İçeriğe Yönlendir

Dizel Filtresi Aşırı Yüklü

Ersin Ulupınar

Recommended Posts

Ersin Ulupınar

Ersin rolantide yüksek devirde çalışır ancak bunu sabah ilk çalışmada yapıyorsa yani soğuk motorda o zaman bu jikle dediğimiz durumla ilgili.. yani rejenerasyon değil motoru ısıtmak için yüksek çalışıyor..Ancak sıcak motorda rolantide anlık tüketim eğer yükselirse o zaman rejenerasyon var demektir.

Ayhan abi soğukken yapmıyor ısındıktan sonra yapıyor.Ama en çok arabayı sıkıştırdığım zaman yüksek devirde çalışıyor bir müddet sonra normal rolanti devrine geri geliyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan abi soğukken yapmıyor ısındıktan sonra yapıyor.Ama en çok arabayı sıkıştırdığım zaman yüksek devirde çalışıyor bir müddet sonra normal rolanti devrine geri geliyor.

O zaman işte o esnada yapmaya başlıyor demek ki .. Topukla çevre yoluna :D

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

O zaman işte o esnada yapmaya başlıyor demek ki .. Topukla çevre yoluna :D

Yarın saat 15:00 randevu aldım tan otodan söküp temizleyeceklermiş hazır garantisi bitmeden orada halletsinler abi.  :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yarın saat 15:00 randevu aldım tan otodan söküp temizleyeceklermiş hazır garantisi bitmeden orada halletsinler abi.  :D  :D

Yalnız şunu söyleyim temizlemek çözüm değil.. Yani diyorsun ya 35 binde daha diyee .. yine olacaktır.. Ya aldığın yakıtı değiş yada rejenerasyona denk gelince stop etme..

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Yalnız şunu söyleyim temizlemek çözüm değil.. Yani diyorsun ya 35 binde daha diyee .. yine olacaktır.. Ya aldığın yakıtı değiş yada rejenerasyona denk gelince stop etme..

Yakıtı hep shellden alıyorum ve aynı istasyondan alıyorum g.o.p üstünde var ya hep oradan alırım olmadı komple iptal ederim Ayhan abi baktım olmuyor son çare iptal ettirmek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yakıtı hep shellden alıyorum ve aynı istasyondan alıyorum g.o.p üstünde var ya hep oradan alırım olmadı komple iptal ederim Ayhan abi baktım olmuyor son çare iptal ettirmek.

Bende hep oradan alıyorum :D

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Bende hep oradan alıyorum :D

Demekki yakıtta sıkıntı yok  sende aldığına göre  :D  :D

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

allah belasını versin bu dpf nin :) söküp atacam en sonunda .

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

allah belasını versin bu dpf nin :) söküp atacam en sonunda .

Bu gidişle bende atacam gibi görünüyor. :)  :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Focus kitapçığında şu şekilde bilgiler var rolantide çalıştırın gibi birşey yok

3e5efff2a888046b6807c4beeec4f29a.jpg

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Focus kitapçığında şu şekilde bilgiler var rolantide çalıştırın gibi birşey yok

3e5efff2a888046b6807c4beeec4f29a.jpg

Arabanın kendi kitapçığını bulamaıyorum bulursam illaki bu sorunumla ilgili bir şey yazıyordur.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Serviste hiç bir sorun görememişler,hata kodu falan sadece akü hariç oda bitmek üzereymiş akü hata kodu vermiş dpf de sıkıntı görememişler ve benim arabada rejenerasyon yokmuş dediklerine göre yinede temizlemelerini istedim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Serviste hiç bir sorun görememişler,hata kodu falan sadece akü hariç oda bitmek üzereymiş akü hata kodu vermiş dpf de sıkıntı görememişler ve benim arabada rejenerasyon yokmuş dediklerine göre yinede temizlemelerini istedim.

Rejenarasyon yoksa dolduğu zaman direk çöpemi gidecek filtre
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Acma yöntemleri var ama tamamen dolmus bir filtreyi acmak o kadar kolay degil. Ise yaramazsa cöpe gider, kendisi baya pahali. 

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar
(düzenlendi)

Yok servise gidip 700 lirayı verip temizletecekmişim.

Acma yöntemleri var ama tamamen dolmus bir filtreyi acmak o kadar kolay degil. Ise yaramazsa cöpe gider, kendisi baya pahali. 

Normalde sökülüp içi açılıp temizlenmesi gerekiyormuş ama benim aracı sadece cihaza bağlamışlar öyle temizlemişler.Sıfırını sordum 5500 lira dediler.

tarihinde Ersin Ulupınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...