İçeriğe Yönlendir

Mavi Duman Ve Acı Koku

Muhammet Dede

Recommended Posts

Muhammet Dede

merhaba cümleten hayırlı sabahlar. Aracımı bugün çalıştırdım annemi işe götürdüm rolantide dururken birden mavi duman bastı ama epey bastı yani 5 saniye falan yaptı sonra kesti ama inanilmaz acı bir koku yayıldı sanki insanin genzini yakar gibi egzost tarafini koklayamadim bile... Sanayiye götürdüm ustama gösterdim duman atmadi gaz verdik falan ama kokuyu oda hissetti gelir gelmez rolantide bi 5 dakika beklettik koku gitti duman zaten 5 saniyelik olan birşeydi birdaha yapmadi. Ustamin yorumu yakitta sıkıntı var dedi bende ilk defa farkli bir yerden almıştım geçen gun. opetten aldim.Würt marka katki alip gelmemi söyledi yağ a bakti zaten senin araba yağ yakmiyor hiç dedi 2 haftaya bir kontrol eder arabami yağını falan çay içmeye gittiğimde. Ben bayağı panikatak bir insan olunca icime kurt düştü yinede ama yağ yakma değil eminiz çünkü yağ olsa bende anlarim kesinlikle kokusundan. Böyle tuz ruhu misali insanin cigerini yakarcasina bir kokuydu. aracım 2008 focus 2 hb collection 1.6 tdci 110 hp bu arada.

Yorum bağlantısı

Dpf tıkanmış olabilir Forumda da okumuştum böyle kötü koku yapıyor ve yüksek devirde kullanmak gerekiyordu sanırım bi müddet bilen abilerim daha net bilgi vericekdir.

Yorum bağlantısı

Dpf tıkanmış olabilir Forumda da okumuştum böyle kötü koku yapıyor ve yüksek devirde kullanmak gerekiyordu sanırım bi müddet bilen abilerim daha net bilgi vericekdir.

2008 lerde dpf yok diye biliyorum ama...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

dpf tıkalı olsaydı böyle zamanlarda mavi değil beyaz duman atması gerekmiyor mu ?

Yorum bağlantısı

2008 lerde dpf yok diye biliyorum ama...

O konu ile fikrim yok ama Dpf tıkanınca aynı durum oluyor diye hatırlıyorum rejenerasyon başlamadığı için kendini temizleyemiyor. ama dediğiniz gibi 2008 de yoksa bi fikir yürütemedim :)

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Aynı aracın sedanı var bende. Ford yetkili servisten ayrılıp özelde kendine dükkan açan bir usta senin araçta DPF yok dedi. Ben var biliyordum hangisi doğru 

Yorum bağlantısı

Dpf yoktur 109bg'likte. Focus 3 yeni nesil 115'lik motorda geldi dpf. Opetin yakıtı temizdir ama istasyonda sorun olabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Dpf yoktur 109bg'likte. Focus 3 yeni nesil 115'lik motorda geldi dpf. Opetin yakıtı temizdir ama istasyonda sorun olabilir.

Saygılarımla.

Bir yanlışlık olmasın, benim araçta(2011/109) dpf var... :unsure2:

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

2008 kasalarda dpf yok focus 2.5 kasa 109 ps'liklerden itibaren dpf kullanılmaya başlamıştır Ford. [emoji41][emoji4]

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

merhaba cümleten hayırlı sabahlar. Aracımı bugün çalıştırdım annemi işe götürdüm rolantide dururken birden mavi duman bastı ama epey bastı yani 5 saniye falan yaptı sonra kesti ama inanilmaz acı bir koku yayıldı sanki insanin genzini yakar gibi egzost tarafini koklayamadim bile... Sanayiye götürdüm ustama gösterdim duman atmadi gaz verdik falan ama kokuyu oda hissetti gelir gelmez rolantide bi 5 dakika beklettik koku gitti duman zaten 5 saniyelik olan birşeydi birdaha yapmadi. Ustamin yorumu yakitta sıkıntı var dedi bende ilk defa farkli bir yerden almıştım geçen gun. opetten aldim.Würt marka katki alip gelmemi söyledi yağ a bakti zaten senin araba yağ yakmiyor hiç dedi 2 haftaya bir kontrol eder arabami yağını falan çay içmeye gittiğimde. Ben bayağı panikatak bir insan olunca icime kurt düştü yinede ama yağ yakma değil eminiz çünkü yağ olsa bende anlarim kesinlikle kokusundan. Böyle tuz ruhu misali insanin cigerini yakarcasina bir kokuydu. aracım 2008 focus 2 hb collection 1.6 tdci 110 hp bu arada

dostum geçen yıl buna benzer bir durum benimde başıma gelmişti duman şeklinde değilde araba tekleme yapıyordu ve aynı şekilde opetten mazot almıştım hatta görevli kış mazotu diye vermişti ama hiç memnun kalmadım sonra forumdan bir ustaya danıştım aynen sana söylenen gibi yakıttan oldugunu würth dizel yakıt iyileştirici ile bu yakıtı bir şekilde bitirmem gerektiği ve bir daha opetten yakıt almamam gerektiği söylendi ilk başta bende sen gibi biraz panik yaptım şu an için bi sıkıntı yok po dan wmax alıyorum 5 /6 depoda bir würth atıyorum tavsiye üzerine herşey yolunda aklında bulunsun 

Yorum bağlantısı

Bir yanlışlık olmasın, benim araçta(2011/109) dpf var... :unsure2:

Sanırım benden tarafta yanlışlık var Mehmet Bey. 2.5 kasaları arada pas geçmişim demek ki. Sİzin ve Behram Bey'in verdiği bilgi doğrudur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Halbuki ford da Opet den yakıt alın diyor :)

Ford ve Fiat Opet'ten sürekli alım yapıldığında yakıttan dolayı arızalarda garanti veriyor. Aslında bu Opet'in garantisi ve kendi istasyonlarından kaynaklı oluşacak sıkıntılarda muhattap Opet olduğundan boşuna başınız ağırmıyor. Ben 2006 yılından beri şirket araçlarının yakıtını Opet'ten alıyorum otobil nedeniyle. Yakıt arızası görmedik çok fazla istasyondan aldığımız halde. Kendi aracımın yakıtı ise Opet'ten ama 2 istasyondan değişimli alıyorum. Ben de bir problem yaşamadım.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...