İçeriğe Yönlendir

Mk3 Içerden Bagaj Açma Düğmesi Arızası

Feriz AY

Recommended Posts

Feriz AY

Selam aleyküm. 2002 mondeomun içerden bagaj açma Düğmesi 2 hafta öncesine kadar ara ara açmıyordu,şimdi hiç açmıyor.kumandadan açılıyor ama.arızanın sebebi ne olabilir.

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Bir de bagaj kapağı üzerindeki kablo demetini kontrol ediniz. Genelde kablo kırılıyor yazın genleşmeden dolayı temas etse de kışın soğuk havalarda kablonun büzüşmesiyle temas etmiyor ve açamıyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

benimde bagaj düğmem çalışmıyordu. direksiyonda ki ses açma kapama düğmesini tamir ettiğimde artan swichtlerden birini bagaj açma düğmesini söküp uyguladım. aradaki boşluklarıda iran yapıştırcısı ile doldurdum. sonuç güzel oldu. bagajı kaldırırken açıksın diye bastırdığımız lastiğin altında yaylı bir saç levha var o swichte temas ediyor ve bagajı tetikleyip açıyor. tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Feriz AY

Tavsiyeniz için tşk ederim.baki bey.yalnız yaylı sac levha kısmını anlamadım.

Yorum bağlantısı
Feriz AY

Kontrol ettim bildiğim kadarıyla irfan beyin dediği gibi kablolarda sorun var çünkü bagaj açma arızası ile beraber şoför kapısında küçük çaplı elektrik çarpması mevcut.

Kumanda ile tıkır tıkır,sorun yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kontrol ettim bildiğim kadarıyla irfan beyin dediği gibi kablolarda sorun var çünkü bagaj açma arızası ile beraber şoför kapısında küçük çaplı elektrik çarpması mevcut.

Kumanda ile tıkır tıkır,sorun yok.

Araçta her hangi bir şekilde insanı çarpacak elektrik olmaz.. 

Olayın doğrusu, bizim aracı çarptığımızdır... 

Bagaj sorunu da bence içerdeki düğmeden... Bagaj kablosundan olsa kumandadan da açmazdı.. 

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Tavsiyeniz için tşk ederim.baki bey.yalnız yaylı sac levha kısmını anlamadım.

özür dilerim bagaj kapağı üzerindeki butun arızalı anlamışım. ben ordaki utonu tamir etmiştim.

Yorum bağlantısı
Feriz AY
(düzenlendi)

Tamam önemli değil. Baki bey.

Mehmet abi çarpma dediğim,statik elektrik araçtan inerken şoför kapısı temas halinde.

tarihinde Feriz AY tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tamam işte. O elektrik bizden arabaya geçiyor. Sebebi de kıyafetlerimiz, yünlü giysiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bagaj kapagini actiginizda sol taraftaki kablo demeti kapak kapandiginda kiriliyor ve cam ile bagaj kapagi arasinda kaliyor. Ben bu durumlarda o.kablo demetini elimle ovusturyordum. Cok sık olmasa da bende, ara sira problem yasaniyordu ozellikle yikama sonrasinda oldugunu gozlemlemistim. Daha sonra Volvo'da enistemin şikayeti uzerine ayni yapida olan bagaj kapagindaki kablo demetini actirip elektrikcide yaptirmistim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Feriz AY
(düzenlendi)

Dediğiniz gibi kablo demetini ovuşturacaktım ama,daha önce yine tamir edilmiş galiba.çünkü;kablolar açıkta idi.ben yine kabloları ovuşturdum,ama olmadı :-(

tarihinde Feriz AY tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Ersin Alan

Başka konu açmak istemedim 2006 mondeo ghia da içerde nerde bu bagaj açma düğmesi birde Anahtardan bagaj açma olayı sadece kilit mi açılıyor yoksa amortisör gibi yukarı mı kalkıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Başka konu açmak istemedim 2006 mondeo ghia da içerde nerde bu bagaj açma düğmesi birde Anahtardan bagaj açma olayı sadece kilit mi açılıyor yoksa amortisör gibi yukarı mı kalkıyor

2006larda kaldırıldı. Normalde teybin altında esp düğmesinin ve Bardaklığın olduğu yerdeydi.

Anahtardan basınca kilit açılır siz elinizle kaldırırsınız bagaj kapağını.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Ya da bagaj altında plaka aydınlatmaları nın ortasında plastik küçük bir buton var oraya basıp yukarı doğru kaldırmanız gerek. Amortisör var ancak kendi başına açılmaz. İlk kaldırma hareketini sizin vermeniz gerekli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...