İçeriğe Yönlendir

Egzoz

Orhan Aksakallı

Recommended Posts

Orhan Aksakallı

Merhaba;

arabaya kumandalı egzoz takarsam ne olur.abi çok güzel sesi var  ? :) 

Yorum bağlantısı

Merhaba;

arabaya kumandalı egzoz takarsam ne olur.abi çok güzel sesi var  ? :)

Örnek sunarmısın Orhan ?

Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Abi örnek nasıl araç olarak mı egzoz olarak mı eğer egzoz olarak söylüyorsan bilmoyprum şirinevlerde bi yer var abi orda güzel egzozlar var senin önerin varmı abi 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Orhan benim İmzamda aracın konusu var. Her ne kadar sökmüş olsam da bakabilirsin kumandalı egsoz olayına. .. Takarsam ne olur sorusuna gelince. Aracın yakıtı artar ve yakalanırsan ceza yersin :)

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

Egzoz, sesi azaltmaya yarayan bir cihaz olarak imal edilmesine rağmen, ülkemizde neden daha fazla ve farklı sesler çıkarılması için yeni ilave ve imaller yapılıyor anlamıyorum.

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Abi yakıt çok önemli değil :) de ceza sıkıntı :) ama onlar atlatılı arabaya bi zararı olur mu ? senin o imza nerde abi biyönlerdirirmisin beni 

Yorum bağlantısı

Abi örnek nasıl araç olarak mı egzoz olarak mı eğer egzoz olarak söylüyorsan bilmoyprum şirinevlerde bi yer var abi orda güzel egzozlar var senin önerin varmı abi 

Egzoz olarak örnek varsa gösterirmisin demek istedim.

Mesela Youtube sana fikir verebilir.

Yorum bağlantısı

Abi yakıt çok önemli değil :) de ceza sıkıntı :) ama onlar atlatılı arabaya bi zararı olur mu ? senin o imza nerde abi biyönlerdirirmisin beni 

Benim yazılarımın altında mavi bi yazı var Tekno Focus yazıyor ona tıklarsan görürsün. Araca bi zararı olduğunu sanmıyorum aksiye bi rahatlama oluyor gaz çıkışı daha rahat oluyor çünkü ama sana şunu söyleyim benim şehir içi yakıt ortalamam 8,9 iken 20 Lt lere çıktı çünkü sürekli araca yüklenmek istiyorsun. Videoda sesi var fakat çok belli değil ama direk arabaya binerek sesi test eden arkadaşlar var forumda :)

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

benim mondeoda var vanalı egzoz açınca çıldırıyor resmen v12 havası veriyo ama sık sık aç kapa yaparsan veya ayağın gazdayken açıp kapatırsan vana motoru yanabilir (başıma geldi açtım bidaha kapatamamıştım :D )

onun dışında araca zararı yakıt olur birde muayeneden geçemezsin ayrıca polis açıp kapattığını anlarsa vanalı egzoz diye ceza yazıp trafikten men verir egzozu söktürmek zorunda kalırsın..

ama sen polis yakaladığında egzozu kapatmazsan polis abath egzozdan ceza yazar trafikten men verir ertesi günü vanayı kapatır gider söktürdüm dersin (tabi aracın altına bakmazsa bu dediğim geçerli) poliste sesi dinler tamam der cezayı kaldırır.

bu ceza meselesi tamamen polisin insiyatifine kalmış daha ağır cezalar da verebilir mesela aracı kaldırıp otoparka da götürebilir :) bu riski göze alıyorsan taktır ..

Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Samet Daz abi bu araç sende mi hala çok harıka abı kasa mukemmel ya ondan alcam ama st olandan :) Çok belli olöuyor abi ama bellı çok tatlı bi ses var :)

Eray Aksoylu  polis yakalamaassa güzel diyosun  

peki abi bu 350 500 arası olanlar iyimidir.

Hakan Erken aynı benim araç :) 
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba,

Öncelikle alıntı yapmak için kullanıcının linkini değil, mesajını alıntılamalısınız. Bunun için mesajın en sağ altındaki "çoklu alıntı" veya "cevapla" ya tıklayarak yapabilir ve kullanıcıyı haberdar edebilirsiniz.

İkinci olarak,

Vanalı egzozlar teknik değişiklik ve çevre kanunuza aykırı. Bu sebeple yakalanması durumunda hem aracınız bağlanabilir hem de cezanız kaçınılmaz olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Merhaba,

Öncelikle alıntı yapmak için kullanıcının linkini değil, mesajını alıntılamalısınız. Bunun için mesajın en sağ altındaki "çoklu alıntı" veya "cevapla" ya tıklayarak yapabilir ve kullanıcıyı haberdar edebilirsiniz.

İkinci olarak,

Vanalı egzozlar teknik değişiklik ve çevre kanunuza aykırı. Bu sebeple yakalanması durumunda hem aracınız bağlanabilir hem de cezanız kaçınılmaz olur.

abi bunlarda fazla abartmıs :) yok ses sitemine el koyma yok falan filan bence bişey olamaz yerli yersiz çalıştırmamak lazım bunu 

Yorum bağlantısı

O araç bana ait değil o araç 1 kasa Focus benim araç mk2 zaten videosuda var. Bundan daha Tok bi ses çıkıyordu benim egsoz dan 

Yorum bağlantısı
Alperen Artam

Merhaba,

İkinci olarak,

Sarı taksi boyaaaandı  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Trafikte ilerlerken, yanımdan egzosu bağırtarak geçenlerin 8 aylık bebeğimi korkutması, dakikalarca küfür ve beddua etmeme sebep olur. Hakkımı da helal etmem her seferinde. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Trafikte ilerlerken, yanımdan egzosu bağırtarak geçenlerin 8 aylık bebeğimi korkutması, dakikalarca küfür ve beddua etmeme sebep olur. Hakkımı da helal etmem her seferinde. 

Bunu bir asker uğurlamasında yaşadım. 4. kattaki 1 aylık bebeğimi sesten korumak için kapı cam ne varsa kapatmak zorunda kaldım. maalesef en büyük asker böyle olunmuyor. Arabayı öküz gibi böğürtüp beni rahatsız etmenin yerlisi yersizi mi olur yahu. Neyse devamını yazmayım..

Ayrıca eskiden kanunlara aykırı bir uygulamanın alenen konuşulması hoş karşılanmazdı forumda.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Bunu bir asker uğurlamasında yaşadım. 4. kattaki 1 aylık bebeğimi sesten korumak için kapı cam ne varsa kapatmak zorunda kaldım. maalesef en büyük asker böyle olunmuyor. Arabayı öküz gibi böğürtüp beni rahatsız etmenin yerlisi yersizi mi olur yahu. Neyse devamını yazmayım..

Ayrıca eskiden kanunlara aykırı bir uygulamanın alenen konuşulması hoş karşılanmazdı forumda.

Bende şaşırdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Hasan Kara, Mustafa ÇİÇEK ve Alperen Artam arkadaşlarımızın söylediklerine tamamen katılıyorum, Nedir bu kardeşim, İnsanları korkutmak, yerinden zıplatmak, hatta daha ince düşünmek gerekirse kalp rahatsızlığı olan insanların ölümlerine sebep olmak, yazıktır çok yazık.

Geçenlerde yakınımda bir olay cereyan etti, 2 genç binmişler Şahine, 3 lise öğrencisi kızlar da kaldırımdan yürüyor, araç kızların yanına geldiğinde bu sonradan yapılmış düğmeli eksozu çalıştırıp gaza basmalarıyla kızların çığlık çığlığa havaya zıplamaları bir oldu,  

Kendi kız kardeşlerine bu hareket yapılsa ne düşünür bu tip arkadaşlar acaba,   hoş görürler mi?!!!

Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Bende şaşırdım. 

Peki abi yanından covette fln geçince de küfür ediyomusun:) yanlış anlama abi kötü bi niyetle söylemiyorum.

Hasan Kara, Mustafa ÇİÇEK ve Alperen Artam arkadaşlarımızın söylediklerine tamamen katılıyorum, Nedir bu kardeşim, İnsanları korkutmak, yerinden zıplatmak, hatta daha ince düşünmek gerekirse kalp rahatsızlığı olan insanların ölümlerine sebep olmak, yazıktır çok yazık.

Geçenlerde yakınımda bir olay cereyan etti, 2 genç binmişler Şahine, 3 lise öğrencisi kızlar da kaldırımdan yürüyor, araç kızların yanına geldiğinde bu sonradan yapılmış düğmeli eksozu çalıştırıp gaza basmalarıyla kızların çığlık çığlığa havaya zıplamaları bir oldu,  

Kendi kız kardeşlerine bu hareket yapılsa ne düşünür bu tip arkadaşlar acaba,   hoş görürler mi?!!!

Abi o konuda çok haklısın ellerinden öperim. Beni doğru bi düşünce doğru bi karar vermemi sağladın tesekkurler abi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Abi o konuda çok haklısın ellerinden öperim. Beni doğru bi düşünce doğru bi karar vermemi sağladın tesekkurler abi. 

:bravo:  :bravo:  :good1:  :nazar:

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Peki abi yanından covette fln geçince de küfür ediyomusun:) yanlış anlama abi kötü bi niyetle söylemiyorum.

:D Ediyorum tabi. Vay ............... deki arabaya bak diyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...