İçeriğe Yönlendir

Aracım Gaz Yemiyor Sanki Bayılıyor Gibi / Çözüldü

Bayram Aktaş

Recommended Posts

Bayram Aktaş

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlar da bu sorunum artmaya başladı. Araç 1.viteste iken 2 ye geçene kadar bayılıyor böyle sanki gaz yemiyor. Ama hızlanınca bir problem yok kalkışlarda sorun yaşamaya başladım. Gaza yükleniyorum araba kalkana kadar 1000 2000 devirlerde kalktıktan sonra ayagımı aynı oran da gazda tutuyorum 3 4 bin devirlere çıkıyor. 

Sorunum kalkışlarda acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Önceden 3 le çıktığım yokuşu şimdilerde 2 ile zorlanarak çıkıyorum.

Son zamanlarda çok canımı sıkmaya başladı. Oldum olası hantal aracı sevmem, biran bir daha ki arabamı benzinli mi alsam diye düşünmediğim değil  :)

Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim tüm abilerime kardeşlerime.

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

TDCI araçlar daha ataktır. Debriyajınız kaçırıyor olmasın?

Sani abi önceden ataktı bastığında direk kalkıyordu, fakat pati çekmiyor benim araç ne kadar basarsan bas.

Fakat son zamanlarda daha fazla hissetmeye başladım. 

yakıt tüketimi nasıl

Hiç hesaplamadım ama biraz arttığını hissediyorum Çağlar abi. Aldığım yakıtlar arttığını gösteriyor. Her ay 1,5 depo mazot harcıyordum şimdi 2 depoya çıktı. Gittiğim yerler hemen hemen aynı kabaca.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk kalkış hantal sonra 2000 devilrer üstünde bambaşka bir araç olup açılıyor mu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Turboda sıkıntı olmasın?

Gaz yememe, hantallasma ve siyah duman sıkıntım vardı patlak turbo hortumunu değiştirince sorun çözüldü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Kaç km'de araç? Kaç km'dir sizde bir de?

Valla sani abi aracı 138.000 km'de aldım şuan 150.000 civarlarında.

ilk kalkış hantal sonra 2000 devilrer üstünde bambaşka bir araç olup açılıyor mu

Aynen öyle çağlar abi sadece kalkışlarda sorun yaşıyorum. Yoksa hızlandıktan sonra banamısın demiyor güzel kaçıyor.

enjektörden olabilir

Hiçbir fikrim yok inşallah çok fazla masraf açmaz bana.

Turboda sıkıntı olmasın?

Gaz yememe, hantallasma ve siyah duman sıkıntım vardı patlak turbo hortumunu değiştirince sorun çözüldü.

Muayeneye girmeden önce egzos muayenesi için gittim. Adam bir kökledi ilk defa o şekilde siyah duman attığını gördüm. Hatta adam dedi sınırda geçti. Buna istineden bana temizleyici bir katkı maddesi önerdi 50 TL verip onu aldım. Tam deponun içine boşalttım.. Hani onun dışında başka bir durum olmadı, bende bilmiyorum neyden kaynaklanıyor.

turbo sıkıntısı gibi.. 

Aman abi turbo deme, çok paradır o ya :(

turbo,turbo valfi  ve hortumları kontrol ediniz.

Servise götürsem şikayetlerimi söylesem yardımcı olurlar mı Önder abi, yada özel servise mi götürsem. Yada onlar incelese neyden kaynaklı olduğunu söylerler heralde. Daha önceki aracım da direksiyonum kitleniyordu servis neyden kaynaklı olduğunu bulamamıştı buna istinaden hatayı bulurlar mı diyorum.

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Önce kendin bi kontrol et. Motorda yaglanma falan görürsen o zaman turbo hortumlarina yönel bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

sadece kalkışlarda ve yokuşta oluyorsa daha çok baskı balata gibi duruyor.ama normal hızlanmada nazlı,rampada da hız kaybediyorsa,belirli bir devri geçmiyorsa, turbo ve ekipmanlarına bakmak gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Aracınızın baskı balatası bitmiş. sizi yolda bırakmak üzere.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

150000 km deki aracin son debriyaj degisim km sini biliyor musunuz peki?

Valla Sani abi sadece aracı alırken sadece şu muhabbet geçmişti onu hatırlıyorum bir dahakine 190 binde değiştirirsin gibisinden. Acaba onu trigier için mi yoksa debriyaj için mi bilemedim.

Önce kendin bi kontrol et. Motorda yaglanma falan görürsen o zaman turbo hortumlarina yönel bence.

Ben pek fazla anlamam abi, en kısa zaman da sanayide bi abim var ona götürür baktırırım.

sadece kalkışlarda ve yokuşta oluyorsa daha çok baskı balata gibi duruyor.ama normal hızlanmada nazlı,rampada da hız kaybediyorsa,belirli bir devri geçmiyorsa, turbo ve ekipmanlarına bakmak gerekir.

Kalkışlarda da oluyor abi, rampalarda hız kaybediyor. Daha önce dediğim gibi 3 ile çıktığım yokuşu şimdilerde 2 ile sanki çok yüksek vites gibi hissederek çıkıyorum. Araba bunu hissettiriyor.

Aracınızın baskı balatası bitmiş. sizi yolda bırakmak üzere.

Allah korusun ya kalmıyım yolda en kısa zaman da bi göstereyim abi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bana sorarsanız debriyaj ve volan kontrolü yaptırın, gerekirse değiştirtin. Debriyaj değişecekse bilyasını da değiştirtmeyi atlamayın sakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Bana sorarsanız debriyaj ve volan kontrolü yaptırın, gerekirse değiştirtin. Debriyaj değişecekse bilyasını da değiştirtmeyi atlamayın sakın.

Sani abi müsait bir zaman da sanayiye uğrayacağım. Burada yazdığım sorunları sanayideki ustama da anlattım kendisi gaz kelebeği tarzında birkaç bir şey söyledi ama getir bakalım dedi. Götürünce sonuçları da buradan paylaşacağım.

Yardımcı olan herkese çok ama çok teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sedat Cengiz

Hani paylasmamissin sonuclari...zaten arizayi hallettikten somra paylasanini daha gormedim!!

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Hani paylasmamissin sonuclari...zaten arizayi hallettikten somra paylasanini daha gormedim!!

Belki mde daha göstermeye vakti olmamıştır, burada genelde tüm üyeler sorunun çözümünü tecrübe edip foruma ayrıntılı şekilde aktarır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Forumda bir çok bu yönde paylaşım mevcut..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bayram Aktaş

Merhaba arkadaşlar,

19.11.2015 tarihinde aracımın gaz yememesi ve bayılması hakkında forum da bir konu açmıştım.

Ondan sonra malum kaza falan yaptım ona bakmaya fırsatım dahi olmamıştı. Hatta konum da arkadaşlar birazcık sitem etmiş sanki. :) Çözümü paylaşmamış sın diye. Valla haklısınız ama malum çok büyük kaza geçirdim ve bu süreç uzadı. Fakat mümkün mertebe çıkan problemleri çözdüğüm de paylaşmaya çalışıyorum. Aşağıdaki linkte asıl konum mevcut. Rica etsem o konu yada bu linki ekler misiniz?

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/276849-arac%C4%B1m-gaz-yemiyor-sanki-bay%C4%B1l%C4%B1yor-gibi/

İlk önce yaptıklarımdan bahsedeyim sizlere,

Direk olarak konuyu açtıktan 2 3 gün sonra sanayiye gittim. Hava filtresini falan değiştirdim. Bir umut belki düzelir diye fakat sorun çözülmedi. Orada bir usta senin debriyaj da problem var debriyajın bitmiş dedi. Fakat evet olabilir şeklinde geçiştirdim. Çünkü debriyajım çok iyi ona ihtimal bile vermedim. Bu kanıya çok yakın bir abim yılların motorcusu o onay vermişti debriyajın falan çok iyi farklı bir problem var demişti. Araya cenaze falan girdi abimin bir türlü bakmasına fırsat olmadı.

Sanayideki ustaya debriyajı değiştirsek düzelir mi falan dedim, kesin ondan abi sana 600 liraya işçilik dahil yaparım dedi. Bende dedim bir pedere soruyum müsait bir zaman da getireceğimi söyledim.

Ondan sonra bir iki gün daha o şekilde bindim arabaya. Bir gün evde canım sıkılıyor dedim gidiyim biraz araba ile uğraşayım.

Öyle motoru falan temizliyorum güzel bir şekilde tozunu falan aldım motor kapağının biraz esnediğini gördüm. Dedim şunu bir sıktı rayım.  Fakat sıktırma dan bir açıyım bakıyım nasıl diye merak ettim. Neyse motor kapağını açtım ilk defa arabanın motoruna anahtar soktum belki yaptığım büyük bir şey değil ama insan tereddüt ediyor sonun da açtım :)

Birde ne göreyim hava filtresi borusunun yerinden çıktığını ve boşta olduğunu gördüm. Kelepçe kopmuş ve ince boru kenarından kırılmış. Hemen yukarı çıktım anahtar takımlarını malzemeleri falan aldım orayı güzelce bir sildim temizledim. Babamın takımlarından bir kelepçe ayarladım. Tekrar yeni bir boru alana kadar idare etsin diye güzelce sıktırdım ve izolasyonunu yaptım. Parça aşağıdaki gibidir.

30dc928fbf165a41f853263e8da6b5cb.jpg

Güzelcene topladıktan sonra motor kapağını taktım. Sıra test etmeye  geldi. Her zaman çekiş problemlerini hissettiğim rampalara gittim ve sonuç beklediğim gibi oldu. Problemsiz bir şekilde çekiş problemini halletmiş oldum. Arabam eski seriliğine kavuşmuş oldu. Yani sanayide ustanın debriyaj tezi çürümüş oldu :)

Daha sonra servisteki çocukları aradım. Kdv hariç o parçanın 480 lira olduğunu söylediler tabiki işçilik hariç. İnternetten bakıyorum 50 100 150 lira civarlarında. Acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz, nereden tedarik edebilirim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Keşke imkanım olsa şöyle güzel bir garajım o zaman ben komple arabayı sökerim de işte imkan yok kapı önünde olmuyor söktüğün parçayı hemen yerine takman lazım sıkıntı oluyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhaba arkadaşlar,

Konunuz sorunun anlatıldığı bu konuyla birleştirilmiştir.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Valla hocam ben mümküm mertebe çıkan problemleri hallettikten sonra paylaşmaya çalışıyorum.

Ve problemi çözdüm kendim, konusunu da açtım, diğer konu ile birleştirdi moderatör arkadaşlar.

Konuyu inceleyebilirsiniz, teşekkürler..

Belki mde daha göstermeye vakti olmamıştır, burada genelde tüm üyeler sorunun çözümünü tecrübe edip foruma ayrıntılı şekilde aktarır.

Haklısınız hocam araya kaza vb durumlar girdi problemi anca çözebildim anlayışınız için teşekkürler.

Forumda bir çok bu yönde paylaşım mevcut..

Ayhan abi sorunu çözdüm inceleyebilirsin :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...