İçeriğe Yönlendir

Yeni Aldığım Ford Fiesta 2010 Titanium X Hakkında Aklıma Takılanlar.

Cemal Öcal

Recommended Posts

Cemal Öcal

Merhabalar, Ford Fiesta 2010 Titanium X alarak sizin aranıza katılmış bulunmaktayım. Bununla birlikte yaşadığım bazı sorunları burada paylaşıp sizden de bilgi edinmek istiyorum .

herkese şimdiden teşekkürler

Sorunlar; (Araç 100binde)

1. Arabanın kontaığını çevirir çevirmez "cızzzzz" sesi başlıyor bazen çok rahatsız edici olabiliyor, bazende duyulmayacak kadar az olabiliyor. İç sirkülasyon fanından olabilir mi ?
2. Bozuk veya eğilimli yollara girdiğimde arabanın ön takımlarından (tekerleklerinden) "lok lok" gibi sesler geliyor Zroot'tan şüphelendim ustaya gösterdim sorun yok dedi sizce nedir ?
3. Bazen araba yürür haldeyken vites geçişlerinden veya emin olmadığım bi zamanda "tırtırtır" gibi bir ses duymaktayım, neden olabilir ?

4. Araba devri 800-900'dayken sanki biraz fazla titreme yaşıyor ,1000-2000 deviri geçince o titreme azalıyor, bu normal bir durum mu ?
5. Yakıt olarak Opet'ti kullanıyorum, devam etmeli miyim?

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız binin inşallah sorularınıza gelince fiesta kullanıcısı değilim ama bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım eminim konu hakkında detaylı bilgisi ola arkadaşlar yardımcı olacaklardır

1.kontagı çevirdiğimizde göstergelerden gelen ses dızt vızt gibi onun normal oldugunu biliyorum 

2.z rotlarından olması lazım 

3

4.rölantide titreme üst devirlere göre bi parça normal karşılanabilir 

5.kişisel olarak opet i tavsiye etmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Öcal

Yorumlarınız için teşekkür ettim, dediklerinizi uygularım .

Yorum bağlantısı

Aracınız hayırlı olsun. Güzel bir seçim.

Dijital klimanın cızz sesi aracın içindeki sıcaklığı ölçen sensörün soğutması için kullanılan küçük pervaneden geliyor. Söküp temizlenebilir ama gerek yok. Sebebinin ne olduğunu bilirseniz rahatsız etmez, araç seyir halindeyken duyulmaz.

Dİjital klimalı araçlarda yönlendirme kapakları sistemin kapatılması ile otomatik kapanır, açılması ile de kendisinden istenen talimatlara göre açılır. Zaten ilk açılışta auto konumunda olursa kendi yazılım ıçerçevesinde tüm kanallara hava gönderir. Bu nedenle devreye girerken içerdeki kapakları açar ve takırtılar bu esnada gelir.

Lok lok sesi amortisörü tarif eder. Ancak bu amortisör üst takozundan da gelebilir. Daha önce kullandığınız araçla kıyaslıyorsanız bazı araçların amortisörleri ve süspansiyonları daha sesli çalışabilir. Aracı yeni almışsınız, bu tip sesler soğuk havada daha çok ortaya çıkar ve genelde çok belirgin bir arıza yoksa havaların ısınması tespit için önemlidir.

Dizel araç rolantide sarsıntılı çalışır, gaz verdiğinizde stabilleşir. Dİzele boşuna traktör denmiyor. Dışardayken bir duran dizel aracın sesini dinleyini bir de harekete geçmiş olan. Muhtemelen duran aracı dizel olduğunu traktör gibi avanslı çalışmasından anlarsınız. Ancak hareket halinde benzinliden zor ayırırsınız. Yani sorun yok. 

Vite ile ilgli 3. sorunuz çok genel. Elinizi vites üstüne koyduğunuzda hızlanmaya paralel titreşim alıyorsanız bir nebze normal. Eger vites gaza basınca oynamıyorsa ki oynamaz bu da aracı henüz yeni olduğu için incelemenizden kaynaklanan durumlardan olabilir. Bir süre sonra arıza değilse normal gelecektir, arıza ise kendini her zaman belli edecektir. O zaman sorunu bulmak daha kolay olur eğer varsa tabi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mevlut Pala

Öncelikle herkese selamar:

2011 model 1.4 tdci my fiesta alacam.satıcı ile anlaştık.

benım bu araba ile hıc deneyım yok,satıcı ile konustuktan sonra forum sıtelerıne bı bakayım dedım aman ALLAHım ne goreyım bınlerce sorun.

İnanın daha almadan sogudum arabadan. 37bın lıra kadar bı para verecem benım ıcın buyuk bı rakam. bu kadar para verıp bınlerce sorunla ugrasacak gucum de yok açıkçası (maddi olarak).

almalımıyım almamalımıyım,lutfen acıl olarak tavsıyelerınızı ıletebılırmısınız.

Yorum bağlantısı

Öncelikle herkese selamar:

2011 model 1.4 tdci my fiesta alacam.satıcı ile anlaştık.

benım bu araba ile hıc deneyım yok,satıcı ile konustuktan sonra forum sıtelerıne bı bakayım dedım aman ALLAHım ne goreyım bınlerce sorun.

İnanın daha almadan sogudum arabadan. 37bın lıra kadar bı para verecem benım ıcın buyuk bı rakam. bu kadar para verıp bınlerce sorunla ugrasacak gucum de yok açıkçası (maddi olarak).

almalımıyım almamalımıyım,lutfen acıl olarak tavsıyelerınızı ıletebılırmısınız.

Forumlar genelde memnuyetten cok sorunlarin yazildigi platformlar. Haliyle sanki sadece sorunlar dile getiriliyor gibi oluyor. Eger fiesta kronik sorunlu bir arqc olsaydi filolar tercih etmezdi. Bayanlar icin tercih edilmezdi. Piyasada bu kadar satilmazdi. Kimse hayrina almiyor bu araclari. Parasini hakkini vermeyen araci kimse tercih etmezdi. Aracin hef ara gibi sorunlari olabiliyor. Bu sorunlar arac yaklasik 6 yasinda oldugu icin kimseye yabanci degil. Anlasiliyor ve cozumleniyor. Araciniz sanayi sanayi dolasacak bir model degil.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...