacağını söyledi servis. yağladıktan sonra bir sorunum yok 3-4 aydır. 

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Yazılı olarak sorunları servise iletin yazılı cevap versinler..böyle pişkinlik olmaz..

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN

Mercedes lafını bana sçyleyecek o elemanı oraya gömeyecem üstadım açın teli merkeze verin veriştirin servise gantiden çökünki hakınızı aradınızı bilsinler pısırık kalırsanız sesinizi çıkartmassanız onlar çöküyor garantili araca içlik yazamayacak ya kendilerine girecek şunu söyleyin ya ben cebimden yaptıracak olsam nasıl yaptırım bir zarf atın bakalım ne diyecekler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...