Hüseyin Börekçi 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Aracımı rektefiyeden yeni çıkardım. Yaklaşık 400km gitmişim. Bugün yolda durduk yere yağ lambası yanıp sönmeye falan başladı. Yağ ekledim. Devam ediyor. Ustayı aradım durumu anlattım. Üç ihtimal var dedi. Aracın kabloları değişmişti bu yüzden olabilir dedi. Yağ müşürü arızalı olabilir dedi. En kötü ihtimal yağ pompasında sorun var dedi. Sizce ne olabilir? Bazen yanıyor bazen yanmıyor. Anahtarı bir kadame çeviriyorum bazen yanıyor bazen yanmıyor. Tecrübesi,bilgisi olan lütfen yardım etsin. Iyi akşamlar. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Benim sorunum şöyle oldu.Aracın yağ değişimini yaptık ve getirdim.Ertesi gün marşa basıyorum çalışıyor yağ ışığı sönmüyor gaza hafif yüklenince sönüyor ama gaza basmassam hiç sönmüyor.Yeni filitre taktım yine olmadı,bir arkadaşımı aradım orada kurum vardır bu araçların yağ pompası kolay arıza yapmaz dedi(benimki scorpio mondeo değil yanlış anlaşılmasın).Ustaya gittim karteli sök tazyikli tinerlemi olur yada başka birşeylemi yağ pompasının olduğu yeri güzelce temizle pırıl pırıl yap dedim.İşlem bitince marş alır almaz yağ ışığı sönüyor. Tesisattan olsa hafif yanar yanar söner belki modele göre arızaları farklıdır illa budur diye iddia etmiyorum yanılıyorumdurda.Yağ pompasının sıkışıp yağ pompalayamadığıda olabilir.Ben olsam 3 ihtimalide gözden geçirir uygulamaya giderdim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts