İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Hangi Obd Protocol'ü ile Uyumlu?

Yusuf Koç

Recommended Posts

Yusuf Koç

Herkese merhaba,

İnternetten ELM327 cihazı almak istedim. Satıcı önce aracınızda hangi OBD protokolü olduğunu, buna göre ürün önereceğini söyledi. Satıcı ürünlerinin desteklediği bazı Protocol'lleri de bana gönderdi, aşağıya yazıyorum;

ISO 9141-2 (5 baud init, 10.4 kbaud) 
ISO 14230-4 KWP (5 baud init, 10.4 kbaud0) 
ISO 14230-4 KWP (fast init, 10.4 kbaud) 
ISO 15765-4 CAN (11 bit ID, 500 kbaud) 
ISO 15765-4 CAN (29 bit ID, 500 kbaud) 
ISO 15765-4 CAN (11 bit ID, 250 kbaud) 
ISO 15765-4 CAN (29 bit ID, 250 kbaud) 
SAE J1850 PWM

SAE J1850 VPW 

Aracımın hangi protocol ile uyumlu olduğunu nereden öğrenebilirim, aracın herhangi bir yerinde yazar mı bu acaba? İnternette bazı modeller için verilen bilgiler var ama, benim araç için olana rastlamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan
(düzenlendi)

mk3 ün kullandığı protokolü tam olarak bilmiyorum fakat, geçen hafta  ELM327 V1.5 OBD2 CanBus Bluetooth isminde bir ürün almıştım sorunsuz çalışıyor.  v1.5 olanlar eski araçlarla sorunsuz diye okumuştum o yüzden bunu almıştım.

tarihinde Mehmet Orhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Bana da protokolünüz "SAE J1850 PWM, SAE J1850 VPW" bunlardan biri ise V1.5 almam gerektiğini söyledi, diğerlerinden biri ise V2.1 almam gerekiyor. Biraz daha bekleyelim belki konuyu detaylı olarak bilen birisi vardır. Olmadı ben de V1.5 alıp deneyeceğim. Bu arada aldığınız linki gönderebilir misiniz?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Önder Özcan

benim cihazım da dün geldi.v2,1 aldım,akşam denedim çalışmadı (2006 C5) cihaz araca bağlanmadı.iade ediyorum,sanırım benim de  v1,5 almam gerekecek.2 gün önce başka bir konuda sordum,hangisini alayım diye,maalesef cevap gelmedi.buradan da teessüf edeyim bari :)

v2,1 i acaba ben mi çalıştıramadım?bilgisi olan var mı?cihaz şu

http://urun.n11.com/diger/elm327-super-mini-bluetooth-v21-obd2-P81348888?cid=604001&gclid=CjwKEAiA-s6zBRDWudDL2Iic4QQSJAA4Od3XFzh9Hn57TApPXINJCxE6soBkNh0hVs7-26z5gJrDdRoCaunw_wcB

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

benim cihazım da dün geldi.v2,1 aldım,akşam denedim çalışmadı (2006 C5) cihaz araca bağlanmadı.iade ediyorum,sanırım benim de  v1,5 almam gerekecek.2 gün önce başka bir konuda sordum,hangisini alayım diye,maalesef cevap gelmedi.buradan da teessüf edeyim bari :)

v2,1 i acaba ben mi çalıştıramadım?bilgisi olan var mı?cihaz şu

http://urun.n11.com/diger/elm327-super-mini-bluetooth-v21-obd2-P81348888?cid=604001&gclid=CjwKEAiA-s6zBRDWudDL2Iic4QQSJAA4Od3XFzh9Hn57TApPXINJCxE6soBkNh0hVs7-26z5gJrDdRoCaunw_wcB

Kusura bakmayın Önder Bey, şahsen ben farketmedim sorunuzu. ,Bu konuda çok bilgili değilim ama, yaptığım araştırmalarda ford'un SAE J1850 PWM protokolünü kullandığı yazıyor. Ben aşağıda linkini verdiğim ürünü sipariş verdim, ama henüz elime ulaşmadığı için çalışıp/çalışmadığını teyit edemedim. Sizin linkini verdiğiniz ürünün desteklediği protokoller arasında "SAE J1850 PWM" yok. Muhtemelen bu nedenle çalışmıyordur. Alacağınız üründe buna dikkat etmenizi tavsiye edebilirm. Saygılar.

http://tr.aliexpress.com/item/2014-Super-Mini-ELM-327-Bluetooth-Auto-Code-Reader-Working-on-Android-Torque-PC-Supporting-All/2021808890.html?detailNewVersion=2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Kusura bakmayın Önder Bey, şahsen ben farketmedim sorunuzu. ,Bu konuda çok bilgili değilim ama, yaptığım araştırmalarda ford'un SAE J1850 PWM protokolünü kullandığı yazıyor. Ben aşağıda linkini verdiğim ürünü sipariş verdim, ama henüz elime ulaşmadığı için çalışıp/çalışmadığını teyit edemedim. Sizin linkini verdiğiniz ürünün desteklediği protokoller arasında "SAE J1850 PWM" yok. Muhtemelen bu nedenle çalışmıyordur. Alacağınız üründe buna dikkat etmenizi tavsiye edebilirm. Saygılar.

http://tr.aliexpress.com/item/2014-Super-Mini-ELM-327-Bluetooth-Auto-Code-Reader-Working-on-Android-Torque-PC-Supporting-All/2021808890.html?detailNewVersion=2

yusuf bey cevap için teşekkürler.konuyu siz açmış olmanıza rağmen ben teessüfüm size değildi :) forumdan kimsenin yorum yapmamasına idi.neyse sorun değil :)

bu arada benim aracım ford değil,citroen c5.

sizin linkteki ile benim linkteki cihazlar aynı  değil mi.sanki birebir gibiler.açıkçası benim verdiğim linkteki ve benzeri ürünlerin,gerçek özelliklerinin bilerek yazıldığını düşünmüyorum.benzwer bir sürü ilan var, v.2.1 mi  v1.5 mi yazmıyor bile.çinden gelip piyasaya sürülüyorlar işte.

ben şimdi 1.5 alıcam ama gerçekten 1.5 gelecek mi şüpheliyim.

Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki

Ben sizin aracı mondeo zannettim özrüdilerim. Sizin araç ISO 14230-4 KWP (fast init, 10.4 kbaud). Gerçi sizin araçta can hattı da var gözüküyor ama obd protokolünüz kwp. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben sizin aracı mondeo zannettim özrüdilerim. Sizin araç ISO 14230-4 KWP (fast init, 10.4 kbaud). Gerçi sizin araçta can hattı da var gözüküyor ama obd protokolünüz kwp.

Tesekkurler.peki hangi cihazi almam lazim.yukarida linkini verdigim calistirmadi.can hatti ( can bus tam ismi galiba) tam olarak nedir,bazi sistemlere mudahale edebilmek mi.mesela 10 km hizda kapilarim kilitleniyor,bunun iptali gibi mi( kitapcikta serviste degistirebilir yaziyor)
Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Sizin aracın uyumlu olduğu protocol Caner Bey'in dediği "KWP fast", alacağınız ürünün desteklediği protocoller arasında bunu görmelisiniz. Bu cihazın en önemli özelliği, varsa aracınızdaki hata kodlarını görebilir ve silebilirsiniz, ayrıca anlık/ortalama yakıt tüketimi, devir, hız, akü voltajı vb. bilgileri görebilirsiniz.  

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Sizin aracın uyumlu olduğu protocol Caner Bey'in dediği "KWP fast", alacağınız ürünün desteklediği protocoller arasında bunu görmelisiniz. Bu cihazın en önemli özelliği, varsa aracınızdaki hata kodlarını görebilir ve silebilirsiniz, ayrıca anlık/ortalama yakıt tüketimi, devir, hız, akü voltajı vb. bilgileri görebilirsiniz.  

evet kwpfast olduğunu biliyorum ancak baktığım hiçbir cihazda bunu göremedim ben.şu var,citroen iso kullanır diye okumuştum bir yerde,bu cihazlarda birkaç tane iso protokolü var.v2.1versiyon denedim  olmadı,v1.5 siparişi verdim.ondanm umudum var.araç 2006 olduğundan :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Linkteki üründe yazıyor. Yeni siparişiniz uyar inşallah, uymazsa bu denenebilir.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/mini-elm327-obd2-bluetooth-ariza-tespit-195179337

şimdi kontrol ettim benim sipariş ettiğimde de yazıyormuş. yani v1.5 olmalıymış.çalışacak sanırım.

http://www.aliexpress.com/item/V1-5-Super-MINI-ELM327-Bluetooth-ELM-327-Version-1-5-OBD2-OBDII-for-Android-Torque/32272347186.html

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Bende aynı siteden aldım, henüz ulaşmadı, 2 ay sürebiliyor, gelince tecrübelerimizi paylaşırız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serkan Toker

paket az önce geldi,kısmetse akşama denerim.

Ben aldığımda paketten çıkan cd deki dosyaları telefona yükledim, biri çalışmadı ama diğeri çalışıyor. İki tane setup dosyası vardı, biri 1,5 diğer galiba 2,1. Biri çalışmadı ama hangisi bilmiyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben aldığımda paketten çıkan cd deki dosyaları telefona yükledim, biri çalışmadı ama diğeri çalışıyor. İki tane setup dosyası vardı, biri 1,5 diğer galiba 2,1. Biri çalışmadı ama hangisi bilmiyorum..

cd de android için 4 tane uygulama var.2 tanesi torque,bunlardan birini yüklemedi.diğer 2 taneyi de yükledi.3 uygulama oldu telefonda.bakalım çalışacak mı.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bu akşam cihazı denedim ve çok şükür çalıştı.tabi ki hemen arıza koduna baktım ve p1351 hata kodunu aldım. "ıdm giriş devre arızası" diyor.

arızayı sildim,tekrarlayacak mı ona bakacağım.

ıdm giriş devre arızası nedir bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İhale bana kalmasa iyi

:biggrin:  meşazı yazarken seni alıntılayacaktım,hadi dedim kendi rızasıyla gelip yardım ettiğini sansın.

sen biliyon mu hemşerim,ne demek idm giriş devre zamazingosu.herşeyden önce idm ne demek :blush:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

[emoji3] meşazı yazarken seni alıntılayacaktım,hadi dedim kendi rızasıyla gelip yardım ettiğini sansın.

sen biliyon mu hemşerim,ne demek idm giriş devre zamazingosu.herşeyden önce idm ne demek :blush:

Kızdırma bujilerine bak
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu akşam cihazı denedim ve çok şükür çalıştı.tabi ki hemen arıza koduna baktım ve p1351 hata kodunu aldım. "ıdm giriş devre arızası" diyor.

arızayı sildim,tekrarlayacak mı ona bakacağım.

ıdm giriş devre arızası nedir bilen var mı?

nw zamandır arılzaı?=-*-0*-0*908

İhale bana kalmasa iyi

pc virusu biliriz de. adam araba virusu gibi yahu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

nw zamandır arılzaı?=-*-0*-0*908

pc virusu biliriz de. adam araba virusu gibi yahu

ne zamandır bilmiyorum.arabadan bi şikayetim de yok.bugün obd cihazım geldi,denedim bu kodu gördüm.

gerçi bu kodun açılımı sanırım ford için,benimki citroen C5,aynı mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...