İçeriğe Yönlendir

Sorun Gaz Kelebeği Mi Lpg Mi

Tansu Bayram

Recommended Posts

Tansu Bayram

Merhaba.. 2009 model  focus 2 kullanıcısıyım.. 80 bin km deki aracımda Landi marka lpg var.. 20 gün kadar önce araç lpg deyken titreme yapıyor diye tamirciye gittim, tamirci lpg enjektörlerinden bir tanesinin arızalı olduğunu söyledi, enjektörler takım halinde tek tek değişmediği ve orjinalinin fiyatıda 500 tl civarında olduğu için akl marka bir enjektör takımı taktı. ilk gün sorun yoktu.. ikinci gün seyir halindeyken araç muhtemelen lpg ye yeni geçmişti ki ekranda motor arızası yazdı, araç stop etmedi rolantide çalışmaya devam etti ancak sanki gaz pedalı devreden çıkmıştı, gaza sonuna kadar basmama rağmen araç sadece rolantide çalışmaya devam ediyordu, aracı stop edip tekrar çalıştırdım, sorun geçti yola devam ettim, iki gün kadar sonra yine aynı arıza oldu, yine aracı kendim stop edip çalıştırdım ve sorun geçti bu arada bu arızayı bir defa da araç benzindeyken yaptı sonra hemen lpg ciye gittim acaba enjektörlermi uyumsuz diye aracı bilgisayara soktu (önce lpg sonrada araç içindeki bilgisayar bağlantı noktasından) bir hata kodu olmadığını, aracı stop edip çalıştırınca hata kodunun silinmiş olabileceğini söyledi, sonrasında bir süre aracı benzinde kullan bakalım aynı hata olacakmı dedi, 4-5 gün kadar benzinde kullandım ve bugün aynı arızayı benzinde olduğu halde 2-3 sefer yine yaptı.. aracı stop edip çalıştırınca arıza gitti ve işyerine kadar gelebildim şimdi işte olduğum için aracı henüz tamire götüremedim. sizce nedir sorun ?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aziz günal

Merhaba.. 2009 model  focus 2 kullanıcısıyım.. 80 bin km deki aracımda Landi marka lpg var.. 20 gün kadar önce araç lpg deyken titreme yapıyor diye tamirciye gittim, tamirci lpg enjektörlerinden bir tanesinin arızalı olduğunu söyledi, enjektörler takım halinde tek tek değişmediği ve orjinalinin fiyatıda 500 tl civarında olduğu için akl marka bir enjektör takımı taktı. ilk gün sorun yoktu.. ikinci gün seyir halindeyken araç muhtemelen lpg ye yeni geçmişti ki ekranda motor arızası yazdı, araç stop etmedi rolantide çalışmaya devam etti ancak sanki gaz pedalı devreden çıkmıştı, gaza sonuna kadar basmama rağmen araç sadece rolantide çalışmaya devam ediyordu, aracı stop edip tekrar çalıştırdım, sorun geçti yola devam ettim, iki gün kadar sonra yine aynı arıza oldu, yine aracı kendim stop edip çalıştırdım ve sorun geçti bu arada bu arızayı bir defa da araç benzindeyken yaptı sonra hemen lpg ciye gittim acaba enjektörlermi uyumsuz diye aracı bilgisayara soktu (önce lpg sonrada araç içindeki bilgisayar bağlantı noktasından) bir hata kodu olmadığını, aracı stop edip çalıştırınca hata kodunun silinmiş olabileceğini söyledi, sonrasında bir süre aracı benzinde kullan bakalım aynı hata olacakmı dedi, 4-5 gün kadar benzinde kullandım ve bugün aynı arızayı benzinde olduğu halde 2-3 sefer yine yaptı.. aracı stop edip çalıştırınca arıza gitti ve işyerine kadar gelebildim şimdi işte olduğum için aracı henüz tamire götüremedim. sizce nedir sorun ?

Hocam sorun çözüldü mü merak ettim

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Titreme var mı araçta, supap eritme focus sorununa denk gelmezsiniz inşallah

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

elektronik elektriksel bir arıza. mekanik subap gibi olsa stop edince dğüzelmez

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram

evet sorun elektronikmiş.. beyin aksamına müdahale edildi.. içinde parça mı değişti lehim mi yapıldı bilmiyorum ama bana 500 tl ye patladı.. şimdilik bi sorun yok..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tansu Bayram

en son bir sorun yok demiştim ancak sonrasında sorunlar birbirini kovalamaya başladı.. 500 tl verip beyine hesapta birşeyler yapıldıktan 10 gün kadar sonra araba aynı arızayı tekrar verdi .. yine beyinciye gittim bu sefer beyni değiştirelim dedi beyin değişti bir hafta sonra aynı arıza,,bu sefer göstergeyi değiştirelim dedi yaklaşık 15 gün sonra yine aynı arızayı bugün yaptı,, şimdi tekrar götüreceğim.. beyin değişti olmadı, gösterge paneli değişti olmadı,, şimdi sırada ne olabilir sizce ?

Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Tansu bey uzuldum boyle bır durumla karsılaştıgınıza.Ben 2010 comfort brc lpg 80.000 km de çok sükür bir sorun yasamadım.Ama malesef sanayide ilk tesbite tepeden baslıyor ustalar.olmadı onu degıstır,olmadı şunu degiştir,...Allah kolaylık versın

Yorum bağlantısı
Erdal Köse

Aynı sorun benim 2006 Model Focus Trend aracımda da var LPG'de iken ama ben benzinde hiç denemedim sizinki gibi bir sorun olup olmadığını. Ama ben ilk ustaya götürdüm LPG de sıkıntı var dedi LPG'ciye götürdüm LPG'de sıkıntı yok dediler bayağı bir yer dolaştım Konya sanayisinde en son Hava Filtresinin altında susturucu varmış onu değiştirdiler, arabanın çekişi düzeldi ama titreme olunca LPG ustasına götürdüm oda direkt LPG sisteminin değişmesi lazım dedi çıktı. Maalasef sorunu araştırmadan direkt değiştireceksin diyorlar binip bakmıyorlar bile. Bizler parayı kolay kazanan birileri değiliz kendimce. 

Yorum bağlantısı
Erdal Köse

en son bir sorun yok demiştim ancak sonrasında sorunlar birbirini kovalamaya başladı.. 500 tl verip beyine hesapta birşeyler yapıldıktan 10 gün kadar sonra araba aynı arızayı tekrar verdi .. yine beyinciye gittim bu sefer beyni değiştirelim dedi beyin değişti bir hafta sonra aynı arıza,,bu sefer göstergeyi değiştirelim dedi yaklaşık 15 gün sonra yine aynı arızayı bugün yaptı,, şimdi tekrar götüreceğim.. beyin değişti olmadı, gösterge paneli değişti olmadı,, şimdi sırada ne olabilir sizce ?

Sorunu bulabildinizmi acaba bende daha götüremedim sanayiye arabayı

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enes Suzen

elektronik elektriksel bir arıza. mekanik subap gibi olsa stop edince dğüzelmez

çağlar abi 2011 focus 2.5 tdcı lerde gaz kelebeği var mı varsa motorun neresiinde resimle gösterebilirmisin?

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Tansu geçmiş olsun devrem , daha yeni gördüm konuyu , maalesef stop edildikten sonra  , çalıştırıp düzelen arızalar genelde beyinden çıkıyor , senin beyin değişmiş ama bence yeni takılan beyinde de sorun oluştu , aracın beynini bozan soruna yönelmeli , yüksek voltaj , şase vs.vs.

Yorum bağlantısı
Tansu Bayram

Tansu geçmiş olsun devrem , daha yeni gördüm konuyu , maalesef stop edildikten sonra  , çalıştırıp düzelen arızalar genelde beyinden çıkıyor , senin beyin değişmiş ama bence yeni takılan beyinde de sorun oluştu , aracın beynini bozan soruna yönelmeli , yüksek voltaj , şase vs.vs.

Sağol Engincim..Buradaki temel sıkıntı sorunu teşhis edebilecek bir ustaya rastlayamamış olmam.. Hayırlısı artık..elbet çözülür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...