İçeriğe Yönlendir

Conta Yakmasi Nasıl Anlasilir

Serdar ÖZ

Recommended Posts

Serdar ÖZ

Arkadaslar 2004 fiesta benzinli aracımin motor suyunu tamamen tükettiğini Kaputtan çıkan dumandan farkettim. Sürekli su ilave ederek sanayiye vardım. Devirdaim pompasi değiştirildi ve radyatör alt hortumu değiştirildi. Fakat aracımin conta yakıp yapmadığını bilemiyorum. Çalışırken herhangi bir sorun yapmıyor. Su azaltmasi da olmuyor. Fakat egzozdan su damladigini farkettim. Conta yakan araçta ne gibi belirtiler olur.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Geçmiş olsun, egsozdan su damlaması normaldir. Conta yakmış araçta soğutma sıvısına motor yağı karışır diye biliyorum, devir-daimi değişen ustanız bir şey söylemedi mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar ÖZ

Usta birsey söyleyemedi. Biraz kontrollü kullanıp, sabahları çalışma sorunu olup olmadığına göre karar veririz dedi. Bugün sabah çalıştırdım egzozdan su damladigini gördüm. Park ettiğim yerde de biraz antifiriz izi vardı. Motor suyuna yağın karıştıgini nasıl anlayabiliriz. Antifiriz olduğu için belli olmuyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

su taşma haznesi kahverengileşir. ya da egzozdan felaket ve kesilmeyen beyaz duman atar.

ya da araçtan daha önceden olmayan motor sesi gelir buna da dikkat edin.

bir de bazen radyatör hortumları aşırı sertleşir bomba gibi olur. arabayı sıkıştırınca da hortumu attırır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar ÖZ

Suan için öyle bir sorunlar yok. Ama bundan sonra daha dikkatli olmam lazım. Egzozdan su damlatmasi beni korkuttu açıkçası.

Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu

Conta yakan araçta bujilerde yağ ve ya su birikir. Ön taraftan araçtan su ve ya yağ akar. Yasğın ve  ya suyun azalmasıyla ve ya yerdeki damlamalarla bunu tespit edebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun. Su azalmıyor ve egzosdan sürekli beyaz bir duman atmıyorsa birşey olmamıştır. Sabahları ilk çalışmada beyaz duman gelir ancak ısınınca kesilmesi lazım onunla karıştırmayın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...