İçeriğe Yönlendir

Bir Sorun Ve Bir Çözüm (Genel Arza Lambası)

Yasir Baş

Recommended Posts

Yasir Baş

Merhaba,

Geçen hafta soğukların gelmesi ve havanın geceleri eksi derecelere düşmesi sonucu arabamda genel arza lambası yandı. Burada dikkatimizi çeken olay arabanın bunu soğukta ve rampa yukarı çıkarken yapmasıydı. Derken soluğu Tuncay Ustanın yanında aldık. İlk gün baktık kaydedilen arızalara soket arızasıydı hepsi Tuncay Usta arızaları sildi ve tekrar yaparsa gel dedi.

Ertesi gün yine rampa çıkarken aynı arızayı verdi ve bu defa ben yakıt filtresi ve yakıttan şüphelendim her ne kadar Tuncay Usta gerek yok dediyse de yakıt filtresini açtık sonuç Tuncay ustanın haklı olması ile son buldu. Yakıtta herhangi bir su veya kıvamında katılaşma yoktu. Üstüne bir de hava akış metreyi değiştirdik ama yine aynı arızayı verdi. (Sonra tekrar kendi parçamızı taktık)

Üçüncü gün Tuncay Usta çevresindeki ustaları arayarak sıkıntıdan bahsetti ve turboya gidecek hava ve yakıtı ayarlayan soketin bozulmuş olabileceği kanısı ile bu defa da o parçayı değiştirdik. Tabi arızayı sadece sabah soğukta ve rampa yukarı çıkarken yaptığı için yarını beklememiz gerekti.

Sonuçta bu parçayı değiştirdikten sonra iki gün geçti ve her şey normaldi. Rampaya davrandım vites 1, 2 dedim bekliyorum sonra iyi bir ohh çektim yoluma devam ettim.

Eee kardeşim sorunu çözmüşsün daha neden konu açıyorsun derseniz; hem Tuncay Ustaya ilgisinden dolayı teşekkür etmek için hemde forumda böyle bir şey başına gelen arkadaş olursa çözüme rahat kavuşsun diye konuyu açmak istedim. Çünkü bu arıza biraz da tecrübe ile çözülebildi, arabanın kaydettiği arızalar tam olarak bizi çözüme götüremedi. Biz az kalsın enjektörlerden başlayacaktık ki yoktan yere masraf demek bunlar.. ben üç günde çözdüm siz üç dakika da çözün inşallah problemlerinizi..

Değişen parçanın resimleri:

7XyO7N.jpg

gV9N2O.jpg

VX3ZPB.jpg

Arabada çıkan uyarı:

dZ766n.jpg

A6yooq.jpg

JkO55n.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı

Sorunun hallolmasına ayrıca sevindim. 

Bugün Tuncay ustada görüştük, bende Tekrar tekrar teşekkür ediyorum Tuncay Ustamıza :) 

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

sorun nasıl olsa halloldu demeyip çözüm yolunu bizimle paylaştığınız için teşekkürler :flowers:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Sorunun hallolmasına ayrıca sevindim. 

Bugün Tuncay ustada görüştük, bende Tekrar tekrar teşekkür ediyorum Tuncay Ustamıza :)

Teşekkürler..Tekrar görüşmek dileğiyle diyelim..

sorun nasıl olsa halloldu demeyip çözüm yolunu bizimle paylaştığınız için teşekkürler :flowers:

:flowers:  Ne demek..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bazı arızalar deneme ile bulunur. siz de ustaya zaman bırakarak teşhis için yardımcı olmuşsunuz size de ayrıca tebrikler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Geçmiş olsun abı. Map sensörü değil mi bu ?

Mert, tam bilmiyorum ama olabilir..

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

bazı arızalar deneme ile bulunur. siz de ustaya zaman bırakarak teşhis için yardımcı olmuşsunuz size de ayrıca tebrikler.

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yasir Baş

peki abi bilgi ekranindaki disli resmi nedir?? benim arabamda bir sorun yok ama o disli resmi hep var arabayi garaja goturup bilgisayara bagladirlar ama bir sorun cikmadi ama o isik hep yanir?? sizinde surekli yaniyormu??? 

bilgi ekranindaki disli resmi nedir abi soldaki kirmizi ?? benim fiestamda da var hic sonmuyor??  bu bir sorunmu yoksa butun fiestalarda o isik hep varmi??

ayarlar ışığı demek bu..Önemli değil sıradan yani..

ayarlar ile ilgili o ışık..Önemli değil sıradan ve her fiestada var diye biliyorum..

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun Yasir. Kritik arızalar bunlar, çözümü de zordur. Tuncay'ı tebrik etmek lazım. Bir de değişen parçanın tam olarak ismi yazılsa iyi olurdu. :yes:

Yorum bağlantısı
Yasir Baş
(düzenlendi)

Geçmiş olsun Yasir. Kritik arızalar bunlar, çözümü de zordur. Tuncay'ı tebrik etmek lazım. Bir de değişen parçanın tam olarak ismi yazılsa iyi olurdu. :yes:

Teşekkürler Mükremin Abi ama parçanın tam ismini bilmiyorum, Tuncay Usta "turbonun ihtiyacı olan havayı ayarlayan bir sensör" olduğunu söylemişti..

tarihinde Yasir Baş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...