İçeriğe Yönlendir

Abs Ve Stop Etme Problemi

pertev darendeli

Recommended Posts

pertev darendeli

herkese selam, aracımın bu gün benzin pompası değişti titreme sorunu ve hızlanmama problemi giderilmiş oldu. ama abs sistemim devre dışı imiş, abs nin aktif hale gelmesi için elektrikçi ye gitmem söylendi ve mondeoların yaşından dolayı kablolarında çürüme soyulma gibi problemlerin olduğu, bir yeri yaparken başka yerden arıza çıkabileceği söylendi, sizce ne yapmam gerekiyor bu sorunu düzeltmek için, yani başıma hiç olmadık yerden daha başka problemler çıkar mı  daha fazla masrafa girer miyim, yaptırmadan kullansam sıkıntı olur mu araba için ?

Yorum bağlantısı

herkese selam, aracımın bu gün benzin pompası değişti titreme sorunu ve hızlanmama problemi giderilmiş oldu. ama abs sistemim devre dışı imiş, abs nin aktif hale gelmesi için elektrikçi ye gitmem söylendi ve mondeoların yaşından dolayı kablolarında çürüme soyulma gibi problemlerin olduğu, bir yeri yaparken başka yerden arıza çıkabileceği söylendi, sizce ne yapmam gerekiyor bu sorunu düzeltmek için, yani başıma hiç olmadık yerden daha başka problemler çıkar mı  daha fazla masrafa girer miyim, yaptırmadan kullansam sıkıntı olur mu araba için ?

Selam Pertev Bey,

Konunuz uygun başlık altına taşınmıştır.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
pertev darendeli

Selam Pertev Bey,

Konunuz uygun başlık altına taşınmıştır.

Saygılarımla,

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

PErtev bey,

Aracın abs sistemi çalışmıyorsa kadranda ışık yanmalı. PC'ye bağlantığında sensör hatası varsa mutlaka hangi sensör olduğunu iletir. Aracı pc'ye bağlatın ve tekerlerdeki sensörleri kontrol ettirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Kablo konusun da haklılar. Sani de belirtmiş bilgisayara sokarsanız arızalı abs  sensörü varsa çıkar. Sensörler pahalı değildir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

97 modeli her pc okumayabilir.. 

Bence tekerleklerdeki sensörler ve bağlantıları kontro ledilmeli ve soru : Çalışmadığı nasıl tespit edildi.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sadece sensör için devre dışı bırakıldığını sanmıyorum. Bence daha farklı bir arızadır. Ama yinede sorunu bilmek adına kontrol gerekli.

Yorum bağlantısı
pertev darendeli

97 modeli her pc okumayabilir.. 

Bence tekerleklerdeki sensörler ve bağlantıları kontro ledilmeli ve soru : Çalışmadığı nasıl tespit edildi.. 

benzin pompası değişimi öncesi ve sonrasında araç test sürüşüne çıktığında abs nin çalışmadığı tespit edildi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

benzin pompası değişimi öncesi ve sonrasında araç test sürüşüne çıktığında abs nin çalışmadığı tespit edildi

İşte Nasıl, Arıza lambası mı yanıyor.. Yanmıyorsa nasıl test ettiler.. Yada niye gerek duydular.. Abs testi için ciddi fren yapmak gerekir..   

Yorum bağlantısı
pertev darendeli

İşte Nasıl, Arıza lambası mı yanıyor.. Yanmıyorsa nasıl test ettiler.. Yada niye gerek duydular.. Abs testi için ciddi fren yapmak gerekir..   

ben şüpheleniyordum aracın fren mesafesi ve çıkarttığı lastik sesinden dolayı, test sürüşü sırasında ben söyledim frenleri test edermisiniz abs aktif mi diye, yaklaşık 90 km hızla ani fren yaptık 2 3 kez ve servis ustası kullanıyordu arabayı kendisi aktif olmadığını söyledi, abs sistemdeki gibi tak tak vurarak kademeli şekilde fren yapmıyor araba lastik sesiyle beraber uzuyor, anlatabildim mi mehmet abi, ayrıca  abs ışığıda yanmıyor sanırım bende yanan 2 ışık var sol altta biri emniyet kemerli airbag ışığı sanırım diğeri de  anti patinaj ışığını, zaten anti patinajda kapanmıyor vaz geçtim o işten

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk kontağı açınca da yanmıyorsa Ampul de bozuk
Önce sensör ve soketlere bakmalısınız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...