Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Herkese günaydın.Az önce işe gelirken araç bir anda kırmızı alarm verdi,dizel filtresi aşırı yüklü hatası uyarısı yazdı.Stop edip tekrar çalıştırdım şuan her şey normal görünüyor.Bu sebebi nedir ve nasıl çözerim. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Sanırım belli bir süre rölantide beklemesi gerekli aracın Dpf temizliği için. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Eger partikül filtresi ise 20 dk kadar durmadan 2500 devir üstünde kullanirsaniz filtre rejenerasyon yapacaktir. Bu arada dpf uyarisini görenle hic karsilasmamistim, en sonunda yeni modellere koymus olabilirler. Eger dizel yakit filtresi ise su birikmis olabilir. Sizin aracta suyu bosaltmak icin yer var mi bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 Eger partikül filtresi ise 20 dk kadar durmadan 2500 devir üstünde kullanirsaniz filtre rejenerasyon yapacaktir. Bu arada dpf uyarisini görenle hic karsilasmamistim, en sonunda yeni modellere koymus olabilirler. Eger dizel yakit filtresi ise su birikmis olabilir. Sizin aracta suyu bosaltmak icin yer var mi bilmiyorum. Sabit bir şekilde gidebileceğim bir yol olmadı,sürekli dur kalk yaptım sonra stop ettim çalıştırdım uyarıyı bir daha vermedi işe gelene kadar.Mazot filtresi yeni değişti araç şuan 35600 km de.Çok dikkat ettiğim halde böyle bir şey olması şaşırttı beni,Düzenli olarak hafta da bir otobana çıkar 3. vites 70 km hıza sabitler ortalama 120 km yol yaparım bu durum canımı çok sıktı açıkcası. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Sabit bir şekilde gidebileceğim bir yol olmadı,sürekli dur kalk yaptım sonra stop ettim çalıştırdım uyarıyı bir daha vermedi işe gelene kadar.Mazot filtresi yeni değişti araç şuan 35600 km de.Çok dikkat ettiğim halde böyle bir şey olması şaşırttı beni,Düzenli olarak hafta da bir otobana çıkar 3. vites 70 km hıza sabitler ortalama 120 km yol yaparım bu durum canımı çok sıktı açıkcası. Ersin normal şartlarda bu şekilde kullanman dpf nin dolmasını önlemiyor bildiğim kadarıyla.. Rejenerasyon işleminin başladığını gördüğünde yada hissettiğinde bu şekilde kullanman lazım. Yani rejenerasyon başlamamışsa istersen 300 km dolaş fayda yok Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Sabit bir şekilde gidebileceğim bir yol olmadı,sürekli dur kalk yaptım sonra stop ettim çalıştırdım uyarıyı bir daha vermedi işe gelene kadar.Mazot filtresi yeni değişti araç şuan 35600 km de.Çok dikkat ettiğim halde böyle bir şey olması şaşırttı beni,Düzenli olarak hafta da bir otobana çıkar 3. vites 70 km hıza sabitler ortalama 120 km yol yaparım bu durum canımı çok sıktı açıkcası. Yaptiginiz olay dogru ancak Ayhan abinin dedigi gibi o anda denk gelmezse, dpf icin pek ise yaramiyor. Normalde o tarz kullanimda rejenerasyon yapmasi mantikli olur ama yazilimda kurali ne sekilde belirlediklerini tam olarak ben de bilmiyorum. Gerektiginde uyari cikar diyor kitapta ama gören olmadi bugune kadar. Kafaniza cok tamayin bazen anlik böyle seyler olabiliyor, arabanin heryeri elektronik parca dolu.. Takipte olun bakalim yine yapacak mi? isterseniz servise gidip ariza kodlarina baktirin bi. En azinda iciniz rahat etmis olur. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 Ersin normal şartlarda bu şekilde kullanman dpf nin dolmasını önlemiyor bildiğim kadarıyla.. Rejenerasyon işleminin başladığını gördüğünde yada hissettiğinde bu şekilde kullanman lazım. Yani rejenerasyon başlamamışsa istersen 300 km dolaş fayda yok Ayhan abi keyfi ne zaman gelecek onu nerden bileceğiz Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Ayhan abi keyfi ne zaman gelecek onu nerden bileceğiz öyle o... isine gelirse Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 Yaptiginiz olay dogru ancak Ayhan abinin dedigi gibi o anda denk gelmezse, dpf icin pek ise yaramiyor. Normalde o tarz kullanimda rejenerasyon yapmasi mantikli olur ama yazilimda kurali ne sekilde belirlediklerini tam olarak ben de bilmiyorum. Gerektiginde uyari cikar diyor kitapta ama gören olmadi bugune kadar. Kafaniza cok tamayin bazen anlik böyle seyler olabiliyor, arabanin heryeri elektronik parca dolu.. Takipte olun bakalim yine yapacak mi? isterseniz servise gidip ariza kodlarina baktirin bi. En azinda iciniz rahat etmis olur. Servisi aradım temizlenmesi gerektiğini söyledi,yarına randevu alıp bırakacağım bakalım ne olacak.Ben biraz takıntılıyımdır en ufak şeyde panik yaparım 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Ayhan abi keyfi ne zaman gelecek onu nerden bileceğiz Valla bazı araçlarda fark ediyorlar mesela anlık tüketim değeri yükseliyor, motor biraz sesli çalışıyor fan devreye giriyormuş falan.. ama benim araçta bana hiç denk gelmedi henüz 3 aydır kullanıyorum hiç rastlamadım yada ben anlamadım.. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 öyle o... isine gelirse Bende komple iptal ettiririm 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Valla bazı araçlarda fark ediyorlar mesela anlık tüketim değeri yükseliyor, motor biraz sesli çalışıyor fan devreye giriyormuş falan.. ama benim araçta bana hiç denk gelmedi henüz 3 aydır kullanıyorum hiç rastlamadım yada ben anlamadım.. Bazen eve gelip kontagi kapatinca fan calismaya devam ediyor. Hay... diyorum, o kadar yol gittik, eve gelince mi aklina geldi rejenerasyon yapmak... Giderken anlamak biraz zor 1 Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 Bazen eve gelip kontagi kapatinca fan calismaya devam ediyor. Hay... diyorum, o kadar yol gittik, eve gelince mi aklina geldi rejenerasyon yapmak... Giderken anlamak biraz zor Ortalama iki haftadır bir şey dikkatimi çekti ,araç bazen rolantide çalışırken 1000 devirde çalışıyor sonra sonra düzeliyo bunu ara ara yapıyor,en çok aracı sıkıştırdığım zaman yüksek rolantide çalışıyor acaba bundan dolayımı yüksek çalışması? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Sanırım belli bir süre rölantide beklemesi gerekli aracın Dpf temizliği için. Tam aksine, yüksek devir yapması lazım Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Tam aksine, yüksek devir yapması lazım Rölantide de fanı çalıştırarak kendi temizliyor diye duydum sanki. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Benim fiestada da olurdu hep. Sıkı takip gerektiren bir şey dpf temizliğini yakalamak. Bazen bende kapalı garaja girerken evde tam stop edicem bakıyorum dpf hiç üşenmeden geri çıkıp 10 dakika kadar yüksek devirde kullanıyordum. aman dikkat sonra büyük masraflar açmasın. . Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 Benim fiestada da olurdu hep. Sıkı takip gerektiren bir şey dpf temizliğini yakalamak. Bazen bende kapalı garaja girerken evde tam stop edicem bakıyorum dpf hiç üşenmeden geri çıkıp 10 dakika kadar yüksek devirde kullanıyordum. aman dikkat sonra büyük masraflar açmasın. . işte o anı nasıl yakalayacağız. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Ortalama iki haftadır bir şey dikkatimi çekti ,araç bazen rolantide çalışırken 1000 devirde çalışıyor sonra sonra düzeliyo bunu ara ara yapıyor,en çok aracı sıkıştırdığım zaman yüksek rolantide çalışıyor acaba bundan dolayımı yüksek çalışması? bunun dpf ile alakasi yok gibi Rölantide de fanı çalıştırarak kendi temizliyor diye duydum sanki. yenilerde ne yaziyor bilmiyorum ama önceki modellerin kitapciginda rölantide uzun calistirmayin diye yaziyordu. Serviste dpf yi bilgisayardan komut vererek rejenerasyon yaptiriyorlar. Arac durdugu yerde yüksek devirde calisiyor (tam hatirlamiyorum ama 3500 ile basliyor galiba sonra yavas yavas düsüyor olmasi lazim) Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 bunun dpf ile alakasi yok gibi Motor ısındığı zaman enjektörlerden ses gelmesi normalmi?Bariz birşekilde motor sesinden ayırt edebiliyorsun bildiğin ritim vuruyor çıt çıt da çıt diye. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Dpf belli periyotlarla kendini temizler 300-400 km arayla gibi.Fakat sürekli kısa mesafe kullanımlarında egsoz gazı ısınmadığı için rejenerasyon hiç başlamaz ve git gide sistem kurum bağlar ve dpf filtresi tıkanabilir.Bunun için belli periyotlarda aracın motoru ısındıktan sonra 2000 devrin üstünde sabit hızlarda kullanmaya özen gösterirseniz çok fazla bu konuda sıkıntı yaşamazsınız. Dpf tıkandığında dpf temizleme programı ile serviste aracı yüksek devirlerde çalıştırarak tıkanıklığı açmaya çalışırlar. Olmaz ise dpf sökülüp özel bir makinada kimyasal bir sıvı ile yıkanıyor ve yaklaşık 200-300 TL gibi bir maliyeti oluyor. Eğer temizlik ihmal edilip filtre bozulur ise 4000 TL civarı bir masraf sizi bekliyor. Bu arada Dpf yakma esnasında eksozdan çıkan gazın sıcaklığı 500-600 derecelere kadar çıktığı söyleniyor yani aracın temizlik yaptığı esnada arkasında yanıcı herhangi bir nesne var ise yangın tehlikesi olabilir özellikle kapalı garajı olanlar için temkinli olmakta fayda var. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 işte o anı nasıl yakalayacağız. Fiestada: Araç 1. ve 2. viteste ayağımı gazdan hafif çekip bastığım zamanlarda biraz fazla silkeleniyordu, rolanti de devir dalgalanmaya başlıyordu, kısa mesafede fan açıyordu, anlık tüketim rolantide 0,3/0,5 iken dpf temziliği esnasında 0,9/1,2 lere çıkıyordu. garip bir koku geliyordu bir de. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Kasım 2015 Yazar Paylaş 30 Kasım 2015 Fiestada: Araç 1. ve 2. viteste ayağımı gazdan hafif çekip bastığım zamanlarda biraz fazla silkeleniyordu, rolanti de devir dalgalanmaya başlıyordu, kısa mesafede fan açıyordu, anlık tüketim rolantide 0,3/0,5 iken dpf temziliği esnasında 0,9/1,2 lere çıkıyordu. garip bir koku geliyordu bir de. Bu dediklerinizin giç biri bende mevcut değil,ancak şuna dikkat ettim aracı hiç bir zaman hemen stop etmem park ettikten sonra 2 dakika çalıştırırım,Egzoza elimi yaklaştırdığım zaman pat pat vurmalar oluyor bazende yapmıyor.Ustanın bir tanesine rolantide yüksek devirde çalışmasını sormuştum oda demiştiki yüksek devirde çalıştığı zaman dpf temizlemeye geçiyor demişti. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Motor ısındığı zaman enjektörlerden ses gelmesi normalmi?Bariz birşekilde motor sesinden ayırt edebiliyorsun bildiğin ritim vuruyor çıt çıt da çıt diye. Bu konuda bilgi sahibi degilim ama rölanti de devir yükselmesi ve cit cit ses sarj dinamosu ile alakali olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/189467-fiesta-tdci-%C4%B1t-%C4%B1t-ses/bir de su konuyu buldum Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Bu dediklerinizin giç biri bende mevcut değil,ancak şuna dikkat ettim aracı hiç bir zaman hemen stop etmem park ettikten sonra 2 dakika çalıştırırım,Egzoza elimi yaklaştırdığım zaman pat pat vurmalar oluyor bazende yapmıyor.Ustanın bir tanesine rolantide yüksek devirde çalışmasını sormuştum oda demiştiki yüksek devirde çalıştığı zaman dpf temizlemeye geçiyor demişti. Ersin rolantide yüksek devirde çalışır ancak bunu sabah ilk çalışmada yapıyorsa yani soğuk motorda o zaman bu jikle dediğimiz durumla ilgili.. yani rejenerasyon değil motoru ısıtmak için yüksek çalışıyor..Ancak sıcak motorda rolantide anlık tüketim eğer yükselirse o zaman rejenerasyon var demektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts