Tolga Can 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar vites değişimi sırasında debriyajdan ayağımı yavaş çekmeme rağmen daha da yavaş çekmem gerektiği konusunda usta uyardı fakat geçen gün taksici bir abiyle aracı kullanıyordum dedi ki vites değiştirirken devrin çok düşüyor örneğin 2500 devir ile gidiyorken vites atınca 1500 1600 civarına geliyor ki araçta bir sarsıntı yaşamıyorum böyle yapınca taksici abimiz dedi ki vites değiştirirken devir hiç değişmeyecek.yani 3000 devirde isen değiştirdiğinde de 3000 de kalacak seri olacaksın dedi şimdi bunların hangisi doğru? 23 Kasım 2015 tarihinde Altan Onuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halit Demir 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 vites yükseltmeyi bir saniyeden bile kısa sürede yapsan o devir saaati yine düşer, vites düşerken de devir yükselir frene filan basmadıysan. benim bildiğim yarım debriajda olabildiğince az duracaksın aracı sarsmadan tabi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Valla benim nazarımdada araç 2500 gelince vites atacaksın,vitesi motoru yormak için değil rahatlatmak için bağırtmamak ve yormamak için atılır(benzinlide).3000 devirde vites atacaksın ve vites attığında araç tekrar 3000'de olacak,bence o motorun ömrü çok olmaz.Her araç birbiri ile aynı değildir çünki her aracı farklı kişiler kullanır.Benim aracım benzinli ve otomatik vites,2200'de vites atıyor bunu tasarlayan mühendis bilmiyormuydu normal sürüşte 3000 devirde vites attırmayı.Gaza biraz fazla yüklenirsem 3 binde birazdaha fazla yüklensem 4 binde köklersem 6 binde vites değiştirir. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Arkadaşlar vites değişimi sırasında debriyajdan ayağımı yavaş çekmeme rağmen daha da yavaş çekmem gerektiği konusunda usta uyardı fakat geçen gün taksici bir abiyle aracı kullanıyordum dedi ki vites değiştirirken devrin çok düşüyor örneğin 2500 devir ile gidiyorken vites atınca 1500 1600 civarına geliyor ki araçta bir sarsıntı yaşamıyorum böyle yapınca taksici abimiz dedi ki vites değiştirirken devir hiç değişmeyecek.yani 3000 devirde isen değiştirdiğinde de 3000 de kalacak seri olacaksın dedi şimdi bunların hangisi doğru? Demekki 3 ten 3 e, 4 ten 4 e atacağız Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Kasım 2015 Paylaş 24 Kasım 2015 Ne kadar seri olunursa olunsun devir mutlaka düşer.. Taksici sana uygulamalı gösterdi mi ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts