İçeriğe Yönlendir

Çıtır Hasarlı Araç Satın Alma

Eray Çalışkan

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Tahir şimdi merak ettim. Avukatlar daha iyi cevaplayabilir. Forum ortamında isim kullanmakla ilgili forum yönetiminin yaptırımı ne olabilir? Sonuçta burada forum (ya da forum yönetimi ) tarafından konu açılıp, yazı yazılmıyor. Forum üyeyi hukuki konuda uyarabilir ama yazmasını engelleyemez. Daha doğrusu kontrol edebilecek bir mekanizması olmadığı için engelleyemez. Sanki bu şekilde kişilerin özgürce görüş beyan etmelerinin önüne engel koyuluyor(yönetimimiz kastetmiyorum, korkutulmaya çalışıldığımızı düşünüyorum hukuki olarak). Firmalar zaten hasarlı araç sattığı için ve mal kendisine ait olmadığı için lekenecek bir durumu sadece kendi usulsüz  davranışlarından dolayı olabilir. Onlar da yapmasın o zaman:)

Saygılarımla.

malum firma sağlam iş yapsa idi isim değişmezdi diye tahmin ediyorum.. vesile ile bu tarz alım satım yapıp ta uzun süre ayakta kalanı görmedim genelde 2-3 senede bir yer / isim değiştiriler :seytan:

Yorum bağlantısı

malum firma sağlam iş yapsa idi isim değişmezdi diye tahmin ediyorum.. vesile ile bu tarz alım satım yapıp ta uzun süre ayakta kalanı görmedim genelde 2-3 senede bir yer / isim değiştiriler :seytan:

İşte sizin özetinizden yola çıkararak;  biz yazarak suç işliyorsak;  Nasrettin Hocanın dediği gibi ......'ın hiç mi suçu yok?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Bu yasal durum beni çok şaşırttı. Resmen işin tabiri caizse çirkefliği bence. Her firma hakkında kullanıcı yorumları, uzman görüşleri vb. durumlar paylaşılıyor kimse de çıkıp vay efendim benim firmamı karalıyorsunuz siz demiyor. Yukarıdaki yorum çok doğru insanları kandırmak yasak değil ama bunu konuşmak, yazmak yasak.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İşte sizin özetinizden yola çıkararak;  biz yazarak suç işliyorsak;  Nasrettin Hocanın dediği gibi ......'ın hiç mi suçu yok?

Saygılarımla.

Aslında sorun yapılan yorumlarda işin hileli olduğundan bahsederken hakaret sayılabilecek cümleler kullanılması. Mesela dolandırıcıların açtığı ilanlar diyoruz, belki bir yanlış anlama var, kontrol edip hukuki geçerliliği olan bir karar vermemiz mümkün değil. Zaten ilan sitesi de ben şikayete bakar değerlendiririm diyor. Ancak biz doğrudan dolandırıcı diyoruz, gibi yani.. 

Bu yasal durum beni çok şaşırttı. Resmen işin tabiri caizse çirkefliği bence. Her firma hakkında kullanıcı yorumları, uzman görüşleri vb. durumlar paylaşılıyor kimse de çıkıp vay efendim benim firmamı karalıyorsunuz siz demiyor. Yukarıdaki yorum çok doğru insanları kandırmak yasak değil ama bunu konuşmak, yazmak yasak.

Suçunu kanun önünde ispat etmeden hırsıza hırsız derseniz haksız oluyorsunuz, durum benim anladığım tam anlamıyla böyle. Gözümle gördüm adamı öldürdü demek için hakim önüne çıkıp ifade etmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

yazılanları gördükten sonra ''temizlik boyası'' kavramı hakkında da düşüncelerim değişti :nea:

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Ben bir önceki aracım subarumu eniştemden ,eniştemde bizzat benle beraber gidip malum firmadan eski isimli zamanında almıştık.Bu araçlar genelde ilana bile düşmeden bir kurul toplantısı usülü havada kapılıyor.Elde kalanlar ilana düşüyor.Görünen hasarların dışında ufak tefek şeylerde olabiliyor,ama kesinlikle büyütülecek şeyler değil.Yani motor mekanik km gibi durumları garanti vererek yasal bir şekilde tastikleyerek satış veriyorlar.Bu araçların fiyatlarının düşük olmasının sebebi çekme belgeli ve çoğusunda tamamen tramerlerinde olan ağır hasar kaydı veya yüklü kayıt tutarlarından kaynaklı,bazen sıfır hasarsız araç sattıklarıda oluyor.Biz aracımızı aldığımızda sağ far değişip kaput ve sağ ön çamurluk hafif işlemle boyanacaktı başkada hiçbir kusuru yoktu o halde İstanbul'dan Bursaya götürmüştük tek sorun tramerdeki ağır kayıt ve akabinde iki üç tane daha tutarı belli kayıtlarının olmasıydı.

Yani anlatmak istediğim sıkıntılı sorunlu araçlar satmıyorlar,o kurulda neler neler dönüyor o araçlar ne fiyatlara oralara gidiyor bir bilseniz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Erkut Uysal

Linkini verdiğim firmayı uzun zamandan beri takip ediyorum bazen öyle araçlar geliyor ki... '' Yok artık bu fiyata mı '' diyorum... En fazla ilanda kalan araç 3 gün 4.gün satılmış oluyor. 

Merak ettiğim ise bu araçların Plaka ve ruhsatları varmı ? Yoksa hepsi trafikten men durumunda mı ? Görünen hasar ile nasıl trafikten men edilmiş. İyi düşünmek istiyorum ama malesef dolandırıcılık had safhada... Değerli yorumlarınızı bekliyorum... 

Takip ettiğim iki firmada bunlar...

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-volkswagen-scirocco-1.4tsi-dsg-cam-tavan-mercek-330848680/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-cok-az-hasarli-calisir-yurur-2014-model-hyundai-i30-cam-tavan-330770065/detay

Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Linkini verdiğim firmayı uzun zamandan beri takip ediyorum bazen öyle araçlar geliyor ki... '' Yok artık bu fiyata mı '' diyorum... En fazla ilanda kalan araç 3 gün 4.gün satılmış oluyor.

Merak ettiğim ise bu araçların Plaka ve ruhsatları varmı ? Yoksa hepsi trafikten men durumunda mı ? Görünen hasar ile nasıl trafikten men edilmiş. İyi düşünmek istiyorum ama malesef dolandırıcılık had safhada... Değerli yorumlarınızı bekliyorum...

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-volkswagen-scirocco-1.4tsi-dsg-cam-tavan-mercek-330848680/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-cok-az-hasarli-calisir-yurur-2014-model-hyundai-i30-cam-tavan-330770065/detay

Arkadas soyledi resimde goruldugu gibi degil cogu aracin mekanigi patlamis

Yani airbag vs vs acilmis olup

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

isim veremediğimiz firma avukatı bize sopa bile göstermişti...

aşağıda masal yazıyorum zira takikpteler akbaba gibi...

masal:

Altın kural1: hiçbir satıcı / alıcıdan daha az akıllı değildir (kibarca yazayım dedim) pert denen bunlar. hasar kayıtlı / ağır hasarlı/ kayıtlı felan denen

altın kural 2: genelde dıştan kozmetik görünüm güzelleştirip sonra bitşteki piyasa fiyatını yazıp beklerler. yani ruhsatlı muayenesi bitmiş tamirli rakamını hasarlı haline yazarlar.. bir heves edip alan mutlkaka oluyor zira..

masal yani...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Gercektende cok talep var bu araclara... Hatta luks sinifta bu sekilde alip kullanan tanidiklarimda var...

Yorum bağlantısı

Gercektende cok talep var bu araclara... Hatta luks sinifta bu sekilde alip kullanan tanidiklarimda var...

İrkut bu bahsettiğin yere çok yakınım,bazen iner bakarım ne var ne yok diye cidden güzel otolar getiriyorlar içeriğini bilmiyorum ama,gelen arabanın 1 saat durmadan gittiğini çok gördüm.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

İrkut bu bahsettiğin yere çok yakınım,bazen iner bakarım ne var ne yok diye cidden güzel otolar getiriyorlar içeriğini bilmiyorum ama,gelen arabanın 1 saat durmadan gittiğini çok gördüm.

Cok ilginc degilmi abi yahu... Bunlari gorunce kendimi enayi gibi hissediyorum... Bir mukellefim surekli boyle arabalar aliyor biniyo kullaniyor satiyor Porshe panamerasindan jipine kadar aldi kullandi adam... Kendimi enayi gibi hissediyorum... :D
Radyator falan demis ama bakmak lazim yani... :)
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pahalı. trend bu

Cok ilginc degilmi abi yahu... Bunlari gorunce kendimi enayi gibi hissediyorum... Bir mukellefim surekli boyle arabalar aliyor biniyo kullaniyor satiyor Porshe panamerasindan jipine kadar aldi kullandi adam... Kendimi enayi gibi hissediyorum... :D

çek/senet batak borç takas vb. de olabilir masal gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

pahalı. trend bu

çek/senet batak borç takas vb. de olabilir masal gibi

Senin ve Servet abi kadar arabalardan anlamadığım için aslında bu masal bana çok cazip geliyor abi yalan değil. Ama ben işin tılsımını merak ediyorum işte... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Radyator falan demis ama bakmak lazim yani... :)

Yaşamaktansa,hissetmek daha iyidir :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Senin ve Servet abi kadar arabalardan anlamadığım için aslında bu masal bana çok cazip geliyor abi yalan değil. Ama ben işin tılsımını merak ediyorum işte... :D

tılsımı yazamıyoruz sonra advokatları zopa gösterio

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

tılsımı yazamıyoruz sonra advokatları zopa gösterio

Bizde gösterelim Çağlar abi olma mı ? Zopa gösterelim 50 lik pimaş gösterelim döner bıçakları ile dalalım ? Sonra advokatları az hasarlı kaporta boya lokal yapılacaktır tahmini masraf 2000 TL diye malum siteden satarlar.. :D :D :D 

Yaşamaktansa,hissetmek daha iyidir :)

oooo sukrates gibi konuştun be akan abicim... Bilüsun sokrates bizim köylüdür... :D 

Yorum bağlantısı

Bizde gösterelim Çağlar abi olma mı ? Zopa gösterelim 50 lik pimaş gösterelim döner bıçakları ile dalalım ? Sonra advokatları az hasarlı kaporta boya lokal yapılacaktır tahmini masraf 2000 TL diye malum siteden satarlar.. :D :D :D

oooo sukrates gibi konuştun be akan abicim... Bilüsun sokrates bizim köylüdür... :D

O bana benzer [emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

O bana benzer [emoji23][emoji23]

Zaten senden esintiler sezüyüdüm be abi bea sukrates kesin sende alüüü bütün lafları... :D :D :D 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...