İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Hangi Obd Protocol'ü ile Uyumlu?

Yusuf Koç

Recommended Posts

Önder Özcan

kod lar alıan markaalra özgüdür ? ford ? nerden çıkıo

abi,ben de aynı şeyi dedim zaten.mesela şu konuda emmi de yazmış: fordların arıza kodları diye,ben de ordan bakıp bu arıza buymuş dedim.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236198-ford-ara%C3%A7lar%C4%B1n-ar%C4%B1za-kodlar%C4%B1/

bu p1351 hata kodu fordlarda idm (ignition diagnostic monitor) giriş devre arızası demekmiş. peki citroende ne demek p1351,ben bunu sordum.aynı şey mi demek.

torque uygulaması hata kodunu veriyor,üzerine tıklayınca aşağıdaki detayı veriyor.aynı hata kodu farklı markalarda farklı arızalar (belki benzer).bunu demek istemiştim.

2qch7w6.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mevlüt Talyan

Selamün aleyküm 2006 Ghia ya elm327  arıza tespit cihazı uyumlumu  Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mehmet Tan

Bende 2002 Trend var çalışıyor ..

Selamün aleyküm 2006 Ghia ya elm327  arıza tespit cihazı uyumlumu  Teşekkür ederim

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
1 saat önce, Mevlüt Talyan yazdı:

Hepsi uyumlu değil. J1850 PWM desteği olması gerekiyor.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Wifi ile çalışan modelleri tavsiye ederim, bluetooth ile çalışanlar bazen saçmalıyor...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mevlüt Talyan

1.5  mu alsam 2.1 mi  mondeo  2006  ghia  nerde yazar hangi protokol olduğu Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
44 dakika önce, Mevlüt Talyan yazdı:

1.5  mu alsam 2.1 mi  mondeo  2006  ghia  nerde yazar hangi protokol olduğu Teşekkür ederim

1.5 alın

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kemal Çakmak

Arkadaşlar merhaba,

OBD II cihazim geldi. Google playdann Torque, OBD Car Doktor, Dash Command uygulamalarını da indirdim ama kullanmayı beceremedim bir türlü. Hangi uygulamayı kullanmalıyım, Türkçe uygulama varmı. Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.91e41934a65cc1d7eb90005492b3d9e6.jpg

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3 saat önce, Kemal Çakmak yazdı:

Arkadaşlar merhaba,

OBD II cihazim geldi. Google playdann Torque, OBD Car Doktor, Dash Command uygulamalarını da indirdim ama kullanmayı beceremedim bir türlü. Hangi uygulamayı kullanmalıyım, Türkçe uygulama varmı. Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Merhaba

Torque iyidir. Türkçeydi diye hatırlıyorum.. 

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Selçuk Bahcivan

ben v1.5 wifi, v2.1 bluetooth ikisinide aldım, ikisi de çalışmıyor mondeo 2004 te, cihazları algılıyor fakat sürekli protokol hatası falan verdi, neredeyse bütün obd2 programlarını telefona yükledim olmadı, bilgisayardan denedim olmadı, boşuna zaman ve para kaybı tamamen. aynı cihazı chevrolet cruze da denedik hemen  bağlandı. Ford larda sıkıntılı sanırım bağlanmıyor.

Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu
Selçuk Bahcivan yazdı:

ben v1.5 wifi, v2.1 bluetooth ikisinide aldım, ikisi de çalışmıyor mondeo 2004 te, cihazları algılıyor fakat sürekli protokol hatası falan verdi, neredeyse bütün obd2 programlarını telefona yükledim olmadı, bilgisayardan denedim olmadı, boşuna zaman ve para kaybı tamamen. aynı cihazı chevrolet cruze da denedik hemen  bağlandı. Ford larda sıkıntılı sanırım bağlanmıyor.

Bağlantı ayarından kaynaklanıyor muhtemelen. 

v2.1   mk2 ve mk3 de (mk3 2001) çalışmıyor.  Başka araçta çalışan obd v2.1 bu araçta çalışmıyor. 

2 farklı 1.5 cihaz denedik,  ikisi de hem benim mondeo mk2 de hem arkadaşın mk2 de hem de benim mk3 de çalışıyor. 

Genel sorun  bağlantı protokolünü hatalı seçiyorlar, tak kullan değil cihaz. 

settings altında obd connection protokol yazılı olmalı. 

Oradan cihazın özelliğine göre   wi-fi ya da bluetooth seçilmeli, ve cihaz öncelikle eşleştirilmeli. 

Bir de  1-2 defa wifi ile bağlı cihazı wifi yi kapatarak devre dışı bırakırsanız telefonu yeniden başlatmanız gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...