Nadir Açıkbaş 29 Kasım 2015 Paylaş 29 Kasım 2015 Abiler,arkadaşlar sizlerden mümkünse ricam olacak ben ingilizce eğitim seti almayı planlıyorum fakat piyasada o kadar çok set var ki hangisini tercih edeceğimi şaşırmış durumdayım bu setler hakkında bilgisi olan,kullanmış olan,gerçekten kaliteli olan, memnun kalanlar bana öneride bulunup bilgi paylaşımı yapabilirse çok sevinirim.Teşekkürler Not:2012 yılındaki seviyem upper intermediate idi ama 2012 temmuzda evlilik durumu koşturma sonrası koptum ve seviyem beginner a kadar düşmüştür diye tahmin ediyorum,ingilizceyi de çalışmayı,ing roman okumayı çok severim şuan bunu yapamadığım için kendimi kötü ve ne kadar kitap okusam da eğitimi sanki önemsemeyen biriymiş gibi görmeye başladım artık. Yorum bağlantısı
Alperen Artam 29 Kasım 2015 Paylaş 29 Kasım 2015 Abi diller ilgi ister sürekli uğraşılmak ister o seviyedeyken kopmanız ciddi düşüş yaşatmıştır ama endişe etmeyin upper intermediateden beginnera düşmesi imkansız gibi ancak düşüşün olduğu kesindir ancak 1 aylık yoğun tempoyla giderilebilir her hafta en azından 1 kitap okuyun ve özetini ana temasını çıkarın bilmediğiniz kelimeleri en sona bırakın(kitabın akışı kesilmesin diye) grammar için size Grammar In Use(mavi olanından) kesinlikle tavsiye ederim kısa ve öz anlatımı çeşitli alıştırmalarıyla görünürde sade ve yararlı olacaktır.Telaffuz konusunda ise film dizi vs. vaktiniz olmuyorsa en azından youtubeda 5-10 dk lık diyaloglar veya çeşitli altyazılı tanıtım videolarına göz atabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 29 Kasım 2015 Yazar Paylaş 29 Kasım 2015 Abi diller ilgi ister sürekli uğraşılmak ister o seviyedeyken kopmanız ciddi düşüş yaşatmıştır ama endişe etmeyin upper intermediateden beginnera düşmesi imkansız gibi ancak düşüşün olduğu kesindir ancak 1 aylık yoğun tempoyla giderilebilir her hafta en azından 1 kitap okuyun ve özetini ana temasını çıkarın bilmediğiniz kelimeleri en sona bırakın(kitabın akışı kesilmesin diye) grammar için size Grammar In Use(mavi olanından) kesinlikle tavsiye ederim kısa ve öz anlatımı çeşitli alıştırmalarıyla görünürde sade ve yararlı olacaktır.Telaffuz konusunda ise film dizi vs. vaktiniz olmuyorsa en azından youtubeda 5-10 dk lık diyaloglar veya çeşitli altyazılı tanıtım videolarına göz atabilirsiniz. Teşekkür ederim kardeşim, gramer kitabını da değerlendireceğim. Fakat kitabı okumaya başlıyorum bazen zamanların önemli kısmında daproblem yaşıyorum,şöyle söyliyeyim ''bu cümle ne demek istiyordu'' diye iki saat düşünüyorum, hani etken çatı mıydı edilgen miydi ya da ne bilim geçmiş zamanda süreklilik gösteren bir cümlemiydi aklıma gelmiyor sinir oluyorum,o yüzden bir seti baştan bitirmek istiyorum tekrar. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Kelime bilginizi arttırmak için kesinlikle yabancı haber makale gibi yazıları okuyun ve kendinize bir defter edinip oraya yazın.Yazmakla kalmayın gün içerisinde onunla alakalı hem sözlü hem yazılı kelimeler kurun. Gramer için internette bile bulabilirsiniz güzel kaynak videolar var.Oradan izlemeniz.Anlamadığınız yeri kesinlikle bir öğretmene sorun danışın sizin için anlatsın. Konuşma işin en zor kısmıdır.Gün içerisinde en az 3 4 saat aralıksız ingilizce konuşmanız lazım.Siz 1 saat ingilizce konuşup yanınızda çalışandan ya da her hangi birisinden bir çay getirir misin demeniz bile ingilizcenize engeldir. İngilizce konuşulmadan öğrenmek çok zordur. Dinleme ve kulak aşinalığı için mutlaka film video izlemeniz lazım ve kesinlikle alt yazı kullanmayın.Alt yazı ingilizce olsa bile kullanmayın.Alt yazıyı okumak için çaba sarf edince konuşmalar kaçıyor.Basit videolardan zora karmaşığa göre gidin. Ve imkan var ise kesinlike yurt dışı tatili yapıp orada sürekli ingilizce konuşun. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Kendim için söylüyorum türkler olarak ingilizce hepimiz biliyoruz anlıyoruz ama konuşamıyoruz. En çok da tatil yörelerinde 5 yaşıondaki çocuk bile konuşurken bizim aval aval bakmamız koyuyor. Sanırım bir kursa yazılmanın vakti geldi. Yorum bağlantısı
Alperen Artam 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Teşekkür ederim kardeşim, gramer kitabını da değerlendireceğim. Fakat kitabı okumaya başlıyorum bazen zamanların önemli kısmında daproblem yaşıyorum,şöyle söyliyeyim ''bu cümle ne demek istiyordu'' diye iki saat düşünüyorum, hani etken çatı mıydı edilgen miydi ya da ne bilim geçmiş zamanda süreklilik gösteren bir cümlemiydi aklıma gelmiyor sinir oluyorum,o yüzden bir seti baştan bitirmek istiyorum tekrar. İlk başta soru işaretleri olacak evet zaten belli çalışmadan sonra okumanız daha faydalı olur ilk seviye kitaplarda geçmiş zaman ve geniş zaman ağırlıklı olur edilgen passiveler bir üst seviye konusudur . Yorum bağlantısı
Recommended Posts